Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 0-1 Wilhelmus

Competitie wedstrijd nummer 4 staat op het programma. Voorschoten '97 Jo13-1 heeft een zware 1e 3 wedstrijden achter de rug. Tegen Spartaan'20, Spijkenisse en De Betrokken Spartaan werd met ruime cijfers verloren. Niet zo gek als je ziet dat dit de 3 teams zijn die na speelronde 4 op plek 1, 2 en 3 staan. Ondanks de 'heftige' resultaten zijn de boys uit Voorschoten sterk. Elke training staan ze er weer met goede moed en volle energie. Vandaag de wedstrijd tegen een oude bekende. VV Wilhelmus. De inmiddels 4e ontmoeting in 2 maanden. In de beker eindigde een vervelende wedstrijd in 2-5. Op het Haring en Wittebrood toernooi werd met 0-1 verloren en afgelopen woensdag op het ADO Den Haag partnertoernooi speelde beide ploegen voor plek 7/8 tegen elkaar. Een spannende wedstrijd werd 0-0 en werd het beslist op penalty's. Na 25 minuten en ongeveer 30 penalty's wonnen de groen-gelen met 11-10. Vandaag gaat de wedstrijd om de punten in de 3e divisie.

De openingsfase is sterk van de Voorschotenaren. Er wordt geduldig en zuiver gevoetbald. Wilhelmus kwam er simpelweg niet aan en je kon aan het begin al zien dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou worden. In de tegenomschakeling was Wilhelmus wel sterk, maar de verdedigers stonden hun mannetje en lieten niemand er langs. Grote kansen werden door beide teams nog niet gecreërd. Het was vooral een schaakspel op het middenveld. Richting de rust toe werden de kansen wat groter, maar geen doelpunten. De brilstand is ook meteen de ruststand. 0-0.

In de rust concludeerde we dat het helemaal niet slecht ging. We stonden verdedigend sterk, want Wilhelmus heeft amper wat kunnen creëren. Nu moesten we nog wat scherper zijn in de aanvalsfase en de omschakeling naar voren toe. Ondertussen konden we in onze kleedkamer de trainer van Wilhelmus 'uit zijn dak gaan' tegen zijn team dat ze harder moesten zijn. We waren dus op voorhand al gewaarschuwd. Desondanks lieten we ons niet gek maken.

De start van de 2e helft merkte je wel meteen het felle van de zwart-gele Hagenezen. Ze gingen harder de duels in, maar de Voorschotenaren stonden hun mannetje en gingen ook vol. Het was hard tegen hard. De eerste grote kans was voor de Voorschotenaren. Een goede kantwissel zette Kirubel (13-2) 1 op 1 met een twijfelende keeper. Het lopje van de snelle buitenspeler haalde het doel helaas niet. Ook Wilhelmus kwam tot een echt grote kans. Een 1 op 1 met onze doelman in het oranje. Gelukkig voor ons kunnen wij altijd terugvallen op onze sluippost Tygo, die ook deze kans pareerd. Toch gaat het mis in de 42e minuut. Een snel genomen hoekschop wordt hoog over Tygo heen geschoten in de verre hoek. Wilhelmus was hier gewoon sneller en net wat slimmer. De 2e kans van de Hagenezen is een goal. Voorschoten '97 zette in het laatste kwartier alles op alles. Er werden ook grote kansen gecreërd, maar de eindfase was niet zuiver genoeg. De groen-gelen gaven alles en we eindigden zelfs in een verkapte 3-2-5 opstelling om nog een punt uit de wedstrijd te halen. Helaas mocht het niet zo zijn. Een goed georganiseerd Voorschoten '97 verliest onnodig van Wilhelmus.

Ondanks de nederlaag waren de trainers trots. Dit team heeft geen gemakkelijke periode. De resultaten zijn hard en zitten niet mee. Ondanks dat staan ze elke week weer klaar voor elkaar en ook vandaag. Vandaag hebben we echt al team geopereerd en hadden we zeker meer verdiend, maar als we dit door blijven zetten zijn wij er zeker van dat ergens in de komende wedstrijden er zeker resultaten geboekt gaan worden! Trust the proces.