Atletiekcommissie

Maarten Ferguson heeft in september de 2021 de positie van zijn broer Matthijs overgenomen in de Atletiekcommissie. De baantrainer is verantwoordelijk voor het technische beleid van de baanatletiek.

 

Maarten Ferguson

Functie

Technisch coördinator

 

Taakomschrijving

Als technisch coördinator ben ik verantwoordelijk voor het technisch beleid van de baanatletiek. Denk hierbij aan de bezetting van trainers, materiaalwensen en inventaris en het leiden van overleggen. Daarnaast zit er een stukje visie in. Welke kant willen we als baanafdeling op en wat past daarbij? Mijn broer Matthijs heeft meer dan alleen een basis gelegd. We kunnen door op zijn visie en misschien voeg ik daar nog een persoonlijke touch aan toe. Met coördinatoren Lisa en Teun stem ik verschillende zaken af ten behoeve van alle groepen die op de baan trainen.

Tot voor kort was ik ook actief lid van de wedstrijdorganisatie commissie (WOC), maar dat kan ik niet combineren met mijn nieuwe functie. Gelukkig neemt trainer Walter deze rol over. Naast technisch coördinator geef ik ook nog met veel plezier training aan de C- , A/B junioren en de senioren.

 

Zelf actief

Actief helaas niet meer. Maar atletiek blijft altijd kriebelen. Daarom hebben we met een groep vrienden (allemaal oud-atleten) besloten om tijdens de volgende clubkampioenschappen een soort vergane glorie-competitie te organiseren. Ik ben binnen Voorschoten '97 nog wel actief als voetballer. Vroeger in zaterdag 3 (onder andere met broer Matthijs) en sinds een paar jaar in het gezellige vriendenteam zaterdag 13.

 

Grootste wens

Ja, dat kan niet anders dan een kunststofbaan zijn. Ik ben lid sinds 1991 en kan me nog herinneren hoe blij we waren dat we van een baan rond een voetbalveld met vierkante bochten naar een baan rond een voetbalveld gingen met ronde bochten. De tekeningen liggen er en het past ook nog eens binnen het sportpark zonder dat daar grote consequenties aan hangen. We hebben een mooi complex waar twee van mijn lievelingssporten worden gecombineerd. We kunnen misschien nog wel veel van elkaar leren. Schroom als voetbaltrainer dus zeker niet om contact te zoeken voor loop- en conditietraining.

 

 

Vr 24 mei: 9-15 uur school atletiek toernooi voor groep 8 vd basisscholen

 

Zo 26 mei: Haarlemmermeerrun, Hoofddorp

DSC_0298

DSC_0609

DSC_0680

DSC_0803

DSC_0808

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.