baanonderhoud Voorschoten '97 Atletiek

Onze baan

Onze atletiekaccommodatie bestaat nu zeventien jaar. We waren toen erg blij met onze gravelbaan en de andere accommodatie onderdelen, het meeste hadden we nog nooit bezeten. We zijn nog steeds trots op onze accommodatie maar hebben veel last van het ontbreken van een goede baan. In die 17 jaar is er veel veranderd. De Atletiekunie heeft zich ingezet om zoveel mogelijk kunststofbanen te laten aanleggen en is daar goed in geslaagd. Onze gravelbaan is één van de zes die er in Nederland nog over zijn. Daar willen we van af en zijn druk bezig om in overleg met alle betrokkenen een kunststofbaan neer te laten leggen.
We werken er hard aan en tot betere tijden moeten we met ons baantje verder. En daar komt heel wat onderhoud bij kijken. We doen dat als atletiekafdeling zelf.

Het onderhoud

Het onderhoud komt neer op:

 1. Onkruid wieden door de onderhoudsploeg.
 2. Na de training slepen met het lichte sleepnet door atleten.
 3. Eens per week slepen met het zware net achter de tractor door de sleepploeg.
 4. Eens per jaar aanvullen van de toplaag en vlak maken van de toplaag) door een professioneel bedrijf.
 5. Eens in de paar jaar (vijf of zes) groot onderhoud laten plegen.
 6. Allerlei reparaties, uitbreidingen en aanvullingen op de accommodatie verzorgen door de groep technische klussers.

De onderhoudsploeg

Onder het motto “vele handen maken licht werk” zijn een flink aantal leden verenigd in de onderhoudsploeg. De leden van de ploeg schoffelen de baan, halen het onkruid tussen de tegels uit en voeren de rommel af.

Voor het onderhoud hebben we de accommodatie in stukken verdeeld:

 1. De sprintbaan
 2. Het korte stuk baan bij de hoogspringoverkappingen
 3. Het lange stuk baan langs de discuskooi
 4. Het korte stuk langs de verspringbakken
 5. De kogelstootsector
 6. De verspringbakken en de aanlopen
 7. De discuskooi en oefenringen
 8. Het hoogspringplein, de aanloop naar de polshoogmat en het pleintje daarachter
 9. De omgeving van het secretariaat

De leden van de onderhoudsploeg kunnen alleen of met een groepje een stuk van de accommodatie adopteren en alle onderhoud voor dit stuk verzorgen. De leden bepalen zelf wanneer ze het werk doen. Het kan tijdens trainingsuren maar ook op elk ander moment dat het uitkomt.

 

De onderhoudsgroep Atletiek

Behalve de onderhoudsploeg zijn er de sleepploeg en de technische groep. De sleepploeg sleept, al dan niet met behulp van de tractor, eens per week de baan en de technische groep klust op onregelmatige tijden.

Op  vrijdagochtend zijn er altijd mensen aan het onderhoud. Met koffie en koek gelaafd werken zij gezamenlijk aan de accommodatie. Wie wat voelt voor een vaste dag, is van harte welkom.

Twee keer per jaar organiseren we een klussendag voor groot onderhoud. We roepen een grote groep vrijwilligers bij elkaar en doen dan allerhande klussen, waaronder ook het snijden van de kanten en het afvoeren van het gras.


Elkaar op de hoogte houden

We werken bij het uitvoeren van de onderhoudszaken niet met strakke roosters. De deelnemers bepalen zelf in grote mate of en wanneer zij een klus doen. Dit systeem heeft in de afgelopen jaren goed gewerkt. We hebben wel gemerkt dat we elkaar beter op de hoogte moeten houden. Als iemand besluit te gaan schoffelen stuur dan een mail naar: onderhoudsgroepatletiek@voorschoten97.nl Alle leden van de groepen krijgen dan gelijktijdig bericht. Zo weten we van elkaar wat we van plan zijn.

 

Opgeven?

Heeft u ook eens zin om mee te doen? Denk niet: "er zijn er vast genoeg, aan mij hebben ze geen behoefte". We kunnen altijd mensen gebruiken en iedereen is welkom!

Aanmelden via onderhoudsgroepatletiek@voorschoten97.nl, bellen kan ook:

Ton Borsboom 06 42590985

 

 

¬© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.