Jeugd Seizoen 2022-2023 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 behaald 2e plaats op eigen paastoernooi

Maandag 10 april 2023 - Sportpark Adegeest

Dagen, weken, misschien wel maanden is er uitgekeken naar deze dag. Het was eindelijk tijd voor het traditionele paastoernooi op sportpark Adegeest. De dag dat allerlei bvo's naar ons mooie sportpark komen voor een fantastisch toernooi. Vorig jaar won de 13-1 van Voorschoten '97 voor het eerst sinds 2013 weer eens het thuistoernooi. Ook dit jaar werden onze kansen hoog ingeschat wegens onze goede prestaties in de 1e divisie. Ondanks dat moeten we beseffen dat een toernooi altijd anders voetballen is. Er komen andere spanningen bij kijken en het zijn totaal andere tegenstanders dan wij gewend zijn (O12 van bvo's). Het toernooivoetbal is bij dit team wel bekend. Eind september 2022 wonnen de groen-gelen het haring&wittebrood toernooi bij DoCos dus ze weten enigszins hoe ze om moeten gaan met de druk.

Op 2paasdag werden de boys al vroeg verwacht. Om 09:30 verzamelden we in de kleedkamer. Na even de regels voor de dag te hebben besproken gingen de boys naar buiten om even de sfeer te proeven. Langzamerhand stroomde sportpark Adegeest vol met spelers, ouders en trainers. Ook liep het vol met Voorschotenaren om weer eens een dag te genieten van mooi voetbal. Rond 10:00 gingen de boys terug de kleedkamer in. Daar werd het strijdplan duidelijk gemaakt voor de dag en de verwachtingen gesteld. Een variant op de warming-up werd deze dag geleid door assistent Tijn. Een net andere vorm om snel goed warm te worden. Na het positiespelletje gingen we nog één keer naar binnen, de koppen bij mekaar en knallen maar!

Voorschoten '97 2-0 FC Volendam

De openingswedstrijd was om 10:30 tegen de FC uit Volendam. Na een mooie opkomst met rookfakkels, de Champions League hymne en luid applaus waren we er klaar voor! De vaantjes werden door de aanvoerders uitgewisseld en het Paastoernooi 2023 was van start. Snel was te zien dat de aanwezige spanning nog even weggevoetbald moest worden bij de groen-gelen. We begonnen niet scherp en Volendam had de overhand. Voorschoten '97 kwam er niet uit. Echt grote kansen kwamen er niet voor de Volendammers. 1x moest keeper Stijn echt ingrijpen en dat deed hij zoals altijd goed. Net voor het rustsignaal was eigenlijk de eerste kans voor de groen-gelen daar. Een steekpass van Delano komt aan bij Kai. Hij neemt de bal mee de 16 in en schuift de bal droog in de verre hoek. Een bevrijdende treffer net voor rust. Ondanks de voorsprong moest toch wel even duidelijk gemaakt worden dat het stukken beter moest. Dat lukte dan ook de 2e helft. De Voorschotenaren voetbalden als vanouds en de Volendammers wisten niet meer waar ze het moesten zoeken. Alles lukte dan ook, van hakbal tot zidaantje. In de 20e minuut steekt Nassim het veld door en gaat 1 op 1 met de keeper, ook hij wilt de bal in de verre hoek schuiven, maar de keeper pareert. Nassim loopt gelukkig wel door en Delano blijft slim van de bal af, want hij stond buitenspel. In 2e instantie schiet Nassim de 2-0 binnen. De wedstrijd was in de tas, want Volendam kwam ook niet meer in de buurt van onze goal. Wel deden we ons tekort door niet meer treffers te maken. Een schot van Jimi spat nog uiteen op de lat net voor het einde. Het mocht niet zo zijn. Ondanks dat zette Voorschoten '97 een goede 2e helft op de mat en waren de 3 punten verdiend. De andere wedstrijd, Excelsior Rotterdam vs NEC Nijmegen eindigde in 1-0. Dat maakt de volgende stand na wedstrijd 1:

