Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 2-4 VV De Meern

Na een spannend, succesvol weekend vorige week zat Voorschoten '97 Jo13-1 eventjes op een roze wolk. Dankzij een last-minute overwinning bij Smitshoek én Westlandia verloor van DSO stonden de groen-gele Voorschotenaren op de 'safe space', plek 9. Met nog één speelronde te gaan is er dus nog overal om voor te spelen. Tegenstanders voor ons is VV De Meern. De Domstedelingen begonnen het seizoen flitsend, maar zakten steeds wat verder in en verloren steeds met kleine nederlagen. Verder zijn de oranjes al veilig gespeeld en staan ze voorafgaand aan de wedstrijd op plek 7. De wedstrijd werd om 10:15 uur afgetrapt thuis op veld 1. Vlak voor de start van de wedstrijd werd bekend dat Westlandia met 0-1 heeft gewonnen bij Forum Sport. Voorschoten '97 heeft minimaal één punt nodig voor handhaving, maar zoals u kunt zien is dat helaas niet gelukt...

Al snel in de wedstrijd merkte je dat De Meern voetballend een hoog niveau kon behalen. Snelle combinaties, veel beweging op het middenveld en een goede controle. Het leidde al vroeg voor wat kansjes van de heren uit Utrecht, maar de brilstand bleef staan. Vrijwel de eerste de beste kans voor de thuisploeg kon verdedigd worden wat leidde tot een hoekschop. Jim draait de bal perfect in en Julian knikt de bal keihard in het doel. 1-0! Opluchting is de omschrijving wat de reactie op de bank doet vertalen. Eigenlijk uit het niets een toch wel hele lekkere voorsprong tegen een goede tegenstander. Een tegenstander die ook na de openingstreffer door ging met hun spel. De thuisploeg kickte wel op van de goal en gaf veel energie tegen waardoor De Meern er toch niet lekker uit kwam. Een vlotlopende counter gaat in de combinatie met Jaco en Jorn in de richting van Darius. De snelle buitenspeler loopt 1 op 1 met de keeper en haalt uit! Helaas stond de (niet grote, maar wel zeer goede) keeper goed op zijn plaats en keert hij de inzet. Hierdoor blijft de marge maar 1 goal. In de slotfase van de eerste helft was het overleven. Voorschoten '97 komt er niet meer uit en De Meern was aan het pushen voor de gelijkmaker. Gelukkig voor onze kant ging de bal er niet in en is de ruststand 1-0.

In de rust werd een plan bedacht om De Meern iets minder makkelijk te kunnen laten voetballen. Door zeer compact te staan en hun vooral achterin iets meer tijd te geven wilden we ervoor zorgen dat de combinaties via het middenveld minder succesvol werden. Dit werd uiteraard in de tweede helft toegepast en met succes. De Meern had welliswaar het meerdere van het balbezit, maar kwam niet door de groen-gele muur heen. Voorschoten '97 hield lang de voorsprong vast en met nog 10 minuten op de klok begon de spanning wellicht een beetje toe te nemen. Helaas zat in deze 10 minuten alles tegen....

Via een voorzet aan de rechterkant komt de spits snel voor de man en knikt hij de gelijkmaker binnen. De Meern snakte naar meer en de Voorschotenaren waren redelijk aangeslagen. 3 minuten later is het weer raak... door de hoge druk komt de thuisploeg niet meer van eigen helft af en onderscheppen de oranjes de bal snel. Na de onderschepping in de 54e wordt het overtal snel uitgespeeld en heeft de spits alle ruimte om de hoek uit te kiezen. Hij scoort de 1-2. Met in het achterhoofd dat we toch echt een punt nodig hadden werden de aanvallende opties ingebracht. Kansen kwamen er en met name uit spelsituaties waren de Voorschotenaren heel dreigend. 2x werd het alluminium geraakt en het zat dus ook echt tegen. In de omschakeling scoort in de 57e minuut De Meern de 1-3 en lijkt de wedstrijd in een nachtkaars uit te branden. Maar, dit team heeft zoveel power in zich. Iets wat ze al meerdere malen dit seizoen hebben laten zien kwam er nog één keer uit. Alles of niets, letterlijk. De Meern schrok wellicht van de hoge druk en kwam er niet uit. Weer waren standaard situaties super gevaarlijk, maar mocht het niet baten. Uiteindelijk valt na een afgevallen hoekschop de bal voor de voeten van Raphael. De technische buitenspeler wilt zijn mannetje afkappen, maar wordt neergehaald. De scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip en dit is het moment voor de aansluitingstreffer. Jorn gaat vastberaden achter de bal staan en scoort voor de 6e eenvolgende wedstrijd een penalty. 2-3. De power was on, maar de vermoeidheid sloeg toe. Door heel hoog te blijven waren de gasten gevaarlijk in de omschakeling. Uiteindelijk valt diep in de extra tijd de laatste hoekschop van de wedstrijd nog erin en is het doek echt gevallen. Voorschoten '97 13-1 degradeert naar de 4e divisie.

Eindstand 3e divisie plek 9,10,11,12:

9. Westlandia, 10pt (-13)

10. Voorschoten '97, 10pt (-21)

11. Smitshoek, 4pt (-28)

12. Jodan Boys, 0pt (-30)

Is het erg balen? Ja... Is het heel erg? Wellicht niet. Uiteraard is het super balen dat je op de slotdag niet het gewenste resultaat weet te behalen, maar de toppers van de 13-1 spelen komend half jaar misschien op een niveau waarbij ze voetballend nog meer kunnen ontwikkelen. In deze competitie werden de punten op basis van power, strijd en energie binnen gehaald. Voetballend was het lastig om ons te ontwikkelen, al hebben we giga stappen gezet ten aanzien van het begin van het jaar. Door nu in de 4e divisie aan de gang te gaan hebben we waarschijnlijk wat meer kans om voetballend aanwezig te zijn in de wedstrijden en ons daar verder op ontwikkelen.

Komende week zullen de laatste activiteiten op het programma staan om vervolgens de welverdiende winterstop in te luiden. Ook de verslagen zullen jullie in de 4e divisie mogen blijven lezen, maar ook nu is het voor de plaatselijke redacteur tijd voor een winterstop. Klaar voor een nieuwe uitdaging!

Scoreverloop:

15' 1-0 (Julian)

30' Rust (1-0)

51' 1-1 (De Meern)

54' 1-2 (De Meern)

57' 1-3 (De Meern)

60+3' 2-3 (Jorn) (p.)

60+6' 2-4 (De Meern)

60+7' Einde (2-4)