Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 1-5 Spijkenisse

Na de fikse nederlaag vorige week tegen Spartaan'20 stond er wederom een pittige wedstrijd op het programma voor de groen-gele Voorschotenaren. VV Spijkenisse komt op bezoek en als je terug kunt kijken naar de uitslagen kon je op basis daarvan zeggen dat het geen makkie zou worden. De groen-witte Rotterdammers wonnen namelijk met 8-1 van wilhelmus, de tegenstander waar wij in de beker 2-5 van verloren. De teamafspraken waren duidelijk; met elkaar als geven en vol gaan voor het best mogelijke resultaat.

Ondanks de scherpe voorbereidingen keken de Voorschotenaren al heel snel tegen een 0-1 achterstand aan. Spijkenisse heeft afgetrapt voor de wedstrijd en binnen 30 seconden ligt de 0-1 in het netje. Een snelle dribbel door de linies heen bleek niet te stoppen en de spits van Spijkenisse schuift de bal laag in de linkerhoek. Een fikse tegenvaller voor de ploeg die met vol goede moed de wedstrijd in stapte. Voorschoten '97 kwam niet aan de bal, maar verdedigde keihard. Kont oo eigen 16 meter en met z'n alle de goal beschermen. En dat lukte ook goed. Spijkenisse had moeite om door de groen-gele muur heen te spelen waardoor er maar halve kansen werden gecreërd. De 0-2 wws uiteindelijk niet te voorkomen. In de 14e minuut vliegt een afstandsschot net over onze keeper heen en net onder de lat in het goal. Het keiharde verdedigen moest in de omschakeling zorgen voor diepgang bij onze buitenspelers. Die werden ook met regelmaat gezocht en we mochten stiekem wel hopen een op een treffer, maar dat mocht niet baten. Het allerlaatste balcontact van de 1e helft resulteerde in de 0-3. Een klutsbal uit de hoekschop valt tot 3 maal toe goed en wordt uiteindelijk hard en laag ingeschoten. 0-3 is daarmee dan ook de ruststand.

In de rustbespreking hebben we besproken waar onze ruimte nou ligt om naar toe te voetballen en hoe we nou het beste kunnen gaan staan in de omschakeling naar aanvallen.

Het eerste kwartier was dan ook wel een gelijkwaardig kwartier. Voorschoten '97 verdedigde met man en mscht, en zocht voor dreiging in de omschakeling wat tot wat kansjes leidde. Toch waren de Spijkenissers in de 40e minuut net wat sneller in de omschakeling. Balverlies op het middenveld leidt tot een diepe bal op de enorm snelle rechtsbuiten. Die neem de bal mee, legt m voor en de spits heeft de bal voor het inschieten. 0-4. Ondanks de nu al forse stand bleven de groen-gele gaan voor het beste resultaat. De gastheren gingen wat meer met lef voetballen om simpelweg te blijven oefenen. Hierdoor werd er wat vaker op de helft van de tegenstsnder gevoetbald wat resulteerde in een treffer. Een niet zomaar een. Het was de 1e goal van Jim in het shirt van V'97. Na balverovering op het middenveld wordt de middenvelder in de diepte gestuurd. Jim blijft koelbloedig en schuift de bal in de rechtonderhoek. Terechte vreugde,, want deze goal verdiende we ook echt! Na de 1-4 bleven we gaan. Een vrije trap rond de middenlijn werd getrapt door Jaco in de diepte op Raphael. Die leek op weg te gaan naar de 2-4, helaas kwam de keeper dreigend uit, waardoor onze snelle nummer 7 de bal niet meer over hem heen kreeg. In de allerlaatste bal van de 2e helft valt dan de 1-5. Een beetje pech, wederom uit een hoekschop wordt de bal gekopt naar de paal, onze paaldekker stond perfect om de bal weg te werken, maar miste deze helaas. Geen man over boord. 1-4 of 1-5 het bracht weinig verschil.

Ondanks een nederlaag kan ik zeggen dat ik trots ben op de groep die ik heb gezien. We spelen tegen moeilijke tegenstanders, maar door goed en geconcentreerd te trainen worden we elke week weer een beetje beter. Daar gaan we voor, wekelijks voor het beste resultaat! Zo ook volgende week. Dan wordt er om 12:45 in Rotterdam afgetrapt tegen MSV De Betrokken Spartaan Jo13-1. Daar gaan we weer, net als elke week vol voor!

Tot slot wil ik nog mijn dank uitspreken naar onze invaller Kirubel van de Jo13-2. Hij heeft het super goed gedaan en we hadden hem echt nodig!

Scoreverloop:

1' 0-1 (Spijkenisse)

14' 0-2 (Spijkenisse)

30' 0-3 (Spijkenisse)

30' Rust (0-3)

40' 0-4 (Spijkenisse)

45' 1-4 (Jim)

60' 1-5 (Spijkenisse)

60' Einde (1-5)