De VoorschotenLoop belooft een groot feest te worden

Zo’n 1200 hardlopers gaan zondag 19 maart van start tijdens de 26ste editie van De VoorschotenLoop. Het parcours van deze voorjaarsklassieker voert net als voorgaande jaren door de straten van Voorschoten, over het pijlsnelle fietspad richting Leidschendam en voor de lopers van de langere afstanden ook door het mooie Landgoed Duivenvoorde en Park Rosenburgh. De organisatie van Voorschoten '97 doet er alles aan om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Om 11.00 uur gaan de 10 Engelse Mijl en 10 kolometer van start. Henk Gerla, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid, verricht het startschot om daarna samen met zijn zoon de 10 kilometer te volbrengen. Wim van der Krogt, voorzitter van het Zorg en Zekerheid Circuit, schiet daarna om 11.15 uur de deelnemers aan de 5 kilometer op weg.

 

Voorschotenloop2022-JanSchouten
De snelle lopers gaan de eerste bocht in tijdens de 5 kilometer van 2022.

 

Kampioen van Voorschoten

Net als voorgaande jaren zet de organisatie ook de snelste inwoners uit Voorschoten op elke afstand in het zonnetje. Om in aanmerking te komen voor de titel Kampioen van Voorschoten moet je een groene sticker op je startnummer dragen. Je kunt deze op de dag zelf ophalen in de kantine van Voorschoten '97. Dit geldt ook voor iedereen die zich heeft ingeschreven als circuitloper van het Zorg en Zekerheid Circuit.

Bij de finish staan de vrijwilligers van Voorschoten '97 klaar om een polaroidfoto te maken van iedereen die over de streep komt. Deze foto krijgen de deelnemers als aandenken direct mee naar huis.

Heb je je nog niet ingeschreven? Dan doe je dit bij voorkeur online via www.voorschotenloop.nl. In de kantine van Voorschoten '97 heb op de dag zelf je tot een half uur voor de start de laatste kans om je in te schrijven. De kosten bedragen 10 euro.

GeZZinsloop

 

Voor het eerst sinds de coronacrisis organiseert Voorschoten '97 ook een GeZZinsLoop. Bassisschoolleerlingen kunnen alleen of samen met hun vader, moeder, opa of oma de afstand van 1,2 kilometer volbrengen. Super sportief én gezellig! Bovendien is de deelname helemaal gratis.

De kinderen tot en met 9 jaar starten vanaf Voorschoten '97 om 10.15 uur, daarna volgt om 10.35 uur de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar. Uiteraard staan alle kinderen opgewarmd aan de start. Om 9.50 uur vindt de warming-up plaats op het kinderplein, naast de kantine van Voorschoten '97.

Alle kinderen ontvangen na afloop een mooie medaille, een portie poffertjes, een kortingskaartje voor Zwembad het Wedde, een bon om een keer gratis mee te trainen bij Voorschoten '97 Atletiek en een foto als bewijs dat je hebt meegedaan. De snelste deelnemers in elke categorie krijgen een beker!

 

Vooraf inschrijven is voor de GeZZinsloop niet nodig. Op zaterdag 18 maart kun je je startnummer alvast ophalen tussen 9.00 uur en 11.00 uur in de kantine van Voorschoten '97. Dit kan ook op de dag van de loop tussen 9.30 uur en 10.00 uur. Hans Douw, clubicoon van de voetbaltak van Voorschoten '97, verricht het startschot bij beide leeftijdscategorieën. Na afloop reikt hij ook de prijzen uit aan de snelste deelnemers.

 

Do 13 juni: Strandlopen Noordwijk, 10 Donderdagen

 

Vr 21 jun: Midzomer Triathlon, Vlietland

 

Za 22 jun: 3e CD-Competitie Leiden (Leiden Atletiek)

 

Zo 23 jun: 3e Seniorencompetitie Goes (AV'56)

 

Zo 23 jun: Sportdag Rijnlandroute

 

DSC_0156

DSC_0622

DSC_0721

DSC_0792

DSC_0842

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.