Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 3-1 VV Katwijk

De voorbereidingen voor seizoen 2023-2024 zijn al sinds 3 juni 2023 begonnen. Na 4 trainingen te hebben afgewerkt was het nu tijd om met de 14 koppige selectie van Voorschoten '97 Jo13-1 de eerste oefenwedstrijd af te werken. Eerst zou deze a.s. zaterdag tegen Spartaan'20 Jo13-2 worden gespeeld, maar we hadden dinsdags een heel veld vrij dus ja, waarom geen wedstrijd? De nieuwe Jo13-1 van VV Katwijk kwam op bezoek, op sportpark Adegeest.

Zonder heel erg te weten waar we precies aan toe waren als team en op welk level we zitten hadden we ook te dealen met de warmte. Om 17:45 exact fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Temperatuur is momenteel rond de 28 graden. Het lichte briesje maakte het nog enigszinds te doen. Gelukkig waren er tussendoor drinkpauzes ingelast.

De wedstrijd begon heel enthousiast. We kunnen stellen dat de eerste 10 minuten opzeker voor Voorschoten '97 waren. Binnen 4 minuten wordt ook al de openingstreffer gemaakt. Door hoog aanvallende druk te geven veroverd Henog rond de 16 meter de bal. Na wat gehannes met de tegenstander krijgt hij de bal bij de vrij staande Milan. Milan denkt niet na en schiet de bal goed in de korte hoek. Hiermee opent hij de score, 1-0. Het voetbal bleef na de openingstreffer nog wel verzorgd. De Voorschotenaren waren geduldig aan de bal. Op het moment dat VV Katwijk wat hoger druk zette was er toch al gauw wat paniek. De drukzettende Katwijkers dwong daarmee de kansen voor zichzelf af. Echter stond Tygo als een ware sluippost op de lijn en hield alle ballen van de lijn af. Tijdens de drinkpauze werden tactisch de laatste dingetjes uitgelegd en werd het wat beter neergezet. Je kon merken dat er vertrouwen zit in deze groep. Er wordt gevoetbald met lef en dat kwam het 2e deel van de 1e helft weer terug. Na de drinkpauze namen de Voorschotenaren weer het heft in handen wat resulteerde in de 2e treffer voor de groen-gelen. Jorn ontvangt de bal +/- 30 meter van de goal. Zonder na te denken ramt hij de bal naar de goal. De keeper van VV Katwijk kon zijn hand er niet tegenzetten en de stand is 2-0 voor Voorschoten '97.

In de rust werd besproken hoe onder de druk van de Kattwijkers uit te voetballen. Hiermee werd de nodige lef en rust gevraagd van de spelers die dat in de 2e helft keurig hebben uitgevoerd, want er werd onder hoge druk met lef gevoetbald. Door juiste combinaties en communicatie kwamen de Voorschotenaren goed onder de druk van Katwijk uit. Hierdoor werd hun grootste dreiging omspeelt. Verder werden er niet heel erg grote kansen gecreeërd. In de 51e minuut moest V'97 toch buigen voor Katwijk. Na hoge druk van de gasten kwamen de groen-gelen er moeilijk onderuit. Katwijk speelde de aanval goed uit en de linksbuiten van de oranjes schoof de bal koeltjes in de rechteronderhoek. 2-1. Even leek Voorschoten '97 in de paniekstand te schieten. Maar de marge van 1 bleef niet lang op het bord. Milan gaf de bal in de diepte richting Jaco. Ondanks de ruime aftstand moest Jaco nog wel zo'n 40 meter sprinten tegen zijn directe tegenstander. De warmte en vermoeidheid deed Jaco niks, want zijn tegenstander gaf de sprintwedstrijd snel op. Zo koelbloedig als hij is schiet hij de bal over de keeper heen. Via de vingertoppen gaat de bal het doel in. 3-1. Even leek het erop dat de score nog verder uitgebreid zou worden, maar dat mocht niet zo zijn.

Over het algemeen mogen we trots op onszelf zijn. Na 4 trainingen hebben we al mooie stappen gemaakt en we kunnen alleen maar nog beter worden! Aanstaande zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd voor de zomerstop op het programma. Tegenstander Spartaan'20 uit Rotterdam-Zuid komt op bezoek naar sportpark Adegeest. Er wordt 10:00 uur afgetrapt, veld is nog niet bekend. Komen jullie kijken?

Scoreverloop:
4' 1-0 (Milan)
26' 2-0 (Jorn)
30' Rust (2-0)
51' 2-1 (VV Katwijk)
54' 3-1 (Jaco)
60' Einde (3-1)