Voorschoten '97 start met ambitieus Running Team

Voorschoten '97 Atletiek zet vanaf 1 januari 2024 een flinke stap vooruit in het nastreven van de sportieve ambities. De meest getalenteerde en gemotiveerde lopers van de club krijgen trainingsschema’s van voormalig topatleet Han Kulker en extra begeleiding op het gebied van onder andere techniek, voeding, krachttraining en mentale weerbaarheid.

De trainingen van de beste lopers zijn momenteel bij Ed Zijl (dinsdag en donderdag) en Fons Schrijver (woensdag) in goede handen. Vanuit de atleten is de laatste jaren echter de vraag ontstaan om ook begeleiding en ondersteuning te krijgen buiten de clubtrainingen om.

Een aantal enthousiaste vrijwilligers is daarom aan de slag gegaan om een plan te ontwikkelen die de huidige trainingsgroepen versterkt en de atleten helpt om met een gestructureerde aanpak hun doelen na te streven. Het Running Team moet uiteindelijk 'het selectieteam van de atletiek' worden.

 

Donderdaggroep Ed
De huidige donderdaggroep onder leiding van trainer Ed Zijl.

Han Kulker

In de zoektocht naar een geschikte trainer die de atleten van Voorschoten '97 een flinke stap vooruit kan helpen, zijn wij uitgekomen bij Han Kulker. De Zoeterwoudenaar is elfvoudig Nederlands kampioen, variërend van de 800 meter tot de 3000 meter. Bovendien werd hij in 1987 Europees indoorkampioen op de 1500 meter en kwam hij een jaar later op deze afstand in actie op de Olympische Spelen in Seoul (zesde plaats). Momenteel werkt Kulker onder andere bij Leiden Atletiek als trainer met hardlopers van het hoogste niveau.

De atleten van het Running Team blijven lopen in hun huidige trainingsgroep, maar krijgen daarnaast een trainingsschema van Kulker passend bij hun loopdoelen. Daarnaast verzorgt Kulker elke maand een training aan het Running Team, afwisselend in Voorschoten en Leiden. Voorschoten '97 gaat tevens de samenwerking aan met experts op verschillende gebieden. Zij zorgen door middel van informatie-avonden en clinics voor extra kennis die het verschil kan maken op weg naar een topprestatie.

Samenstelling team

Met het Running Team wil Voorschoten '97 een belangrijke stap vooruit zetten op sportief gebied. De club draait momenteel in regionale wedstrijden al goed mee, maar wil de komende vijf jaar de stap zetten naar de regionale top met uitschieters tot nationaal niveau. Deze ambitie sluit goed aan bij de komst van de nieuwe atletiekbaan in de zomer van 2024.

 

Op dit moment is de begeleiding bezig om het Running team voor 2024 samen te stellen, bestaande uit maximaal vijftien atleten. Hiervoor kijken zij naar het huidige en het potentiële niveau (rekening houdend met leeftijd en geslacht), maar vooral naar motivatie. Deelname aan het Running Team is immers niet vrijblijvend. De atleten zijn verplicht om te komen trainen op de club, de schema’s te volgen en de vooraf afgesproken wedstrijden te lopen. Daarnaast is er een aantal themabijeenkomsten en staat er een kleine financiële bijdrage tegenover. Wanneer je voor topprestaties wilt gaan, bieden we jou echter de kans om met een goede aanpak een flinke stap vooruit te zetten!

Heb je interesse om deel uit te maken van het Running Team van 2024? Stuur dan voor maandag 20 november een mail met motivatie, doelen en PR’s naar runningteam@voorschoten97.nl.

 

Do 13 jun: Strandlopen Noordwijk, 10 Donderdagen

 

Za 29 jun: 3e ZHM pupillen Leiden (Leiden Atletiek)

 

Zo 7 jul:Urban Trail Leiden

 

Zo 7 jul: 10 van Noordwijk

DSC_0298

DSC_0582

DSC_0740

DSC_0758

DSC_0805

 

© 2024-2025 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.