De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact

De 10 Engelse mijl maakt 'gewoon' deel uit van De VoorschotenLoop op zondag 19 maart. De lange afstand is geen onderdeel meer van het Zorg en Zekerheid Circuit. Desondanks neemt de organisatie de 16 kilometer en een beetje op in het dagprogramma. De fraaie route door onder andere Landgoed Duivenvoorde is immers één van de paradepaardjes van de populaire loop.

Het Zorg en Zekerheid Circuit is nog altijd in trek in de regio. De afgelopen jaren nam de interesse van de circuitlopers voor de lange afstand echter af. Om aan het einde van het seizoen in het klassement te komen, mag je immers niet te veel wedstrijden missen. Terwijl je als deelnemer van de lange afstanden soms juist wat meer rust nodig hebt tussen de loopjes door.

Het deed de organisatie van het Zorg en Zekerheid Circuit besluiten om de lange afstand te schrappen. De organisaties kunnen dan zelf de keuze maken of ze deze wel of niet opnemen in hun programma. De VoorschotenLoop doet dit dus wel. De organisatie van Voorschoten '97 meent dat de 10 Engelse mijl een absolute toegevoegde waarde aan het evenement is.

 

JASC 220306-0239
De 10 Engelse mijl voert door het fraaie Landgoed Duivenvoorde. Foto: Jan Schouten

 

Uniek parcours

Het parcours is uniek. De deelnemers volgen na een ronde door het dorp de Velostrada en gaan daarna aan het einde van de Horstlaan onder het spoor door. Na het Oude Veenpad volgt het mooie Noortheypad dat aan beide kanten een mooi weids uitzicht geeft.

 

Niet veel later maken de deelnemers een rondje op Landgoed Duivenvoorde, om het gelijknamige kasteel. Waar je normaal gesproken entree moet betalen, kun je hier nu als extraatje van genieten. Je loopt over een kronkelend zacht grindpaadje, zonder daarbij vaart te verliezen. Vervolgens komen de deelnemers via het fraaie Laantje van Wissen Park Rosenburgh in. Hier proef je het begin van de lente. Via opnieuw de Velostrada en het station keer je door de wijk terug naar Voorschoten '97 waar ook de start plaatsvond. 

 

Inschrijven

 

De 10 Engelse mijl start tegelijk met de 10 kilometer om 11.00 uur. De start van de 5 kilometer is om 11.15 uur. De kinderen trappen het evenement af. De GeZZinsloop vindt plaats om 10.15 uur (6 tot en met 9 jaar) en 10.35 uur (10 tot en met 12 jaar). Deelname aan de GeZZinsloop is gratis. Voor de andere afstanden betaal je, als niet-circuitloper, 10 euro. Inschrijven kan via www.voorschotenloop.nl.

Zo 3 dec: Valencia marathon

 

Zo 3 dec: KLM Urban Trail Leiden

 

Za 9 dec: 7e clubcircuit SnowWorld Zoetermeer

 

DSC_0270

DSC_0611

DSC_0735

DSC_0803

DSC_0840

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.