Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 2-0 Westlandia

De slotfase van de competitie is aangebroken. De stand is als volgt; 9. Westlandia / 7pt, 10. Voorschoten '97 / 4pt, 11. Smitshoek / 4pt, 12. Jodan Boys / 0pt. Plekken 10/11 en 12 degraden direct naar de 4e divisie. Het was een wedstrijd voor Westlandia om definitief veilig te zijn en voor Voorschoten '97 om aan te haken bij de strijd voor lijfsbehoud.

De 1e helft is qua balbezit zeker voor de gasten uit Naaldwijk. Het is een strategisch spelletje wat gespeeld werd door de groen/witte. Alleen veel verder dan halverwege onze helft kwamen ze niet. De 1e helft was een typischd 0-0 helft, wat ook zo was. Beide ploegen hebben 1 grote kans gekregen. De Naaldwijkers kwamen in een aanval tot een voorzet die pardoes voor de voeten van de spits kwam. Gelukkig sprong de bal van de spits zijn voet af en kon Tygo de bal in zijn armen ontvangen. Onze kans kwam vanuit de omschakeling. Een combinatie tussen Jim en Jaco zorgde ervoor dat Darius over de linkerflank naar de goal kon stomen. Darius schoot met overtuiging in de korte hoek, maar de keeper kon helaas keren. Verder was de 1e helft dus een typische 0-0 wedstrijd.

De 2e helft was vanuit de groen-gele kant een totaal andere helft. Het begin was suprieur. De 1e lange bal op de ingevallen Raphael bezorgde ons een penalty. Een goede actie over de achterlijn ging hieraan vooraf. Toen Raphael de bal terug ontving werd hij vastgehouden en legde de scheidsrechter de bal op 11m. Onze vaste nemer Jorn stond vastberaden achter de bal en schoot de bal hoog in de bovenhoek. 1-0! Westlandia was het in de openingsfase even kwijt. Direct na de 1-0 komt er een grote kans op de gelijkmaker voor de Naaldwijkers, maar weer kon er geen schot gelost worden op de goalie. 3 minuten na de openingstreffer was het weer raak. De opbouw vanuit achter komt bij Raphael. In de combinatie met Jim komt de bal voor de voeten van Henog die de bal perfect in de diepte speelt voor de snelle nummer 7 uit Zoeterwoude. Raphael versnelt naar de achterlijn, legt de bal breed en Jaco glijdt de bal binnen, 2-0. Veel opluchting was te horen van de ouders, maar ook zeker bij de trainers. Nu nog volhouden. 10 minuten later lijkt Westlandia de aansluitingstreffer te maken, maar voorgaand werd een overtreding begaan op Tygo. Het blijft dus 2-0. Een harde, felle slotfase werd gespeeld, maar de stand veranderd niet meer. Voorschoten '97 wint met 2-0 van Westlandia en haakt volledig aan bij de strijd om plek 9.

Volgende week spelen we tegen de nummer 11, Smitshoek. Het beloven 2 spannende weken te worden. Op doelsaldo blijft Voorschoten '97 op plek 10 hangen, maar niets is onmogelijk, als je er maar in blijft geloven en als TEAM er voor gaat. Dat gaan we dan ook zeker doen. Stand: