Scheidsrechters

Scheidsrechter van de maand april – Stephan Bronmeijer

Stephan

Scheidsrechter van de maand april – Stephan Bronmeijer

Op de club is de naam Stephan Bronmeijer een wel bekende naam. Stephan is nog maar 18 jaar oud maar fluit al sinds dat hij 10 jaar is op Voorschoten '97. Hij is begonnen als scheidsrechter bij de mini-league op zondag. Pas twee jaar later heeft hij zich ingeschreven bij Cor als scheidsrechter voor de vereniging. Hiermee is zijn carrière als scheidsrechter op Voorschoten '97 begonnen. Toen Stephan 13 jaar was heeft hij de clubscheidsrechters cursus gedaan op Voorschoten '97.  Echter was de minimum leeftijd om deze te behalen 14 jaar dus heeft hij de cursus een jaar later nog een keer gedaan.

 

Nu acht jaar na zijn start op Voorschoten '97 als scheidsrechter fluit Stephan hier nog steeds de JO13 tot en met de JO19. Echter fluit hij nu ook voor de KNVB en doet hij, als er weer normaal gevoetbald kan worden, elke zaterdag twee wedstrijden. Een wedstrijd op de club en een wedstrijd voor de KNVB. Zijn mooiste wedstrijd is de aanstelling ADO – Willem II JO13 die hij van de KNVB had gekregen. Dit was de eredivisie JO13 wat het natuurlijk heel speciaal maakte!

 

Stephan 3Stephan zijn droom is dan ook om in de echt eredivisie te gaan fluiten maar op korte termijn zal hij graag een finale wedstrijd willen fluiten tussen internationale clubs, dus hopelijk komt Stephan ze droom aankomend seizoen bij het paastoernooi uit. Voor aankomend seizoen wil Stephan zijn conditie verbeteren en mogelijk een stap maken naar de senioren bij de KNVB. Hij hoopt hiermee op te vallen bij de scouts en wij geloven allemaal dat dat wel zal lukken!

 

Ook buiten het veld heeft Stephan het druk. Stephan studeert namelijk aan de COIS in Hoofddorp en doet daar de opleiding: ‘Sport, bewegen en gezondheid’ waarbij hij al in zijn tweede leerjaar zit. Ook is hij keeper bij de Zondag 3 en is hij coach van de JO12-1, JO9-1 en JO9-2. Verder zijn Stephan zijn hobby’s voetballen, fluiten, gamen, sporten in het algemeen en uiteraard met vrienden een biertje doen. Bij dat biertje eet Stephan het liefste een patatje flip, maar in de kantine vindt hij de broodjes bal mayo zo lekker dat hij zijn patatje flip er voor zou laten staan.

 

Net als bijna elke scheidsrechter heeft Stephan ook voorbeelden uit de eredivisie. Zijn grote voorbeelden zijn Bjorn Kuipers en Bas Nijhuis. Zoals hij zelf zegt: ‘Kuipers vind ik indrukwekkend door zijn uitstraling en hij is toch de scheidsrechter die de hoogste wedstrijden heeft gefloten van Nederland. Nijhuis vanwege zijn manier van fluiten. Lekker veel laten doorspelen, al vind ik het af en toe wel iets te veel maar ik kan er wel van genieten.’

 

Stephan 4Het leukste van fluiten vindt Stephan dan ook hoeveel strijdt er wel niet in een wedstrijd kan zitten waardoor er echt spanning ontstaat. Hij heeft dan ook liever een 2-1 wedstrijd dan een 6-0 wedstrijd. Stephan heeft dan ook helemaal geen moeite met het aanvoelen van een wedstrijd en vindt dit zelfs het makkelijkste aan het fluiten. Hij zegt: ‘Na 5 minuten heb ik al een gevoel wat voor soort wedstrijd dit zal worden en dan verander ik ook mijn manier van fluiten hierop. Als de teams fel tegen elkaar zijn zal ik er strakker op moeten zitten dan wanneer de teams wat rustiger zijn dan kan ik wat meer laten lopen.’ Echter het lastigste vindt hij het vertrouwen op de niet neutrale grensrechters aangezien dit voor ouders zijn van de jongens of meiden die spelen. Sommige proberen het heel erg goed maar andere willen wel is wat pikken en dit vindt hij lastig in te schatten.

 

Bij wedstrijden van de KNVB heeft Stephan een vaste toeschouwer namelijk zijn vader. Aangezien de wedstrijden op verschillende plekken zijn en hij er altijd een uur van te voren moet zijn rijdt zijn vader gezellig met hem mee. Zijn vader gaat dan eerst een uurtje wandelen en komt daarna de gehele wedstrijd bekijken.

 

Als afsluiting vindt Stephan de gezelligheid in de scheidsrechters kleedkamer van Voorschoten '97 toch wel het aller leukste. Gezellig situaties die zijn gebeurt in je wedstrijd kunnen napraten of even elkaar spreken over een wedstrijd op tv die je hebt gezien. Dit alles is veel beter geregeld op Voorschoten '97 dan op elke andere club.

 

Wij wensen Stephan nog vele sportieve maanden toe en hopen hem nog vele wedstrijden te zien fluiten.

 

Stephan 2

22-11-2022
Twee clubscheidsrechters V97 gedebuteerd in de vrouwen Eredivisie!
Manon Plandsoen en Stefan Berg gedebuteerd in de vrouwen Eredivisie.
16-09-2021
Hans Wesselman, nieuwe voorzitter scheidsrechterscommissie
Even voorstellen:
07-06-2021
Nieuwe aanwinsten bij de scheidsrechters!
Afgelopen week maarliefst twee nieuwe scheidsrechters
16-05-2021
In memoriam
Koos de Bruijn overleden
30-04-2021
Scheidsrechter van de maand april – Stephan Bronmeijer
10 jaar geleden begonnen bij de mini-league
11-04-2021
De scheidsrechterscommissie
We stellen ons voor en geven een uitleg waar de scheidsrechterscommissie voor staat en wat we allemaal doen
04-03-2021
Scheidsrechter van de maand maart – Wim Odding
“Zolang ik leef blijf ik op Voorschoten97 actief”
18-08-2020
Scheidsrechter van de maand: Dionne van Stralen
Scheidsrechter even in het zonnetje gezet
17-12-2018
Jaarlijkse bijeenkomst scheidsrechters
Nieuwe jassen van sponsoren MCS en Autorijschool Van der Valk
30-08-2018
We kunnen wat versterking gebruiken
Een echt scheidsrechterstenue ligt voor je klaar en tuurlijk word je goed begeleid.

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.