Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 3-0 Graaf Willem VAC

De winterstop is voorbij. De boys van Voorschoten '97 Jo13-1 mochten zich maandag eindelijk weer melden op het voetbalveld om ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de 2e seizoenshelft in de 4e divisie. Een goede, geconcentreerde trainingsweek ging vooraf aan de eerste oefenwedstrijd van het jaar. Tegenstander Graaf Willem VAC Jo13-1 is voor de meesten een bekende tegenstander. Vorige jaren werd veel tegen deze lichting gespeeld. Het ging toen zeer gelijk op. Nu wilden wij vandaag laten zien dat wij verder zijn en om onzw ontwikkeling te bewijzen. De wedstrijd tegen de groen-gele Hagenezen is de 1e oefenwedstrijd van 3. Volgende week wordt tegen SJC geoefend en een week later tegen FC Lisse. De groen-gele Voorschotenaren, spelend in het zwart, hebben in iedergeval hun eerste overwinning in 2024 geboekt.

Om 10:30 stipt werd er gefloten voor de aftrap van de wedstrijd. De voorbereiding voor beide teams kan niet bepaald optimaal worden genoemd, want de warming-up moest plaats vinden op veld 3. Zonder dat de oorzaak te geven was de eigenlijo de gehele 1e helft rommelig van beide kanten. Voorschoten liet snel blijken het heft in handen te willen nemen en had dan ook het meeste van het balbezit. De Hagenezen werden met name gevaarlijk in hun snelle omschakeling, maar Pepijn stond samen met Daan, Zuilu, Thomas en Julian zijn mannetje, waardoor de dreiging al vroegtijdig werd omgezet naar balbezit voor ons. Ondanks het meerendeel van het balbezit waren we niet heel effectief. Veel balverlies en weinig dreiging naar voren. Er werden 2 kansjes gecreëerd, beide over de kant van Darius, maar zijn voorzetten konden niet omgezet worden in een doelpoging. De 1e helft eindigt in de brilstand, 0-0.

In de rust werd geconcludeerd dat we een beetje terugvielen in het oude spel. We dribbelden teveel en maakten eigenlijk onlogische keuzes aan de bal. Het was dus zaak om de tweede helft in balbezit in iedergeval met wat meer beleid te gaan spelen.

In het begin van de tweede helft had wederom Voorschoten '97 het meerendeel van het balbezit, maar er werd wederom weinig mee gedaan. Echte kansen werden niet gecreëerd. Wat vastgesteld kan worden is dat de Voorschotenaren halverwege de 2e helft echt goed zijn weggekomen. In de 40e minuut wordt een goed uitgespeelde counter van de Hagenezen uitgespeeld en staat de aanvaller van Graaf Willem voor bijna open goal. De 0-1 lijkt te gaan vallen, maar de bal wijkt uit naar rechts en beland op de buitenkant van de paal. 4 minuten later scoort de gastploeg wel. Een verre vrije trap wordt voor de goal geschoten en wordt door een miscommunicatie achterin vrij makkelijk ingekopt. Gelukkig voor ons was onze vlagger Armand scherp en heeft hij buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter gaat mee in de beslissing en de goal wordt afgekeurd. Vrijwel direct na de afgekeurde goal scoren de Voorschotenaren het eerste doelpunt. Een vlotlopende aanval over de linkerzijde van Darius. Hij legt de bal terug op Jorn. Die heeft ondertussen de vrijheid van Raphael aan de rechterkant geconstateerd en speelt hem in. Raphael maakt een goede actie naar binnen en schiet met zijn chocolade been de bal snoeihard in de kruising. Een fantastisch doelpunt, wellicht een beetje tegen de verhouding in, maar dat doet de pret niet drukken. De 1-0 lijkt een bevrijding te zijn voor de jongens, want na de openingstreffer in de 46e minuut voetballen de Voorschotenaren met veel geduld en overwicht. Er worden goede, simpele keuzes gemaakt en Graaf Willem komt er eigenlijk niet meer aan. In de 53e minuut wordt Jaco 5 meter voor de 16m gebied neergelegd. Jaco schiet vervolgens de zelf verdiende vrijtrap keurig in de kruising en het is 2-0! Het resultaat zat wel goed, nu nog kijken of een clean sheet konden houden en het voetballende overwicht door konden zetten. Beiden lukte, al waren de groen-gele Hagenzen dichtbij.

De spits van Graaf Willem krijgt de bal in zijn loop gespeeld, Julian speelt zijn 1v1 goed, dwingt zijn tegenstander naar de zijkant en wilt een tackle inzetten. Een beetje pech voor Juul, want net voor zijn tackle speelt de spits de bal voor zich uit en valt over het been van Julian, pingel. Ook hier zat het voor ons mee, want die pingel wordt snoeihard en met overtuiging op de bovenkant van de lat geknald en gaat over het vangnet heen. De 2-0 blijft staan. De thuisploeg bleef geduldig aan de bal en domineerde het laatste stuk, met als kers op de taart een fantastisch uitgespeelde aanval dat leidt tot de 3-0. Uit de opbouw wordt Zuilu vrijgespeeld aan de rechterkant. Jaco komt goed in de ruimte voor zijn man en kaatst de bal direct door op de doorlopende Jim. Ondertussen maakt Raphael een diepte loop actie en Raphael krijgt de bal ook. De vlotte aanval wordt doorgezet. Een hoge bal wordt gegeven op Jim die de bal eigenlijk misschiet. Gelukkig voor ons beland de bal recht voor de voeten van Jaco en die schuift de bal hard in de onderhoek. 3-0! Direct na de laatste treffer fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een mooie overwinning met veel leerpunten, maar ook blij om te zien dat wat we trainen echt terug komt in de wedstrijd.

Zoals gezegd spelen we volgende tegen SJC. We spelen om 08:30 thuis op sportpark Adgeest. Veld is nog niet bekend. Komen jullie ons aanmoedigen? Tot volgende week!