Eeke haalt met Berlijn Marathon geld op voor longfonds

Eeke zet zich met haar deelname aan de Berlijn Marathon op zondag 29 september in voor het Longfonds. De loopster van het Running Team van Voorschoten’97, die zelf astma heeft, hoopt minstens 1.500 euro op te halen.

De 47-jarige atlete heeft een volle prijzenkast met bekers en medailles van regionale wedstrijden. Bovendien werd ze in april bij de Marathon Rotterdam derde op het NK Masters 45+ en won ze eind juni de Midzomermarathon in Apeldoorn. Wie de prestaties van Eeke op een rijtje zet, kan niet vermoeden dat gezondheid voor haar niet altijd vanzelfsprekend is geweest.

 

Zeven jaar geleden werd bij haar de auto-immuunziekte Hashimoto vastgesteld waarbij de schildklier geleidelijk langzamer gaat werken. Ook had ze astma ontwikkeld. Bij beide aandoeningen is het eigen immuunsysteem te actief.

 

Eeke Landman-Sinnema (2)
Eeke in actie tijdens de Clubkampioenschappen. Foto: Marcel Boskamp

Op adem komen

 

Met hardlopen traint Eeke haar longfunctie en houdt ze de astma onder controle. Al kan het wel wat oponthoud veroorzaken in een race, vertelt ze in een artikel op de website van het Longfonds.  "Je kunt een aanval krijgen of te maken hebben met benauwdheid, vooral bij de korte afstanden. Ik moet dan even stoppen om op adem te komen. Dat hoort erbij. Wanneer ik langere afstanden loop, is mijn ademhaling gelijkmatiger, dan vraag ik minder van mijn longen."

 

Hardlopen maakt haar gelukkig. "Ik kan het niet missen. Ik geniet van het buiten zijn en de natuur. Ook vind ik het samen lopen bij Voorschoten’97 heel gezellig."

Bijzondere zesde marathon

Van haar zesde marathon in Berlijn wil ze een bijzondere maken. Ze haalt geld op voor het Longfonds dat zich inzet voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. "Ik ben al langer donateur. Toen ik in de nieuwsbrief de oproep zag om het lopen van de marathon te combineren met het inzamelen voor geld, heb ik niet getwijfeld. Ik streef ernaar om minimaal 1.500 euro op te halen."

 

Ook sportief heeft ze doelen in Berlijn. In Rotterdam liep Eeke 3.04.06 en was daarna nog zo fit als een hoentje. In Berlijn kan het dus wel harder en hoopt ze de marathon in 3 uur te lopen of misschien zelfs wel sneller.

Doneren

Eeke heeft een speciale actiepagina op de website van het Longfonds. Hier vind je meer informatie en kun je ook direct doneren.

 

Do 13 jun: Strandlopen Noordwijk, 10 Donderdagen

 

Za 29 jun: 3e ZHM pupillen Leiden (Leiden Atletiek)

 

Zo 7 jul:Urban Trail Leiden

 

Zo 7 jul: 10 van Noordwijk

DSC_0257

DSC_0494

DSC_0708

DSC_0804

DSC_0834

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.