Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 1-3 Alphense Boys

Voorschoten '97 Jo13-1 maakt een wisselvallige, maar redelijk succesvol 2e seizoenshelft mee. Na 7 wedstrijd bevinden de Voorschotenaren zich op een stabiele 4e plaats met 4 punten voorsprong op Blauw-Zwart (plek 5) en 2 punten achterstand op de nummer 3, Zwaluwen. Na de remise afgelopen week tegen de Wassenaarders zouden 3 punten vandaag belangrijk zijn om de aansluiting naar boven te maken. Helaas zat het er vandaag niet in.

Vooraf kon je al invullen dat Alphense Boys technisch sterke spelers in hun selectie hebben, daar staan ze eenmaal om bekend. Daarbuiten was het veldspel van de rood-witte Alphenaren ook goed op orde. In de eerste helft was het vooral Alphense Boys dat zich bevond op de helft van Voorschoten '97. Onder de druk kwamen de groen-gelen voetballend goed uit, maar echt voetballen op de helft van de tegenstander zat er niet in. Uiteindelijk valt in de 22e minuut de openingstreffer voor de gasten. Na meerdere hoekschoppen en verschillende varianten valt deze er helaas in. Een snelle 2v1 wordt gecreëerd als er een speler vlot zich aan komt bieden bij de hoekschopnemer. Raphael werd aan de zijkant omspeeld en de voorzet wordt strak bij de 1e paal gelegd. Deze wordt snel ingetikt en de Alphenaren leiden op sportpark Adegeest. Dit is tevens ook de ruststand.

In de tweede helft wilden we elkaar voetballend meer opties bieden om het spel te kunnen verleggen en meer mogelijkheden aan de bal te hebben. Onze tegenstander besloot ons achterin meer vast te zetten, waardoor voetballen via het centrum lastig werd. In de 39e minuut komt Alphense Boys op een 0-2 voorsprong. Een actie van de nummer 7, tevens een zeer goede voetballer, passeert 2-3 man en kan de bal vanaf de rechterkant laag in de goal schieten. Om de moed erin te houden besluit Voorschoten '97 hoge druk te geven voor de slotfase. Dit leidt vrijwel direct na de 0-2 de aansluitingstreffer op. Bij een achterbal van rood-wit Alphen wordt de hoge druk ingezet. De Alphenaren proberen dit voetballend op te lossen, maar de druk, uitgevoerd door Raphael en Jaco, was te hoog. Na een onderschepping en een goede individuele actie van Raphael komt Jaco vrij voor de goal. Zijn inzet wordt gekeerd door de keeper, maar gelukkig is Jim scherp op de rebound. Na de aansluitingstreffer bleef de druk hoog en kwam Voorschoten '97 beter en beter in de wedstrijden. De grootste kansen, komend uit standaardsituaties, zaten net niet mee, waardoor de stand 1-2 in het voordeel van Alphense Boys bleef. In de allerlaatste minuut krijgt Alphense Boys nog een vrije trap mee op ongeveer 23 meter van de goal. Het schot is feilloos en valt in de linkerkruising. Daar doe je niks tegen, een mooie goal. Snel na de uiteindelijk laatste goal fluit de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd... Voorschoten '97 verliest met 1-3.

Met nog 3 wedstrijden op het programma zal Voorschoten '97 Jo13-1 nog even alles moeten geven om een mooie eindpositie te bevestigen. Volgende week mogen we naar Bergsehoek, uit tegen BVCB. Daarna is het meivakantie en koningsdag en dan worden de laatste 2 wedstrijden gespeeld tegen Zwaluwen en Jodan Boys. Op naar een mooi slot van de competitie.

Scoreverloop:

22' 0-1 (Alphense Boys)

30' Rust (0-1)

39' 0-2 (Alphense Boys)

41' 1-2 (Jim)

59' 1-3 (Alphense Boys)

60' Einde (1-3)