Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten'97 3-1 Jodan Boys

De laatste weken van een seizoen gaan altijd het snelst voorbij. Na een lange tussenstop van 3 weken werd vorige week zaterdag (11 mei) tegen Zwaluwen de een-na-laatste wedstrijd gewonnen en stond op dinsdag 14 mei alweer de laatste officiële wedstrijd op het programma. Aangezien we het pinksterweekend in Duitsland verbleven is de wedstrijd dus eerder gespeeld. Voor de tegenstander was het niet mogelijk om naar sportpark Adegeest te verkassen, dus werd de wedstrijd in Gouda gespeeld, bij Jodan Boys. De Goudenaren zijn voor ons nog een bekende. Jodan Boys zat ook al bij ons in de 3e divisie in de poule en uitgerekend tegen hun wonnen wij na 7 nederlagen (beker en competitie) onze eerste officiële wedstrijd van het jaar met 3-0.

Waar wij uitgespeeld zijn in de competitie speelde Jodan nog wel ergens voor. Bij winst zou het zeker zijn van handhaving. Bij een verlies zijn ze afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en BVCB die later in de week wordt gespeeld. Voor ons stond een sportieve plicht om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Jodan Boys opende de wedstrijd met vuur. Hoge druk, veel energie en ons geen moment rust geven. Logisch ook als je kijkt in welke positie ze zich verkeren. Voorschoten'97 wilde voetballend het initiatief nemen, maar dat ging moeizaam. Door de hoge druk werd het van onze kant ook slordig, waardoor de gastheren steeds beter in de wedstrijd kwamen. Grote kansen werden niet echt gecreeërd. Een enkele uitbraak van groen-gele zijde kon net niet lekker worden uitgespeeld, waardoor het verloop van de wedstrijd gelijk opging. Toch weet Voorschoten'97 nog op voorsprong te komen. Een strak voorgezette hoekschop in de 26e minuut is de inleiding van de openingstreffer. De bal lijkt wat ver naar achter te vallen en komt uit bij de goed gepositioneerde Jim. De Leidenaar kopt de bal terug de 'scrimmage' in en Milan twijfelt geen seconden. Hij springt de lucht in en omhaalt de bal zo de bovenhoek in! Een fantastisch doelpunt en een mooie manier om de score te openen. Jodan Boys lijkt van slag, waar hun trainer de groep nog coacht rustig te blijven en door te gaan met hoe ze bezig waren vliegt meteen de 2-0 erin. Na de 1e balverovering uit de aftrap wordt onze snelle buitenspeler Darius de diepte in gestoken door Jaco. Darius blijft koelbloedig zoals we hem kennen en schuift de bal in de korte hoek binnen. De ontlading bij de Voorschotense voetballers is groot, want dit geeft toch een hoop rust in de koppies.

De 2e helft ging Jodan Boys het anders aanpakken. Hogere druk, 2 spitsen en vol op de aanval. Het bleef een lastige wedstrijd, maar de Goudenaren konde geen vuist zetten. Voorschoten'97 bleef rustig, ondanks de wisselingen van formatie. In de 46e minuut lijkt de wedstrijd volledig beslist te worden. Wederom Darius mag het doelpunt op zijn naam zetten. De ruimte achter de verdediging wordt gevonden, Dari gaat op het doel af en schuift de bal goed binnen. Een kleine domper volgt als er 2 minuten later gescoord wordt door Jodan Boys. Dit gaf de thuisploeg en kick van vertrouwen en bleven erin geloven. Door de drukte die gecreeërd werd, werd Voorschoten'97 zelf ook een beetje druk en slordig. Jodan Boys begon meer de overhand te nemen en waren werkelijk opzoek naar de aansluitingstreffer. Die lijkt ook de vallen, maar de kopbal uit de hoekschop 5 minuten voor tijd valt op de lat. Na ongeveer 4 minuten extra tijd fluit de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd. Voorschoten'97 wint ook de laatste competitiewedstrijd en sluit het jaar goed af!

Overige uitslagen zaterdag 18 mei:

Excelsior Maassluis 0-0 BVCB

Meerburg 1-3 Alphense Boys

Berkel 1-2 Zwaluwen

RKDEO 2-5 Blauw-Zwart

Zestienhoven 7-0 Hillegersberg

Door deze resultaten eindigt Zestienhoven op de eerste plaats met 24 punten, Zwaluwen 2e met 23, Alphense Boys 3e met 21, Berkel 4e met 21 en Voorschoten'97 op een 5e plaats met 20 punten. BVCB en Excelsior Maassluis ontsnappen aan degradatie, terwijl Jodan Boys 1 punt tekort komt voor handhaving. Hillegersberg verlaat de competitie met 0 punten.

De laatste tekst voor dit team is geschreven. Inmiddels zijn we weer allemaal terug van een super leuk weekend in Duitsland. Aanstaande donderdag spelen we de ouders vs de kinderen en dan eindigen we het seizoen op 15 juni met een barbeque. Ik dank u voor de tijd die u heeft genomen voor het lezen van de teksten en uiteraard hoop ik dat u volgend jaar wederom kunt genieten van de wedstrijd verslagen van de Jo13-1 van Voorschoten'97.