Dennis en Jorn razendsnel in Uithoorn

Dennis en Jorn hebben zondag veel indruk gemaakt bij Uithoorns Mooiste, onderdeel van het Zorg en Zekerheid Circuit. Allebei liepen zij een dik PR en eindigden op de tweede plaats in hun leeftijdscategorie.


Vier weken na de start van het Running Team kan voorzichtig de conclusie worden getrokken dat het programma van Han Kulker, in combinatie met de clubtrainingen en de kracht-en stabiliteitsoefeningen van Jimmy van Bemmel, effect heeft. Zo liep Dennis op de 10 Engelse mijl maar liefst twee minuten van zijn PR af. De meest recente winnaar van het clubcircuit finishte na 58 minuten en 28 seconden. In zijn categorie was alleen de ongenaakbare Brent Pieterse van AAV'36 sneller.

 

Loek gebruikte de lange afstand om zijn tempo te zoeken voor de CPC. Met een tijd van 1:02,52 bewees hij dat het met zijn vorm wel goed zit. Eeke kwam binnen na 1:09,25 en eindigde daarmee opnieuw als tweede in de totaaluitslag. In haar leeftijdscategorie lijkt de totaalwinst al zeker.


Clubrecord

 

Jorn zette op de 10 kilometer een verbluffende 32:58 neer, maar liefst anderhalve minuut sneller dan zijn tijd eerder deze maand in Leiden. Hoewel de clubrecords op de weg officieel niet worden bijgehouden, kan het bijna niet anders dan dat Jorn hiermee de snelste atleet van Voorschoten '97 ooit is op de 10 kilometer. Deze tijd had wel een podiumplaats verdiend. De 10 kilometer bij de mannen is echter enorm sterk bezet. Jorn moest daarom genoegen nemen met 'slechts' de zevende tijd overall en de tweede plaats is zijn categorie.

 

Overigens behaalde Jorn vorige week wel een tweede plaats op de 5 kilometer bij de Halve Marathon van Zoetermeer. Tijdens deze 'trainingsloop' finishte hij na 16 minuten en 21 seconden.

 

Jorn en Dorinda2
Jorn en Dorinda na de finish in Uithoorn.

 

Kansen op het eindpodium

 

Allard en André klokten zondag op de 10 kilometer respectievelijk 36:33 en 39:39. André houdt daarmee goede kansen op het eindpodium van het Zorg en Zekerheid Circuit in zijn leeftijdscategorie. Dorinda kwam na een weekje skiën in Frankrijk nog altijd tot een snelle 42:01. Daarmee eindigde zij als achtste totaal.

Voor het Running Team staat er maandag weer een gezamenlijke krachttraining op het programma. Bovendien volgt binnenkort een duintraining en een nieuwe sessie op de baan van Leiden Atletiek. Op maandag 26 februari vindt de eerste thema-avond plaats. Het onderwerp is voeding rondom en tijdens een wedstrijd.

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.