Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 1-1 Forum Sport

Zaterdag de 11e van de 11e is het weer tijd voor een wedstrijd in de 3e divisie van de o13 competitie. De Voorschotenaren zitten toch wel in een lekkere flow. Sinds de 3-0 overwinning op Jodan Boys werd de lijn bijna doorgetrokken tegen DSO vorige week. Helaas viel toen net voor tijd de goal aan de verkeerde kant, terwijl het er toch lang op leek dat we met minimaal een punt van het veld zouden stappen. Vandaag komt Forum Sport uit Voorburg op bezoek. De Voorburgers staan máár 2 punten boven ons. Desondanks is het op voorhand een pittige tegenstander. Zo verloren de blauwen maar met 2-1 van Betrokken Spartaan en Spartaan'20, waar bij ons het resultaat toch een stuk hoger was. We konden onze borst natmaken!

Het was een frisse, druilerige morgen, maar gelukkig wel droog. Om 08:30 stipt wordt er afgetrapt tussen beide teams. Zoals op voorhand een beetje voorspelt had Forum Sport meer van het balbezit. Forum liet de bal geduldig gaan en speelde ook de hoge druk voorbij. Een paar spelers die het team echt draagde. In het eerste kwartier gebeurd er niet gek veel. Forum heeft de bal en Voorschoten '97 verdedigd compact en stabiel. Aan de bal komen de Voorschotenaren niet dicht in de buurt van het doel. Niet geheel onverwacht komen de Voorburgers op voorsprong. Na een mislukte poging tot opbouw moet Tygo zich buiten de 16 alles geven om een goal te voorkomen. Bij het wegwerken komt de bal in de voeten van de spits die de bal van ongeveer 25 meter over Tygo heen schiet in het doel. 0-1.... Een bittere pil voor de groen-gelen, want we leken toch wel stand te houden. Niet heel lang na de openingstreffer leken de gasten hun voorsprong uit te breiden. Na balverlies in de eigen 16 meter staat de spits 1 op 1 met Tygo op ongeveer 10 meter van de goal. Tygo die aan de grond genageld stond leek kansloos toen de bal naar de hoek ging. Gelukkig zat er een engeltje op de schouder van de goalie, want de bal stuitert op de paal en eindigd in de handen van de man in het oranje. Dat scheelde niks... Verder gebeurde er weinig spannende dingen in de 2e helft. Ruststand 0-1.

In de rust werd eigenlijk hetzelfde besproken als vorige week tegen DSO. Het moest nog feller, sneller en energieker. Er moest op een hogere intensiteit gespeeld worden om minimaal een punt uit deze wedstrijd te halen. En zo geschiede.

De 2e helft was namelijk van ons. Er werd op een hoge intensiteit gespeeld en met veel energie. De groen-gelen waren misschien aan de bal niet eens het gevaarlijkst, maar de Voorburgers konden niet onder de druk uit komen en zo bleef de dreiging hoog. Op enkele hoekschoppen na, die net voorbij de goal vlogen, creëerde we helaas niet heel veel kansen. Een van de grootste kansen van de 2e helft was misschien wel voor de gasten, die zich al bijna rijk rekende op een 0-2 voorsprong. De spits van Forum onderschepte vroegtijdig de lange bal van Tygo. De doelpuntenmaker van de 0-1 dacht niet lang na om het kunstje misschien nog een keer te proberen. De bal ging onderweg naar de goal, maar Tygo was snel ter plaatsen en wist met zijn geblesseerde arm de bal nog tegen de lat aan te duwen om hem vervolgens op te vangen. De marge bleef (gelukkig) máár 1 goal. Buiten deze kans om hebben de gasten in de 2e helft niets meer gecreëerd, want de verdediging stond als een huis. Ondanks dat we verdedigend scherp stonden en al hoog goede druk gaven kwam de gelijkmaker maar niet. Tot de 49e minuut! Voorafgaand; een inworp ongeveer halverwege de helft van Forum Sport aan de rechterzijde. Thomas speelt na een korte, goede combinatie met Darius de bal hoog het 16m gebied in richting Raphael. Raphie gebruikt in het duel met zijn directe tegenstander slim zijn lichaam. De tegenstander was ietsjes minder slim, want hij besloot Raphael vast te houden. Raphael valt en de scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip. De vaste penaltynemer, Jorn, zat op de bank dus was het aan Jaco om de pingel binnen te schieten, en dat deed ie! Hard, laag in de rechteronderhoek laat de keeper kansloos, 1-1! De vreugde is enorm, maar bij iedereen heersde toch ook het gevoel dat er misschien meer in zat. Dat bleek ook. De Voorschotenaren bleven hoog druk zetten als collectief en creëerde nog 2 á 3 kansen. Helaas vlogen deze ballen er niet in en eindigd de wedstrijd in een gelijkspel.

Ondanks dat er misschien meer in zat zijn we super trots op de boys op hoe ze als collectief hebben gespeeld, hoeveel energie er is gegeven en hoe we als TEAM gespeeld hebben. Een meer dan verdiend punt!

Volgende week mogen we weer eens naar Rotterdam toe. Daar wacht Alexandria'66 Jo13-1 op ons. De Rotterdammers gekleed in een zwart-rood tenue staan momenteel 5e in de competitie. Het beloofd weer een mooie uitdaging te wordrn voor Voorschoten '97. Kunnen we onze stijgende lijn doorzetten?

Scoreverloop:

16' 0-1 (Forum Sport)

30' Rust (0-1)

49' 1-1 (Jaco) (p.)

60' Einde (1-1)