Stand #1

Excelsior Rotterdam 0-2 Voorschoten '97

Een half uurtje rust was er na de 1e wedstrijd als de volgende wedstrijd in de poule op het programma staat. Excelsior en Voorschoten '97 wonnen beiden hun 1e wedstrijd en het was dus een belangrijke wedstrijd om te winnen. Met een beetje geluk met het resultaat op het andere veld was het mogelijk dat de winnaar van deze wedstrijd al 1e in de poule zou worden. Achteraf gezien was dit de beste wedstrijd van de groen-gelen. Ondanks dat we tegen een leeftijd jonger speelden was fysiek zeker niet het enige waardoor we deze wedstrijd wonnen. Er werd met overtuiging en lef gevoetbald. Al vroeg komen de Voorschotenaren op voorsprong. In de 3e minuut gaat Issa aan de linkerkant voorbij aan zijn directe tegenstander, bewaard het overzicht en Lamin scoort de 0-1. Voorschoten '97 wilde uiteraard meer, want doelsaldo kan nog wel eens bepalend worden aan het eind van de rit. Zoals gezegd werd er deze wedstrijd goed gevoetbald en ook veel kansen gecreeërd, helaas mocht het ook nu niet zo zijn. In de rust is ook maar één ding mee gegeven. Beloon jezelf. Maar ook dit lukte ons niet echt in de 2e helft. Gelukkig voor ons scoren we vlak voor het einde de bevrijdende 0-2. In de 22e minuut passeert Kai zijn directe tegenstander, trek door tot de achterlijn, legt de bal voor en Boy mag de bal vrij inschieten. Een achteraf gezien belangrijke goal, later meer. Voorschoten '97 trekt wederom de 3 punten over de streep en staat dus op 6 punten. Bij een gelijkspel op het andere veld zou dat al een 1e plaats betekenen. Helaas was dat niet het geval. NEC Nijmegen wint met 3-2 van FC Volendam waardoor het nog niet officieel is. Dit maakt de volgende stand:

Stand #2

Voorschoten '97 0-1 NEC Nijmegen

De laatste poulewedstrijd was tegen NEC Nijmegen. Het was een nogal belade wedstrijd met veel emoties door onduidelijkheden. Voorschoten '97 kwam tegen de Nijmegenaren totaal niet aan de pass. De groen, rood, zwarten stonden heel compact waardoor Voorschoten moeilijk aan voetballen toe kwam. In de 1e helft werden er ook weinig kansen gecreeërd. Door beide elftallen. Ondanks dat kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een zogehete 'zondagschot' vloog hoog het doel in, keeper Stijn was kansloos. Grote vreugde bij de (wissel)spelers van NEC. De 2e helft was een rollercoaster. Kansen, kansen en nog eens kansen, maar geen doelpunten voor de Voorschotenaren. De keeper van NEC hield zijn team aardig op de been. Het was een gekke situatie, omdat er op de bank ligte twijfels waren. Wie wordt er nou 1e. Met deze stand eindigde beide team op 6 punten, maar op onderling resultaat zou NEC 1e staan de Voorschoten '97 2e. Op doelsaldo, met een stand van 0-1 zouden de groen-gelen 1e staan en de Nijmegenaren 2e. Mede door de uitzinnige vreugde bij de spelers van NEC na het laatste fluitsignaal werden de twijfels alleen maar groter. 'Zometeen staat het verkeerd in het boekje', want daarin stond beschreven dat doelsaldo leidend was. Na een dubbele check bij de wedstrijdtafel konden de Voorschotenaren ondanks de nederlaag een feestje vieren, want de 1e plaats was een feit. Achteraf gerekend komen de boys nog goed weg, want NEC 'verprutste' 3 grote uitbraken in de slotfase. Bij 0-2 was NEC 1e geworden. Dat besefte de Nijmegenaren zich niet, maar waren vooral door het dolle heen, omdat ze 1; ons hadden verslag en 2; boven Excelsior waren geïndigd. Dat was hun doel vooraf. Door de uitslag op het andere veld (FC Volendam 2-0 Excelsior Rotterdam) was dat gelukt. Dat maakt de onderstaande eindstand:

Eindstand poule

Na de poulefase stond er een lekkere lunch voor ons klaar. Graag willen wij daar onze sponsor Dirk van den Broek Voorschoten voor bedanken!

Doordat Voorschoten '97 1e was geworden was het opzeker dat de groen-gelen op plek 1,2,3 of 4 zouden eindigen. De halve finales werden gespeeld onder alle nummers 1 van de poules. Halve finale 1: Voorschoten '97 - De Graafschap. Halve finale 2: KV Mechelen - Vitesse Arnhem.

