Running Team wijkt voor trainingen uit naar baan Leiden Atletiek

Het Running Team traint in elk geval tot het einde van dit jaar één keer per maand noodgedwongen bij Leiden Atletiek. De groep heeft dit na overleg met de Atletiekcommissie en trainer Han Kulker besloten, omdat de atletiekbaan van Voorschoten '97 niet past bij de ambitieuze plannen en bovendien bijzonder blessuregevoelig is.

Afgelopen dinsdag week het Running Team voor het eerst uit. Het was frappant dat uitgerekend die dag de baan van Voorschoten '97 was afgekeurd vanwege het winterweer. Op de kunststofbaan in Leiden was het vanwege de sneeuw en het ijs nog steeds behelpen, maar kon de groep in elk geval een volledige kwaliteitstraining afwerken.

 

RunningTeam
Het Running Team voorafgaand aan de eerste gezamenlijke training op de baan van Leiden Atletiek.

In de begroting van het Running Team waren al drie trainingen op een geschikte baan van een regiovereniging opgenomen. Toen de gemeenteraad de realisatie van een nieuwe atletiekbaan bij Voorschoten '97 opnieuw uitstelde, besloot de groep voor elke maandelijkse training een oplossing te zoeken. Uiteindelijk kwam de club met Leiden Atletiek tot een snel akkoord. De atleten van het Running Team betalen overigens zelf mee aan het complete plan.

Derde dinsdag van de maand

 

Door de overeenkomst traint het Running Team in elk geval tot en met juni op elke derde dinsdag van de maand op de baan van Leiden Atletiek. Daarna vindt een evaluatie plaats om te komen tot een geschikt trainingsmoment voor na de zomer.

 

De atleten van het Running Team blijven ook trainen bij de groepen van Ed en Fons. Hiervoor maken zij wel gebruik van de faciliteiten van Voorschoten '97.

 

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.