Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 1-4 SJC

Een vrieskoude week gaat vooraf aan de wedstrijd tegen SJC uit Noordwijk. De vraag was of het allemaal door kon gaan wegens de sneeuw en het ijs wat is blijven liggen op het veld, maar mede door goed werk van Paul, Jordy en Armand werd het laatste beetje sneeuw van het veld geschoven en zo konden we om 08:30 aftrappen tegen de zwart-witte Noordwijkers. Een team dat ook uitkomt in de 4e divisie, maar vooraf wisten we dat het geen makkie zou worden. De Noordwijkers zijn 5e geïndigd in de 4e divisie (najaarscompetitie) met wat indrukwekkende uitslagen.

De wedstrijd begint stabiel. Beide ploegen tasten een beetje af en houden geduldig balbezit waar dat mogelijk is. SJC is in de openingsfase wel wat dreigender en wat sterker, maar vooral zuiverder aan de bal. De groen-gelen leidden gemakkelijk balverlies, waardoor we er steeds achteraan moesten gaan. Aan de bal ging het bij ons bij vlagen goed. Combinaties werden snel uitgespeeld, alleen als we over de middenlijn waren konden we niet echt kansen creëeren. Beide teams hebben nog niet echt hoge dreiging kunnen geven als de gasten toch in de 22e minuut op voorsprong komen. Een voorzet van de rechterkant valt pardoes tegen de knie van Pepijn aan. Tygo kan nog knap reageren, maar de rebound wordt alsnog erin geschoten. Een doelpunt waar het geluk in iedergeval niet aan onze zijde was. De overige 8 minuten wilden de Noordwijkers doordrukken. Desondanks bleef Voorschoten '97 zich vasthouden aan haar eigen spel en konden weer met regelmaat onder de druk uitkomen. Toch valt vlak voor rust nog de 2e treffer. Een goed ingestuurde corner wordt strak half hoog bij de 1e paal geschoten en de speler van SJC hoeft alleen maar zijn hoofd ertegen aan te zetten om de 0-2 in de 28e minuut binnen te koppen. Dit is ook meteen de ruststand.

De tweede helft beginnen de Noordwijkers simpelweg scherper. Door goede hoge druk te zetten en ons vast te zetten aan de linkerkant wordt de bal voorgelegd aan de vrijstaande spits die vanaf de 5m vrij kan inschieten. 0-3 in de 33e minuut. Het lichtpuntje voor ons was dat Darius, ondanks zijn lichte blessure in de 35e minuut kon invallen. Helaas kon hij later pas het verschil maken, want in de 37e minuut is het alweer raak. Een afgeslagen corner kan vanaf ongeveer 14m vrij worden ingeschoten in de bovenhoek en de stand is 0-4. De Voorschotenaren moesten er toch alles aan doen om niet helemaal met een ellendig gevoel de laatste week van de voorbereiding in te gaan en moesten daarvoor alle zeilen bijzetten. Dat lukte nog vrij aardig, want de Noordwijkers hebben na de 0-4 misschien nog wel wat meer balbezit, maar tot echt grote kansen is de uitploeg niet meer geweest. De laatste 5 minuten wilden de groen-gelen toch nog wat van hun laten horen. Door de hoge druk erin te zetten wist SJC even niet meer waar ze het moesten zetten. Voorschoten '97 gaf nog één keer volle kracht om hopelijk nog een goal te kunnen maken. En met succes. In de 58e minuut wordt aan de linkerkant hoge druk gezet op de rechtsback van SJC. De ploeg die leek onder de druk uit te kunnen voetballen, maar de Voorschotenaren zette door, veroverde de bal en Jorn ging samen met Luuk richting de keeper. Milan tikt de bal breed en Luuk schuift de bal nog netjes in de onderhoek. Ookal was er geen echt resultaat meer te behalen bleef de thuisploeg gaan. Direct werd de bal weer onderschept en wordt Darius in de diepte weggestuurd. Hij neemt de bal mee richting de achterlijn, legt de bal voor, maar helaas kon het schot niet hard genoeg zijn voor de 2-4. De keeper vangt gemakkelijk de bal. In de 60e minuut fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week wordt de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen een oude bekende, FC Lisse. In de voorbereiding voor de najaarscompetitie (augustus) werd er al tegen de Lissenaren gevoetbald. Uitslag was toen 5-1 in ons voordeel. Desondanks moeten we niet onderschatten en gewoon ons eigen spel blijven spelen. Er wordt om 08:45 afgetrapt op Sportpark Ter Specke.