Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 3-0 Jodan Boys

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op het programma waar al een geruime 2/3 weken naar toe werd gewerkt. Voorschoten '97 - Jodan Boys. Beide teams stonden na 4 wedstrijden onderaan moet 0 punten. Het team dat zaterdag de punten zou pakken gaat met een lekkerder gevoel naar de 2e helft van de competitie toe. Gelukkig viel het vandaag aan onze zijde en mochten we voor het eerst een feestje vieren in de 3e divisie!

De voorbereiding naar de wedstrijd toe was wat minder gelukkig. Afgelopen dinsdag gingen de groen-gelen hard onderuit op een regenachtige avond bij Docos (4-1). Donderdag, de laatste training voor de wedstrijd, werd er scherp en geconcentreerd om alsnog de week goed af te sluiten voor de wedstrijd.

In de eerste helft was het een rommeltje. Voorschoten '97 had wel meer van het balbezit, maar creëerde te weinig en de Gouwenaren loerde op een foutje van ons om zo hun kansen te krijgen. De groen-gelen kwamen er aanvallend niet echt aan. De aanval werd eigenlijk te vroeg ingestart, waardoor de weg naar de goal veel te lang werd. Dat was gelukkig niet altijd zo. Goede combinaties aan de linkerzijde zette Darius tot 2x toe vrij in de diepte. Darius' versnelling was weer aanwezig en raasde naar de goal. Helaas voor ons werd 2x het zijnet gevonden in plaats van het doel. Jodan Boys heeft in de 1e helft eigenlijk niks kunnen creëeren in de aanval. Voetballend liepen er op het middenveld een paar handige ventjes bij, maar dat leidde niet tot echt grote kansen. Het was sowieso een rustige ochtend voor onze keeper Tygo. Na 30 minuten floot de scheidsrechter af voor de rust en kon het een en ander om worden gezet voor de 2e helft.

Het was namelijk gewoon te chaotisch vanuit onze kant. We gingen een beetje mee in de chaos van de tegenstander, terwijl we vaak genoeg op trainingen laten zien tot wat we in staat zijn. We mochten veel meer vertrouwen op onze eigen kwaliteiten en aanvallend elkaar iets meer ondersteunen. En dat gebeurde..!

De tweede helft werd namelijk door de Voorschotenaren afgetrapt en er werd meteen even wat rustiger aan gedaan. Het balletje laten gaan en zo rustig de aanval zoeken. Voorschoten '97 werd in de tweede helft sterker en sterker, maar toch was de 1e echt grote kans van de 2e helft voor de gasten uit Gouda. Een vlot lopende aanval over de rechterflank eindigd in een terug gelegde voorzet. Nummer 2 van Jodan Boys heeft op de 5m lijn een zee van ruimte, maar schiet de bal tegen de goed gepositioneerde Tygo aan die met een reflex de bal uit het doel werkt. De groen-gelen kwamen met de schrik vrij. Na deze kans is Jodan Boys niet meer voor de goal geweest en nam Voorschoten '97 duidelijk het voortouw. Wederom werd Darius vrijgespeeld over de linkerkant en kon onze snelle buitenspeler zich los rennen. Helaas viel weer de bal in de het zijnet. Direct daarna wordt een achterbal zo in de voeten gespeeld bij Darius, maar de verdediging van de gasten herstelde snel. Je merkte aan alles dat de goal steeds dichterbij kwam, maar het moest even meezitten. Dit gevoel was er namelijk ook tegen Wilhelmus ook, maar toen kregen we de deksel op de neus. Dat gebeurde nu niet!

In de 49e minuut valt dan eindelijk de bevrijdende treffer. Uit een hoekschop getrapt door Jim komt de bal bij Jaco. Hij zet zijn lichaam goed in het duel met de keeper en schiet op de doellijn de bal hard in de touwen. De ontlading was enorm, want daar zat ook een hoop opluchting bij deze treffer. De groen-gelen voelde zich goed, maar konden zichzelf het een stuk makkelijker maken wat 5 minuutjes na de openingstreffer ook gebeurde. Uit een inworp aan de rechterzijde wordt de combinatie via Raphael, Jaco en Jim gemaakt. De laatste genoemde geeft uiteindelijk de splijtende pass in de loop van Raphael, die neemt de bal mee naar de achterlijn, behoudt het overzicht en legt de bal terug op de goed meelopende Luuk die met zijn linker de bal in de linkeronderhoek werkt! 2-0! Dit kan niet meer fout gaan. Ook hier was de ontlading enorm, want nu waren we toch wel heel dichtbij. Voorschoten '97 komt na de 2-0 ook niet meer in de problemen. Jodan Boys zetten in de slotfase nog alles op alles en kreeg nog een vrije trap. Deze was bedoeld om voor de goal te komen maar de bal wordt vroegtijdig onderschept door Luuk. Die neemt de bal mee en Raphael stond al klaar om de bal te ontvangen. Luuk geeft de bal in de loop op Raphael die met zijn snelheid niet meer bij te houden was. Eenmaal bij de keeper maakt hij een fantastische actie eromheen en scoort hij voor open goal de 3-0! Er heersde blijdschap na afloop van de wedstrijd. Eindelijk pakt de Jo13-1 punten in de 3e divisie, op naar meer!

Volgende week spelen we om 08:30 uit tegen DSO uit Zoetermeer. Op papier moet het een gelijkwaardige tegenstander zijn, maar je weet het nooit. Nu in iedergeval lekker nagenieten van deze heerlijke overwinning en vanaf maandag weer volle focus op DSO.