Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 0-0 RKDEO

Zaterdag morgen 08:30 trappen de groen-gele Voorschotenaren af voor de 4e competitiewedstrijd in de 4e divisie. Tegenstander RKDEO uit Nootdorp is een oude bekende. De allereerste wedstrijd voor de beker werd tegen hetzelfde team gespeeld. Toen scoorden de Nootdorpers in de slotseconden de gelijkmaker. Ook toen waren de teams, net als vandaag, erg aan elkaar gewaagd.

De Voorschotenaren lopen de 4e divisie vooralsnog aardig door. Na een stroeve start tegen Berkel Jo13-1 (1-0 verlies) wonnen de Voorschotenaren 2 wedstrijden oprij. 6-1 thuis tegen Excelsior Maassluis en 0-1 uit bij VV Meerburg en daarmee bemachtigen de groen-gelen een mooie 4e plaats.

De wedstrijd tegen RKDEO kende twee verschillende helfden. De eerste +/- 5 minuten was voor de thuisploeg. Iets meer balbezit dan de rood-witten en iets beter veldspel. Al gauw werd het een chaotische wedstrijd. Beide teams hadden als doel de tegenstander zo min mogelijk in balbezit succesvol te laten worden en dat werd uitgevoerd door zo hoog mogelijk de druk wat meer op te voeren. Hierdoor kwamen beiden teams niet echt tot een lekker positiespel en ging het balbezit over en weer. Qua kansen viel het relatief tegen. RKDEO had de grootste kans van de helft, maar de snelle buitenspeler tikte de bal te ver voor zich uit, waardoor Tygo kon onderscheppen. Onze keeper, verkozen tot man of the match, stond weer zeker op zijn doellijn en straalde veel energie en power uit! Verder werden er niet écht grote kansen gecreëerd en is het tijd voor de thee.

In de tweede helft ging Voorschoten '97 het iets anders aanpakken qua drukzetten. Mede hierdoor merkte je dat de wedstrijd wat meer naar elkaar toe trok. Zoals al gezegd, deze wedstrijd kende twee verschillende helfden. RKDEO was de eerste helft meer aan de bal en nam de voorhand in het spel, terwijl Voorschoten '97 dit meer in de tweede helft had. RKDEO kon niet meer opbouwen hoe ze wilden, maar nogsteeds kwamen de groen-gelen ook niet tot hun eigen spel. Wat wel erg stabiel bleef is de achterhoede vandaag. De duels werden met volle energie gespeeld en de aanvallers van de gastploeg uit Nootdorp hadden weinig in te brengen. Toch leek 10 minuten voor tijd RKDEO naar een voorsprong te reiken, maarrrr. Tygo, onze sluippost tikt met een fantastische duik de bal uit de kruising, waardoor de gelijke stand op het scorebord blijft. De thuisploeg kwam steeds meer tot kleine kansjes toe, maar de bal mocht er niet in. Heel even hadden we de hoop dat in de absolute slotfase het stuivertje onze kant op zou vallen. 3 hoekschoppen op rij mochten er helaas alle 3 niet in, waarna de scheidsrechter affluit voor het einde van de wedstrijd. 0-0. Een uitslag die je niet vaak ziet voorkomen, maar deze teams zijn zo aan elkaar gewaagd dat een gelijkspel zeker niet onverdiend is.

Een mooie statistiek luid dat Voorschoten '97 na 4 wedstrijden máár 2 tegengoals heeft moeten incasseren. Een compliment voor het gehele team dat elke wedstrijd keihard werkt voor elkaar. Kijken of we deze lijn kunnen doortrekken.

Volgende week spelen we tegen Zestienhoven Jo13-1 om 08:30. Een vroege uit wedstrijd in Rotterdam tegen de koploper van de competitie. Eens kijken of we ons niveau door kunnen trekken en de punten mee naar Voorschoten kunnen brengen!