Kledingplan

Van de Bestuurstafel, Kledingplan 2.0

v97 van de bestuurskamer

Het nieuwe kledingplan komt er aan!

Het bestuur staat op het punt definitieve contracten aan te gaan zodat we begin volgend seizoen op tijd kunnen beschikken over een nieuw kledingpakket!

 

Hoe zat het ook alweer met dat ALV besluit?

In de ALV van najaar 2016 is ingestemd om te starten met de voorbereidingen voor het Kledingplan 2.0. Het bestuur heeft het mandaat gekregen over het besluiten over het aangaan van contracten met betrekking tot het kledingplan mits werd voldaan aan twee voorwaarden: de kleurstelling wijkt niet sterk af van het huidige tenue en de contributie wordt als gevolg van het nieuwe kledingplan niet meer verhoogd dan max € 3,- per lid. Mocht dit wel het geval zijn, dan zou een extra ALV nodig zijn om een nieuw besluit te kunnen nemen. Om met het laatste te beginnen: een extra ALV is niet nodig!

 

De afgelopen maanden hebben vooral Menno Geltink en Gé van Niekerk, en later ook Dik de Bruijn en Arthur Pinkse hard gewerkt aan het nieuwe kledingplan. Dat begon met een inventarisatie van wat we hebben kunnen leren van het eerste kledingplan. Waar ging het goed? Waar kon het beter? Wat zijn de ervaringen van teams en spelers geweest? Wat waren de ervaringen van Wout Bergers? Is de vereniging er wijzer van geworden?  

 

Ervaringen 2013-2017

In ieder geval is de uitstraling van de vereniging geweldig verbeterd: 1 club, 1 kleur. Waar je ook komt in de regio, je ziet al van verre dat Voorschoten '97 aan het voetballen is. Dat is ook goed geweest voor de sponsoren en de aandacht voor hun bedrijven in de regio.

Tja, niet helemaal de bedoeling, maar de jeugd vindt het blijkbaar ook tof om door de weeks in het dorp rond te lopen en te fietsen met de kleren en de reclames van de vereniging. daar kunnen de sponsoren echter niet mee zitten!

 

Kledingplan 02 Kledingplan 03

 

We hebben veel geleerd van de overgangen van de seizoenen. Het inleveren en het uitreiken van selectiekleding bijvoorbeeld. Of de overgang van jeugd- naar seniorenvoetbal. Of bij het opzeggen van het lidmaatschap. Het gedoe van wel of geen verplichte rugnummers.

Ook de administratie rondom het kledingpakket en het al dan niet kunnen ruilen van te klein geworden kleding was erg leerzaam. We werden de laatste jaren ook wel verrast door de toename van het aantal meisjesteams en het spontane ontstaan van vier 7x7 teams van de senioren. En verder waren er vragen over de kleding van de scheidsrechters, de atletiek en het zaalvoetbal, de apart gesponsorde kleding van de Senioren Selectieteams, en of de teambegeleiding nu wel of niet in aanmerking kwam voor winterjassen.

Dit heeft geholpen bij het nadenken over Kledingplan 2.0

 

Wat gaat er veranderen?

Kort gezegd gaat er niet zo heel veel veranderen. Het kledingpakket blijft vrijwel gelijk aan het huidige pakket. Het bestuur heeft gekozen voor Hummel kleding. Het bestuur heeft ook ten aanzien van de leverancier het advies van de kledingcommissie gevolgd: we gaan weer in zee met Wout Bergers Sport in Voorschoten! Wel zo gemakkelijk voor onze leden.

 

Het tenue blijft groen-geel, de kleuren van de vereniging! De kleuren worden wat opgefrist. De achterkant wordt een geel vlak, zodat de sponsornamen en de eventuele rugnummers goed te lezen zijn. Binnenkort kunnen we de voorbeelden laten zien.

 

Het dragen van eigen kleding is niet de bedoeling: in het belang van onze sponsoren is de clubkleding verplicht. De keepers en de 7x7 teams doen mee in het kledingpakket. De atletiek, het zaalvoetbal, de scheidsrechters en de winterjassen van teambegeleiders blijven buiten het kledingplan. Van de zaalvoetballers wordt verwacht dat zij in het vervolg ook in de clubkleuren van Voorschoten '97 gaan voetballen, met tekstruimte voor de eigen sponsoren.

 

Het bestuur heeft tegelijk besloten om alle overige benodigde materialen zoals kleding, jassen, hesjes, ballen en trainingsmiddelen zoveel mogelijk via de kledingcommissie te laten verlopen, zodat we steeds kunnen profiteren van gereduceerde prijzen bij grote bestellingen. 

 

We hebben gelukkig weer voldoende sponsoren gevonden om het kledingplan 2.0 betaalbaar te houden voor onze leden! En voor wie nog mee wil doen: we hebben best nog ruimte op shirts, broeken of tassen om voor een paar jaar naamsbekendheid te genereren!

 

Hoe nu verder?

Het Kledingplan 2.0 is dus moderner, en ruimer qua omvang. We zijn vier jaar verder, dus de kleding is wel iets duurder geworden. De kwaliteit is ook weer beter geworden. Dat heeft ertoe geleid dat het bestuur heeft besloten om zonder contributieverhoging voor de hogere kosten van het Kledingplan een contract aan te gaan voor 5 jaar, waarbij we met de leverancier afspraken hebben gemaakt over een evaluatie van het contract na 3 jaar.

 

Kledingplan 04 Kledingplan 05 Kledingplan 06 Kledingplan 07

 

In de komende periode worden de leden geïnformeerd over het inleveren van alle kleding en tassen. Daar gaan we ongetwijfeld goede bestemmingen voor vinden! Begin volgend seizoen worden de nieuwe pakketten uitgereikt. Volg de berichten op de site!

 

Het bestuur dankt de commissie Kledingplan 2.0 voor haar werkzaamheden. Daar zijn de nodige uren in gaan zitten! Het resultaat mag er wezen: we kunnen weer jaren verder met de gemakken van een prima kledingpakket en met de prima service van Wout Bergers Sport. Goed voor WBS, goed voor de leden, goed voor de sponsoren en goed voor Voorschoten '97!

 

Sportieve groet, Peter Dubbeling 

 

 

Mobiel.nl Yesss Zwaan EAF Kulk Fratelli

15-05-2024
Trainingskleding inleveren bij stoppen, overstap of overgang van de JO-19 naar senioren
30-04-2024
Ik stop met voetballen of training geven wat doe ik met mijn kleding !
24-05-2023
Inname Wedstrijdkleding en Materiaal
24-05-2023
Trainerskleding jeugd inleveren
05-01-2023
Ophalen “Metselbedrijf Zwaan” coachjassen
05-09-2022
Kleding uitgifte Voorschoten '97
Kleding uitgifte
02-09-2022
Nog geen kleding opgehaald of iets ruilen !
Extra uitgifte moment
11-12-2017
Nieuwe kleding op voorraad
Oude kleding goed aangekomen in Gambia
02-11-2017
Van der Valk kledingsponsor van V97
Van der Valk Hotel de Gouden Leeuw is waarschijnlijk de oudste sponsor van V97
03-10-2017
Nieuwe tenues voor alle spelers
Dank aan de sponsors!
04-08-2017
Kledingplan 2.0
informatie uitdeeldagen
21-04-2017
Van de Bestuurstafel, Kledingplan 2.0
Info over Kledingplan 2.0

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.