Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Quick Boys 5-1 Voorschoten '97

Zaterdagmorgen. We mogen weer. Het is 9 september en tijd voor de 2e bekerwedstrijd. Tegenstander; Quick Boys Jo13-1. De blauw-witten uit Katwijk stonden vooraf er al goed voor. Vorige week wisten ze met maarliefst 1-9 te winnen bij Wilhelmus. De 4e divisionist blijkt te beschikken over een goede lichting. Helaas moesten ook wij daar aan geloven.

Om 08:30 klonk het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. De mistbanken hingen nog in de lucht, maar de warme temperatuur kwam ondertussen al door. Quick Boys begon zoals eigenlijk verwacht fel en energiek. Al snel creëerde ze de nodige kansen wat in de 6e minuut ook resulteerde in een vroege openingstreffer. Een snel opgezette aanval via de zijkanten wordt goed uitgespeeld. De spits van Quick Boys denkt niet lang na en schiet de bal hard laag in de goal. Een bittere pil zo vroeg in de wedstrijd. Na de 1-0 kwam Voorschoten '97 er iets meer vanaf, maar het had vooral moeite met het goed georganiseerde Quick Boys. Echt grote kansen werden niet uitgespeeld. Het veldspel van de groen-gelen werd onder de druk bij vlagen wel aardig. De ruimte voor ons lag vooral achter de verdediging van de Katwijkers, waar we met onze snelle buitenspelers gebruik van konden maken. Dat gebeurde ook in de 17e minuut. Milan wordt aan de rechterkant diep gestuurd. Maakt zijn actie en geeft de bal mee aan Jaco. Jaco houdt de bal net binnen op de achterlijn, neemt hem mee het 16 meter gebied in en wordt aangetikt. De scheidsrechter twijfeld geen moment en legt de bal op 11m. Jorn gaat zelfverzekerd achter de bal staan en schiet de bal goed in de hoek. 1-1! Je kunt zeggen dat het tegen de verhouding in was, maar dat maakte het niet minder prettig. Je merkte dat de thuisploeg iets meer moeite had met het creëeren van kansen. Toch komen ze net voor rust weer op voorsprong. In de 26e minuut wordt de hoekschop van de linkerkant getrapt. Een speler van de thuisploeg staat redelijkvrij en kan inknikken. 2-1. Vlak daarna lijkt de 3-1 óók uit een hoekschop te vallen. Gelukkig stond aanvoerder Thomas goed opgesteld om de bal van de lijn te werken. 2-1 is de ruststand.

Het is een zware wedstrijd. Tot echte kansen komen we niet en Quick Boys neemt het heft in handen. Desondanks stonden de groen-gelen er wel als TEAM, voor elkaar.

Helaas voor de spanning in de wedstrijd schoot de thuisploeg werkelijk uit de startblokken in de 2e helft. Binnen 7 minuten wordt het 3-1 en 4-1, al is de laatste goal en toch wel merkwaardige penalty. De wedstrijd was voorbij, maar we moesten nog 23 minuten. In de fase tussen minuut 40 en 55 werd eveneens niet veel kansen gecreëerd, maar werd er bij vlagen wederom goed gevoetbald. Snelle combinaties en met name het durven voetballen. Het ging nog niet altijd goed, maar van fouten leer je ook. In deze fase had QB nog wel wat een op eens met Tygo, maar onze doelman in het oranje was niet van plan nog meer goals tegen te krijgen en stond zijn mannetje. In de allerlaatste minuut valt de laatste goal. De 5-1 wordt vlak voor het eindsignaal nog binnen geschoten.

Uiteraard heerste er telleurstelling achteraf, maar we mogen eerlijk zijn. Quick Boys was gewoon beter. Doorgaan in de beker zit er helaas niet meer in. Volgende week staat de wedstrijd tegen competitiegenoot Wilhelmus op het programma. Een mooie graatmeter hoe we er voor staan in aanloop naar de competitie. Er wordt om 08:30 uur afgetrapt op veld 1 van Sportpark Adegeest. Zien we je daar?

Scoreverloop:

6' 1-0 (Quick Boys)

18' 1-1 (Jorn) (P)

26' 2-1 (Quick Boys)

30' Rust (2-1)

33' 3-1 (Quick Boys)

37' 4-1 (Quick Boys) (P)

59' 5-1 (Quick Boys)

60' Einde (5-1)