Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

FC Lisse 2-1 Voorschoten '97

Op zaterdag 27 januari 2024 speelt Voorschoten '97 Jo13-1 haar laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de 4e divisie. De voorbereiding begon zeer positief met een nette 3-0 overwinning op Graaf Willem. Vorige week kregen de groen-gelen een nederlaag te verduren tegen SJC. Vandaag ging V97 op bezoek bij een oude bekende, FC Lisse. Helaas liep de wedstrijd niet zoals we hadden gehoopt en werd er nipt verloren.

Het begin van de wedstrijd verliep zeer moeizaam. De Voorschotenaren waren slordig aan de bal en er werd te gemakkelijk gevoetbald. De Lissenaren kregen grote kansen, maar keeper Max (ingevallen, origineel uit de 13-3) deed keurig zijn werk en hield zijn doel vooralsnog schoon. Na ongeveer een klein kwartiertje spelen kreeg Voorschoten steeds meer de overhand. De vrije man op het middenveld werd gevonden en de gasten werden steeds dreigender rondom de 16 meter van FC Lisse. Helaas werden enkele uitbraken niet goed uitgespeeld, waardoor echt grote kansen niet gecreërd werden. Net voor de rust lijkt Raphael op weg te gaan naar de openingstreffer, maar hij stuit ondanks zijn goede actie op de keeper. De openingstreffer valt nog wel voor de rust. In inworp aan de rechterkant wordt de 16 ingeslingerd. Jaco gebruikt slim zijn lichaam en wordt bij het opendraaien vastgehouden en gaat naar de grond. De scheidsrechter kon niet anders beslissen dan de bal op 11m te leggen. Jorn gaat vastberaden achter de bal staan en scoort net voor rust de 0-1. Na 1 minuut extra tijd is het tijd voor de rust.

De tweede helft is vooral het tweede deel voor FC Lisse, het eerste stukkie was voor de Voorschotenaren. Toch werd Voorschoten '97 veel gevaarlijk in de omschakeling. Vooral over de kant van Darius lag er veel ruimte achter. Enkele kansen kwamen daar uit, maar geen goal. Lisse gaf het laatste stuk meer energie en namen het initiatief. De eerste kans van de Lissenaren in de tweede helft is ook meteen een goal. Een droge schuiver gaat binnenkant paal in het doel. Stand is 1-1. Voorschoten '97 kwam er niet meer uit. Max steeg het laatste stuk boven zichzelf uit door vele reddingen te verrichten. Helaas moest hij toch nog een keer vissen. In de gegeven extra tijd wordt de bal over de linkerkant voorgegeven. In het midden staat de middenvelder helemaal vrij en schiet de bal met een volley in de touwen. De scheidsrechter fluit direct af en FC Lisse wint de wedstrijd.

Kop op en door. Volgende week trapt Voorschoten '97 de 4e divisie af met een uitwedstrijd in en bij Berkel. Het moet nog een tandje beter, oftewel, komende week gefocust trainen en volgende week alles geven!