Voorschoten '97 2-0 De Graafschap (Halve finale)

Na een heerlijke morgen wordt er om 14:30 uur afgetrapt op veld 2 voor de halve finale. Het weer zat tot dusver mee, maar helaas trokken de wolken Voorschoten over. De regen begon en het is niet meer gestopt. Ondanks de weersomstandigheden werd er uiteraard wel gevoetbald. Ook De Graafschap was een zeer lastige tegenstander. De spelers van de Super Boeren waren ook al redelijk fysiek en hadden een zeer goed positie spel. Ondanks een wat rommelige en zoekende openingsfase lag na 6 minuten de bal in het netje. Issa gaat aan de rechterkant voorbij aan zijn tegenstander, legt de bal terug op Thijn. Thijn neemt de bal een keer mee en schiet de bal hard en geplaatst in de verre hoek. Een mooie moment voor onze Thijn, want dit is de eerste goal van het jaar voor hem. Veel ontlading ook bij de supporters die luidkeels onze toppers aanmoedigden. Verder creeërde Voorschoten '97 niet al teveel in deze wedstrijd. Tweemaal leken de Super Boeren op weg naar de gelijkmaker, maar Stijn stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Na 12,5 minuut wordt er afgefloten voor de rust. Het weer was er niet beter op geworden, maar we moesten door. Vooral doorzettingsvermogen en power moest nog iets meer bij. Dat lukte in de tweede helft. Meer kansen werden er gecreeërd, maar de 1-0 bleef op het scorebord. Weer leek De Graafschap op weg naar de gelijkmaker, maar ditmaal ging de bal voorlangs. Net voor het einde stuurt Issa Delano weg. Delano neemt de bal teveel naar voren aan en de keeper rent uit zijn doel. Delano blijft ondanks dat doorzetten, en met succes! De keeper trapt de bal tegen de knieën aan van Delano en de bal rolt in het doel. Een wederom bevrijdende treffer voor de groen-gelen, want een plek in de finale was nu zeker. Een mooie 2-0 overwinning op de Doetichemers. Op het hoofdveld werd ondertussen de andere halve finale gespeeld. Uit bronnen heb ik vernomen dat Mechelen de overhand had in de wedstrijd en een fantastische treffer van de linksback genoeg was voor de overwinning. KV Mechelen 0-1 Vitesse Arnhem. Op naar de finale!

Halve finale

Voorschoten '97 1-2 Vitesse Arnhem (Finale)

Zoals gezegd was het weer er niet beter op geworden. Desondanks stond heel veld 1 omsingeld met ouders, spelers en supporters om dé finale te zien van hét Paastoernooi van Voorschoten. Voor het eerst in de 17 jarige geschiedenis van het Paastoernooi staat Voorschoten '97 voor het 2e jaar op rij in de finale. Eerder haalde de 13-1 (of D1) van Voorschoten '97 in 2013 en 2022 de finale van het paastoernooi. Beiden wonnen ook het thuistoernooi. Dit is dus de 3e keer in de geschiedenis dat de gastploeg de finale behaald, wat al een prestatie anzich is. Helaas was het weer iets minder dan vorig jaar, toen de groen-gelen onder bizar warme omstandigheden de troffee omhoog brachten. Het was harde regen en koude wind. Ook nu werd er weer een keurige opkomst gedaan. De spelers van Voorschoten '97 en Vitesse kwamen onder de hymne van de Champions League op voor zo'n zeker 300/400 toeschouwers. Het nodige vuurwerk werd ook afgestoken. De aanstekers bleven gelukkig hier wel in de broekzakken ;). De aftrap werd door de Arnhemmers verricht en de finale van het Paastoernooi 2023 was begonnen. Vitesse begon super sterk. Voorschoten '97 kwam niet aan de pas en Vitesse creeërde voor zichzelf een overtal op het middenveld waar de groen-gelen veel moeite mee hadden. Grote kansen werden al gauw gecreeërd, maar Stijn kon deze pareren. Heel even leek het er al snel op dat de thuisploeg met 10 man kwam te staan, nadat Derek aan de noodrem trok toen een speler er vandoor was. Gelukkig voor ons bleef het bij een gele kaart en de vrije trap ging over. De Voorschotenaren kregen geen grip op de Arnhemmers die een goede pot speelde. In de 8e minuut was daar dan ook de terechte voorsprong voor de gastploeg. Een aanval over de linkerzijde wordt in de verre hoek afgewerkt. 0-1. Net voor rust was de enige kans daar voor de Voorschotenaren. Een hoekschop getrapt door Kai kwam nét niet bij Marwan terecht en de bal werd weggewerkt. 0-1 was de ruststand. In de rust zijn alleen maar motiverende worden uitgesproken. We moesten en zouden de 2e helft alles geven. Helaas voor ons vielen enkele spelers gedurende het toernooi uit met blessures, waardoor we in de finale nog maar weinig echt fitte spelers overhielden. De stand bleef lang 0-1, maar nogsteeds kregen de groen-gelen geen grip. 7 minuten voor het einde wordt er door de staf besloten 'alles of niets' te spelen en centrale verdediger Marwan vergezeld Issa in de spits. Erg spijtig was wel dat de eerste de beste aanval van de Arnhemmers meteen de 0-2 opleverde. De koppies gingen hangen en het zou nog een lastig verhaal worden. Ondanks dat was er vecht en strijdlust bij de Voorschotenaren. De aanval wordt direct gezocht, Marwan dribbelt de 16 meter in en wordt neergehaald, penalty! Kai gaat zelfverzekerd achter de bal staan en schiet de bal goed in de linkerhoek. 1-2 met nog 5 minuten te spelen (8 minuten incl. extra tijd). Het was Voorschotense bluf het laatste gedeelte. Vitesse ging inzakken en het zou zomaar nog eens kunnen. Ondanks het inzakken koos Vitesse de juiste momenten om met z'n alle druk te zetten, waardoor de Voorschotenaren er niet doorheen konden komen. Het mocht niet zo zijn. De scheidsrechter fluit af voor het einde en Vitesse wint het paastoernooi 2023.

