Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

VV Zwaluwen 1-2 Voorschoten'97

Na een ruime tussenstop van 3 weken sinds de laatste wedstrijd (BVCB, 4-3 verloren) was het weer tijd voor competitie. 9 trainingen gingen vooraf aan de laatste officiële week van de Jo13-1 seizoen 2023-2024. Mooie, maar ook minder mooie momenten hebben we met elkaar meegemaakt. Nu tijd om het seizoen met z'n alle op een goede manier af te sluiten. Nog 2 wedstrijden te spelen in 4 dagen tijd. Deze wedstrijd speelden we tegen de huidige nummer 3, VV Zwaluwen. De zwart-witte uit Vlaardingen spelen nog voor het kampioensschap. De strijd wordt aan gegaan met VV berkel en Zestienhoven. Alles staat super dicht bij elkaar en beloofd een spectaculaire slotfase van de competitie te worden. Voor ons de taak Zwaluwen tegen te houden, en voor ons een zo mooi mogelijke eindklassering te benachtigen.

In de openingsfase van de wedstrijd zullen veel supporters (en ook de trainer kan ik vermelden) een kleine terugblik hebben gekregen naar de allereerste wedstrijd van de 3e divisie, tegen Spartaan'20 (8-2 verlies). Al super snel nam Zwaluwen het initiatief en creëerden tal van kansen. Gelukkig kon Tygo deze kansen allemaal verwerken en tegenhouden. Het leek een walk-in-the-park te worden voor de Vlaardingers, maar niets was minder waar. Een verdedigend, sterk collectief hield de Zwaluwen op 0 doelpunten en zijn levensgevaarlijk in de counter. De net ingevallen Darius wordt uit de omschakeling in de 7e minuut goed de diepte in gestuurd door Jorn. De bal werd tussen het middenveld en verdediging door gestuurd en Darius kwam direct 1v1 met de keeper. Darius bleef zeer kalm en schoot de bal laag in de rechteronderhoek. 0-1. 1 kans, 1 goal. Dat is effectiviteit! Na de openingstreffer bleef Zwaluwen lang aan de bal, maar doordat de groen-gelen verdedigend goed stonden had Zwaluwen eigenlijk niet zoveel in te brengen. Het spel werd gigantisch statisch, wat voor ons helemaal prima was! In meerdere omschakelingen leken we zelfs de 2e treffer te kunnen maken, maar helaas werd dit niet goed uitgespeeld. Na een foute opbouw van Zwaluwen leek Kirubel de 0-2 te maken. Een fantastisch lopje over de keeper valt binnen, maar helaas fluit de scheidsrechter op aangeven van de assistent af voor buitenspel.... Zwaluwen kon nog altijd geen vuist maken, maar als ze voor de goal kwamen bleef het dreigend. De verdediging stond super stabiel, waardoor de voorsprong bleef. De ruststand leek bepaald, maar Voorschoten'97 zette nog één keer door. Een diepe bal op Darius leek te hard, maar onze snelle buitenspeler hield de bal binnen, wilde zijn actie maken, maar besluit de bal terug te leggen op Jorn. Jorn neemt de bal vooruit aan, speelt Jaco aan, kaatst 'm goed door en zet Jorn 1 op 1 met de keeper. Jorn blijft zeer kalm en schuift de bal in de rechteronderhoek binnen. Een explosie van blijdschap en euforie kwam uit de jongens en er werd een kort feestje gevierd. Na de 1e pass van de aftrap fluit de scheidsrechter voor de rust. Ruststand; 0-2.

In de rust merkte je de tevredenheid en blijdschap bij de jongens. High-fives werden uitgedeeld en deze ruststand voelde eigenlijk al als een overwinning, maar uiteraard waren we gretig en wilden we meer. Iets wat in de rust voorspeld was door de trainers kwam ook uit. Een 2e helft spelen, waarin je defensief sterk bent, counterend heel scherp bent + je tegenstander moet winnen om aan te blijven voor het kampioenschapt maakt dat dit wellicht de lastigste 2e helft is die je zult gaan spelen.

Zoals gezegd kwam deze voorspelling aardig uit, want eigenlijk vanaf de start van de 2e helft greep Zwaluwen ons bij de keel. Je zag aan alles dat ze koste wat kost wilden winnen en gaven ons geen centimeter. Dit resulteerde in dat wij in de omschakeling minder dreigend konden worden, omdat we ook met de aanval ver moesten inzakken, dit resulteerde weer dat we snel balverlies leden en Zwaluwen de aanval kon opzetten. In de openingsfase, +/- 5 minuten, leek dit nog vol te houden, maar de aansluitingstreffer was in de 38e minuut echt niet te voorkomen. Een hoge voorzet vanaf de rechterflank valt plots op de borst van de vrijstaande, grote, bonkige spits van Zwaluwen en tikt de bal binnen. Met nog 22 minuten op de klok luidde nog één taak. Alles geven voor het team om de overwinning over de streep te trekken. En zo doende. Iedereen was on fire, we gaven alles voor elkaar en iedereen deed er alles aan om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Toch hielden de kansen niet op, maar gelukkig was de man in het oranje weer in bloedvorm. Tygo pakte de ene na de andere bal en had het echt zwaar, maar hij was niet te stoppen. Afstandsschoten, 1 op 1's, hoge ballen, alles was voor hem. Verder werd er nog voor het 16m gebied ook veel weggewerkt door de rest van het team. Vlak voor het einde, in de blessuretijd, komt Voorschoten'97 er nog een keer uit. Een juist drukmoment werd herkend en de keeper schiet de bal blind bij Jaco (spelend op het middenveld) in de voeten. Jaco neemt de bal vooruit en had meteen oog voor het doel. Waar de keeper nog rond de 16m lijn stond besluit Jaco de bal hoog over de keeper heen te loppen. Helaas beland zijn inzet op de lat. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het verlossende eindsignaal.

Wat een TEAM prestatie. Zo knetterhard gewerkt en als collectief te werk gegaan. Zo wil je het seizoen gaan eindigen. Aanstaande dinsdag spelen we om 19:00 de allerlaatste officiële wedstrijd met elkaar. Er wordt uit gespeeld tegen Jodan Boys, een bekende tegenstander voor ons. Desondanks zullen de Goudenaren met vuur spelen, want een nederlaag zal tot directe degradatie leiden. Hoe vervelend dan ook, wij willen de competitie goed afsluiten en wellicht nog op een keurige 4e plaats eindigen (afhankelijk van het resultaat van Alphense Boys).

Na de laatste wedstrijd vertrekt de 13-1 naar Duitsland waar het tijdens het pinksterweekend een toernooi zal gaan spelen. Daarna zit het seizoen er al weer op en kunnen we gaan kijken naar volgend seizoen...

Nu eerst op naar Jodan Boys!

Scoreverloop:

7' 0-1 (Darius)

30' 0-2 (Jorn)

30' Rust (0-2)

38' 1-2 (VV Zwaluwen)

60' Einde (1-2)