Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 1-1 RKDEO

Het is zaterdag 2 september. De voorbereiding zit erop en het is tijd voor bekervoetbal. De poulefase van de Zwaluwen jeugd beker bestaat uit 4 teams. Quick Boys, RKDEO, Voorschoten '97 en Wilhelmus. Quick Boys en RKDEO komen beiden uit in de 4e divisie terwijl de groen-gelen uit Voorschoten en Wilhelmus uitkomen in de 3e divisie. De eerste wedstrijd voor de Voorschotenaren is tegen RKDEO uit Nootdorp.

Op voorhand is het lastig te voorspellen wat voor een wedstrijd je moet verwachten. In de voorbereiding hebben we laten zien dat er bij vlagen goed gevoetbald kan worden, maar dat er ook nog genoeg te verbeteren valt.

In de openingsfase was het met name RKDEO die het heft in handen nam. De Voorschotenaren stonden onder goede druk en een enkele omschakeling zorgde voor wat dreiging. Na ongeveer 10 minuten werd het spel meer verdeeld. Beide ploegen creëerden de nodige kansen, maar de doelpunten bleven uit. Bij Voorschoten '97 kwamen de grootste kansen uit de hoekschoppen die helaas niet benut konden worden. RKDEO had in de 1e helft toch wel de grootste kans. Na ongeveer 14 minuten spelen schiet de middenvelder van de Nootdorpers uit de 2e lijn de bal richting doel. Julian was niet bang en gooide zijn lichaam voor het schot. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter van dienst de bal op 11 meter om een vermeende hands bal. De frustratie was enorm, maar beslissingen van de scheidsrechter draai je niet om. Gelukkig voor ons kunnen we altijd terugvallen op onze man in het oranje; Tygo. Tygo staat zelfverzekerd op de doellijn en keert knap de penalty die hard en laag werd ingeschoten. Hierdoor blijft de stand 0-0. In het laatste stuk van de 1e helft werd Voorschoten '97 nog een paar keer dreigend via de flanken, maar het resulteerde helaas niet in een goal. 0-0 is de ruststand.

In de rust werd het plan van aanpak besproken voor de 2e helft. Kleine tips werden meegegeven over het drukzetten en de positionering in balbezit.

De start van de 2e helft was ook zeker voor de thuisploeg. De Voorschotenaren stonden als een collectief te voetballen. Bij vlagen rustig aan de bal en als team drukgezet. Met name het drukzetten zorgde ervoor dat RKDEO niet meer van de eigen helft af kon komen. In de 41e minuut resulteerde dat in de openingstreffer. Door goed drukzettend werk speelt de verdediger van de rood-witten de bal in de voeten van Raphael die op randje 16m niet 2x hoeft na te denken. Hij schuift de bal keurig in de linkeronderhoek en de keeper is kanlsoos. 1-0! Als TEAM werd het doelpunt gevierd. De strijdlust bij de boys was enorm. Na de openingstreffer werd Voorschoten '97 teruggedrongen. RKDEO zette hoger druk en de groen-gelen hadden het beduidend moeilijk. Weer stak onze keeper boven iedereen uit. Niet 1, niet 2, niet 3, niet 4, maar zeker 5 100% kansen voor de gastploeg werden gekeerd door Tygo en zo bleef de voorsprong staan. In de omschakeling werden nog wat kansjes gemist, waardoor de stand máár 1-0 bleef. Het was uiteindelijk wachten op de gelijkmaker die helaas ook viel. In de 60e minuut kwam RKDEO toch op gelijke hoogte. De bal werd via het midden het 16 meter gebied ingespeeld. Tygo was er weer als de kippen bij en leek ook deze kans te pareren, maar de bal kwam via zijn been terecht bij de spits die voor open goal geen fout maakte en de 1-1 binnen schoot. In de 3 minuten extra tijd was het vooral waken op niet nog een tegengoal krijgen. Stiekem werd er nog gedacht aan een overwinning. In de laatste seconden kreeg Voorschoten '97 nog één vrije trap. Aan de rechterkant van het veld, ter hoogte van de 16m. De bal werd ingeslingerd, maar kwam niet bij een van ons terecht. De bal werd weggewerkt en de scheidsrechter floot af voor het einde van de wedstrijd.

We mogen terugkijken op een leuke, energieke wedstrijd en met name een leerzame wedstrijd. De groen-gelen moesten toch even wennen aan de snelheid van het spel. Al met al is 1-1 een terechte uitslag en gaan we door met waar we gebleven waren.

De andere wedstrijd (Wilhelmus - Quick Boys) kende een andere uitslag; 1-9 voor de Katwijkers. Volgende week gaat Voorschoten '97 op bezoek bij de blauw-witte narren uit Katwijk. Het belooft een spannende en enerverende wedstrijd te worden. Er wordt om 08:30 afgetrapt op sportpark Nieuw-Zuid.