Jeugd Seizoen 2022-2023 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 0-2 Spartaan'20

Op zaterdag 17 juni stond de laatste oefenwedstrijd voor de zomerstop op de planning. Tegenstander Spartaan'20 Jo13-2 uit Rotterdam-Zuid kwam bij ons op bezoek. De zwart gekleede Rotterdammers zijn dit jaar 5e geworden in de 1e divisie (nieuw= 3e divisie) en de kans is dus zeer aanwezig dat we de gasten nog een keer zullen tegenkomen dit jaar. Om 10:00 uur werd er afgetrapt op veld 1.

Na de aftrap was direct al de eerste kans voor de Voorschotenaren. Via een lange bal over rechts komt Jim het 16 meter gebied in. In het duel om de bal valt Jim naar de grond, maar de scheidsrechter bleef resoluut. Direct daarna was ook direct de eerste kans voor de Rotterdammers. Een aanval via de rechterkant komt uit in onze 5 meter gebied. Gelukkig wist Tygo scherp te reageren en hield persoonlijk de stand op 0-0. Na een gelijkwaardige openingsfase merkte je dat Spartaan'20 wat meer initiatief nam. Desondanks bleven de groen-gelen goed combineren met elkaar en zochten ze de ruimtes steeds aan de andere kant. Echt grote kansen werden niet gecreeërd door de thuisploeg. Spartaan'20 had wel wat kansjes alleen wisten ze maar niet de openingstreffer te scoren. Heel lang leek het erop dat we met de brilstand de rust in gingen, maar dat mocht helaas niet zo zijn. In de slotseconden van de 1e helft wilt Voorschoten '97 de bal naar voren schieten. Deze wordt vroegtijdig onderschept een 2v1 aan de linkerkant van het 16 meter gebied wordt uitgespeeld en de Rotterdammers komen via een snoeihard schot in de korte hoek op 0-1. De scheidsrechter fluit direct voor de rust.

In de 2e helft nam wederom Spartaan'20 de overhand, wat resulteerde in een snel gegeven penalty. Dé kans om de voorsprong uit te breiden wordt alleen niet benut. De bal gaat hoog over en Voorschoten '97 blijft in de wedstrijd. De groen-gelen kwamen meer tot kansen en zochten vooral de snelle jongens (Milan, Raphael en Darius) in de diepte. Darius wist zelfs het net te vinden, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De mooiste actie van de wedstrijd komt van Raphael vandaan. Een goeie solo van halverwege de helft van de tegenpartij resulteerde in een 1v1 met de keeper. De nieuwkomer zet de keeper in eerste instantie op het verkeerde been en kiest voor het lopje, helaas belande deze in het zijnet, maar de actie mocht er zeker wezen! In de 53e minuut kwam dan toch de 2e goal voor de Rotterdammers. Een klutsbal in de 16 belandt voor de voeten van de spits en die schuift de bal rustig in de linkeronderhoek. Tygo steeg nog een keer na de goal boven zich uit en maakte nog 2 super reddingen waardoor de eindstand 0-2 is.

Het is nu tijd voor de zomerstop. Een interessante 2 weken zitten achter de rug. Een periode waarin we als team al veel stappen gemaakt hebben, maar er ook nog veel verbeterd kan worden. We mogen met trots terug kijken op deze periode en we gaan alles zetten om op 3 september, bij de eerste bekerwedstrijd, klaar te staan! 3 weken later zullen we aftrappen in de 3e divisie o13!

Ieder een fijne zomervakantie en tot in augustus!

Scoreverloop:

30' 0-1 (Spartaan'20)

30' Rust (0-1)

53' 0-2 (Spartaan'20)

60' Einde (0-2)

21-05-2023
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met fantastisch Hemelvaart weekend in Belgie
Naast veel gezelligheid werd het EURO-sportring toernooi ook gewonnen!
16-05-2023
Voorschoten '97 5-1 Wilhelmus
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met een voetbalshow op Sportpark Adegeest
18-04-2023
Fotoverslag Voorschoten '97 - SV Hoofddorp (0-2)
Zie hier fotoverslag
15-04-2023
Spartaan´20 0-0 Voorschoten '97
Gelijkwaardige wedstrijd in Rotterdam kent geen winnaar
10-04-2023
Voorschoten '97 behaald 2e plaats op eigen paastoernooi
V'97 mag met trots terug kijken op mooie dag!
01-04-2023
Voorschoten '97 1-0 VV Smitshoek
13-1 beloont zichzelf met een verdiende overwinning na goed voetbal
18-03-2023
Voorschoten '97 0-0 DSO
Voorschoten '97 overleeft strijd tegen de koploper en behaald punt in spannend duel
Alexandria'66 1-2 Voorschoten '97
De groen-gelen blijven ongeslagen in de koningsklasse na spannende wedstrijd in Rotterdam
Voorschoten '97 1-0 Jodan Boys
13-1 herpakt zich na blamage in Katwijk en gaat met een overwinning richting de 1e divisie!
14-01-2023
Drieluik in stadion TOP Oss
Leerzame middag en mooie ervaring in Oss
10-12-2022
Voorschoten '97 1-1 Alphense Boys
Gelijkspel voldoende voor fenomenaal kampioenschap in de 2e divisie!!!
Voorschoten '97 wint 32e editie van het Haring & Wittebroodtoernooi
Goed voetbal, strijdlust en wil om te winnen bezorgt de 13-1 een onvergetelijke middag.