Eeke bezorgt Running Team eerste podiumplaats

Het gloednieuwe Running Team van Voorschoten '97 is uitstekend begonnen. Eeke eindigde zondag tijdens de Nieuwjaarsloop van Leiden Atletiek als tweede op de 15 kilometer in een tijd van 1.05,20, slechts enkele seconden achter winnares Britt Zappeij. Bovendien pakte ze opnieuw het volle aantal punten in haar leeftijdscategorie (45-49 jaar) in het Zorg en Zekerheid Circuit.

Hoewel de wedstrijd rondom het Leidse Hout slechts als trainingswedstrijd op het programma stond voor het Running Team liepen de leden bijzonder snel. Naast het succes van Eeke eindigde Jorn als vijfde totaal op de 10 kilometer bij de mannen in een tijd van 34.25. Ook Allard (35.52) en Bert (38.16) waren op deze afstand op dreef. Dit geldt ook voor André die 39.50 minuten nodig had om de finish te bereiken. Hij werd daarmee derde in de leeftijdscategorie 50-54 jaar.

Dorinda had als doel om de 10 kilometer van Leiden Atletiek vooral ontspannen te lopen. Haar focus ligt op wedstrijden later in het seizoen. Desondanks eindigde ze met een tijd van 43.14 minuten als tweede bij de vrouwen 30-34 jaar.

 

RunningTeam-website
Eeke eindigde als tweede op de 15 kilometer.

Rappe mannen

De mannen van het Running Team waren ook rap op de lange afstand. Dennis (30-34 jaar) zette een knap nieuw PR neer. Hij volbracht de 15 kilometer-wedstrijd in een tijd van 54.57 en eindigde daarmee als zevende totaal en als derde in zijn leeftijdscategorie.

 

Loek was zelfs een minuut sneller dan zijn PR door na 57.23 minuten te finishen. Hij werd tweede bij de mannen 35-39 jaar. Op de 5 kilometer klokte Berry een rappe 17.59 en was daarmee met afstand de beste bij de mannen 30-34 jaar.

 

Start Running Team

Het Running Team van Voorschoten '97 is op 1 januari officieel van start gegaan. De snelste en meest fanatieke lopers van de club hebben de handen ineengeslagen om met een gestructureerde aanpak het beste uit zichzelf te halen tijdens wedstrijden. Naast de clubtrainingen van Ed en Fons volgen zij de trainingsschema’s opgesteld door ex-olympiër Han Kulker. Deze toptrainer verzorgt ook maandelijks een training op de baan van Leiden Atletiek.

Daarnaast heeft Jimmy van Bemmel zich als krachttrainer aan het team verbonden. Het ex-lid van de club, die onlangs voor zichzelf is begonnen als personal trainer, heeft een krachtprogramma opgesteld die de leden van het Running Team volgen. Bovendien vinden er regelmatige gezamenlijke krachtsessies plaats.

Ook andere aspecten komen aan bod in het programma van het Running Team. Zo staat er binnenkort een thema-avond gepland op het gebied van voeding. Gedurende het jaar komen ook andere thema’s voorbij.

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.