Jeugd Seizoen 2022-2023 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met fantastisch Hemelvaart weekend in Belgie

Hemelvaart weekend, Hamont/Lommel -> België

Donderdag 18 mei:

Na een fantastische afsluiting van de 1e divisie afgelopen dinsdag tegen Wilhelmus (5-1) was het tijd voor dé afsluiting van het jaar. De Jo13-1 van Voorschoten '97 vertrekt rond de klok van 13:00 uur in de richting van Hamont. Na een reis van +/- 2 uur, die onderbroken werd met een nodige stop bij de Mac Donalds, arriveerden spelers en begeleiding (Staf (Tijn, Marcello, Marco en Stephan) + Peter en Thijs) bij KFC Hamont'99. Na ons te hebben aangemeld bij de organisatie werd er nog een rondje over het gigantische complex gelopen. 7 grasvelden lagen klaar om bespeeld te worden. De maaimachines verlaten net het veld. Het lag er fantastisch bij en we keken er naar uit om aan het toernooi te starten. Op ongeveer 30 minuten rijden lag onze accomodatie. De Voorschotenaren verbleven op camping 'De Blauwe Meer' in dichtbij Lommel. Bij aankomst werden de huisjes ingedeeld, de bedden in de woonkamer gelegd, want ja. Dat is toch gezelliger. Ook 'kamp Holland' werd opgezet met partytent en al. De begeleiding verdiende na deze lange dag toch wel een tarwe smoothie met kokosschuim. De boys verkenden ondertussen het terrein met uiteraard een voetbal bij zich. rond 18:00 werd en bij de 'barakken' weer verzameld. We mochten ons klaarmaken voor het diner. Gezamelijk liepen we naar de grote tent aan het begin van de accomodatie. Speciaal gereserveerd voor teams die hier verbleven. Na de buikjes te hebben gevuld was het tijd voor de voetbalquiz. Trainer Tijn had thuis een super leuke quiz voorbereid. In teams van 2 werd de quiz gespeeld. Uiteindelijk wonnen trainer Stephan en Kai de quiz met 44 punten (van de 60), een fantastische prestatie, al zeg ik het zelf ;)! Vervolgens was het tijd voor een vrije invulling van de avond. De gasten verspreidden zich over de accomodatie. Het 'brexitspel' werd uitvoerig gespeeld op de opblaasbubbel, terwijl de anderen zich weer vermaakten met een bal. De begeleiding had zich gebogen over een spannend potje Kuub. Na wat regelaanpassingen, waar Marco en Tijn het niet helemaal mee eens waren was het vooral heel erg gezellig. Rond de klok van 23:00 uur verzamelden iedereen zich bij zijn eigen barak en was het tijd om naar bed te gaan, want de wekker stond al voreg!

Vrijdag 19 mei:

Een vroege wekker ging om 06:45 stipt af. Er werd namelijk al om 09:00 uur afgetrapt voor de eerste wedstrijd van het toernooi. Het ontbijt stond al klaar voor ons. Een croissantje, bolletje of afgebakken broodje met een bakje cornflakes was het lekkere ontbijt. Een positieve verrassing voor eigenlijk iedereen. Na de buikjes weer eens vol te hebben gegeten gingen we naar KFC Hamont'99. De eerste wedstrijd werd afgetrapt tegen AVV SDZ uit Amsterdam. De Amsterdammers staan momenteel bovenaan in de 2e divisie. Een gelijkwaardige tegenstander dus, en dat bleek ook.