Finale

Ondanks de nederlaag mogen de boys trots wezen op de prestatie die ze hebben neergezet. Er werden veel complimenten door veel teams gegeven over ons spel en strijdlust. En die hebben ze ook na afloop van de staf gekregen. Vitesse was eenmaal de betere en de verdiende winnaar. Een 2e plek om trots op te zijn.

Tot slot wil ik de volgende mensen bedanken. Zonder hun was het toernooi onmogelijk. Mijn dank is groot!

- Organisatie

- Sponsoren

- Scheidsrechters

- Vrijwilligers (ook de ouders die op zondag de hele dag hebben gewerkt en op maandag alles goed hebben verzorgd)!

- Kantine medewerkers

- EHBO

- Fotografen

Daarnaast wil ik de supporters enorm bedanken. Van de jongste jeugdspelers, naar de oudere jeugdspelers, naar alle Voorschotenaren die ons ondersteund hebben dit toernooi!

21-05-2023
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met fantastisch Hemelvaart weekend in Belgie
Naast veel gezelligheid werd het EURO-sportring toernooi ook gewonnen!
16-05-2023
Voorschoten '97 5-1 Wilhelmus
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met een voetbalshow op Sportpark Adegeest
18-04-2023
Fotoverslag Voorschoten '97 - SV Hoofddorp (0-2)
Zie hier fotoverslag
15-04-2023
Spartaan´20 0-0 Voorschoten '97
Gelijkwaardige wedstrijd in Rotterdam kent geen winnaar
10-04-2023
V'97 mag met trots terug kijken op mooie dag!
01-04-2023
Voorschoten '97 1-0 VV Smitshoek
13-1 beloont zichzelf met een verdiende overwinning na goed voetbal
18-03-2023
Voorschoten '97 0-0 DSO
Voorschoten '97 overleeft strijd tegen de koploper en behaald punt in spannend duel
Alexandria'66 1-2 Voorschoten '97
De groen-gelen blijven ongeslagen in de koningsklasse na spannende wedstrijd in Rotterdam
Voorschoten '97 1-0 Jodan Boys
13-1 herpakt zich na blamage in Katwijk en gaat met een overwinning richting de 1e divisie!
14-01-2023
Drieluik in stadion TOP Oss
Leerzame middag en mooie ervaring in Oss
10-12-2022
Voorschoten '97 1-1 Alphense Boys
Gelijkspel voldoende voor fenomenaal kampioenschap in de 2e divisie!!!
Voorschoten '97 wint 32e editie van het Haring & Wittebroodtoernooi
Goed voetbal, strijdlust en wil om te winnen bezorgt de 13-1 een onvergetelijke middag.