AVV SDZ 1-4 Voorschoten '97

De groen-gelen mochten maar laten zien waarom ze in de 1e divisie in de middenmoot meespeelden. Tegenstander SDZ was echter super fel en energiek. Dat was nog even wennen. Desondanks was al gauw te zien dat de groen-gelen een beter veldspel had. In de 5e minuut opent Delano de score met 0-1. Voorschoten '97 had flink de overhand en leek in de 11e minuut de voorsprong te verdubbelen. De scheidsrechter floot helaas af voor buitenspel (tot aan de finale werd er gespeeld zonder grensrechters, scheidsrechters beoordelen zelf voor buitenspel). In de 1e aanval van de Amsterdammers was het ook meteen raak. De spits van SDZ werd in de diepte gespeeld. Een groot vermoeden van buitenspel liet de scheidsrechter dit maal wel doorgaan. 1-1 op het scorebord in de 13e minuut. De wedstrijden duurden 2x 15 minuten en het was dus snel na de gelijkmaker tijd voor een korte rust. Even de koppen bij elkaar, korte tactische tips en de wissels doorvoeren. De 2e helft begon SDZ brutaal en leek op weg te gaan naar de voorsprong. Gelukkig pakt Stijn de inzet van de Amsterdammers. Dit was ook meteen hun laatste kans. In de 20e minuut komen de Voorschotenaren op voorsprong. Wederom Delano scoort, ditmaal een actie buitenom en schiet de bal hard in de korte hoek. In de 25e minuut scoort Nassim de 3-1. Een bevrijdende treffer want daarmee was een marge van 2 doelpunten opgebouwd. Het slotakkord kwam van de voeten van Jimi, al mogen we de actie van Lamin niet zomaar voorbij laten gaan. Lamin wurmt zich werkelijk door de verdediging heen, trekt door naar de achterlijn en behoudt het overzicht. Jimi controleerd en schiet de bal laag in de hoek. Daarmee is de winnende treffer gemaakt! Op naar de volgende poulewedstrijd

Scoreverloop:

5' 0-1 (Delano)

13' 1-1 (SDZ)

15' Rust (1-1)

20' 1-2 (Delano)

25' 1-3 (Nassim)

28' 1-4 (Jimi)

---

Na een korte break van 40 minuten stonden de Voorschotenaren klaar voor de 2e wedstrijd. Tegenstander: Entente Jeunes est Moselle uit Frankrijk

---

Entente Jeunes est Moselle 0-8 Voorschoten '97

Het was nogal een chaotisch begin. Voorschoten '97 stond namelijk al een tijdje te wachten op veld C, maar de scheidsrechter kwam maar niet. Totdat iemand van de organisatie een kijkje kwam nemen. Hij kwam even vermelden dat we op veld F speelden. Lekker dan. Al hardlopend liep de groen-gele army naar veld F voor de aftrap tegen Entente Jeunes est Moselle. Een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was. De Fransen konden op geen enkele manier vat krijgen op de Voorschotenaren, omdat ik niet alle goals meer weet te omschrijven laat ik het even bij de scoreverloop. Het was duidelijk wel de wedstrijd van Jimi, en duidelijk niet de wedstrijd van de verdedigers van de Fransen.

4' 0-1 (Jimi)

10' 0-2 (Jimi)

14' 0-3 (Jimi)

15' Rust (0-3)

18' 0-4 (Delano)

21' 0-5 (Delano)

25' 0-6 (Jimi)

26' 0-7 (Jimi)

28' 0-8 (Issa)

30' Einde (0-8)

---

Na een spannende 2e wedstrijd was het tijd voor de wedstrijd tegen Lutlommel VV uit België. Een naam die toch wel afschrikt bleek ook een maatje of 6 te klein voor Voorschoten '97.

---

Scoreverloop Voorschoten '97 8-0 Lutlommel VV

10' 1-0 (Jaap)

11' 2-0 (Delano)

13' 3-0 (Issa)

15' Rust (3-0)

19' 4-0 (Jimi)

22' 5-0 (Jimi)

27' 6-0 (Demy)

29' 7-0 (Jimi)

30' 8-0 (Derek)

30' Einde (8-0)

---

Na een enerverende poulefase eindigd Voorschoten '97 duidelijk 1e in de poule met een doelsaldo van +19 in 3 wedstrijden. Ook voor de boys was het lastig om geconcentreerd te blijven spelen tegen teams die echt onderdoen. Ondanks dat hebben de boys met 2x 8-0 voldoende laten zien.

Tijdens het toernooi moest er uiteraard ook geluncht worden. Thijs en Peter hebben broodjes met beleg meegenomen, zodat de boys goed zouden eten. Ook de nodige koekjes en fruit is gegeten voor de energie. TOP geregeld mannen!

Rond 14:00 kwamen we weer terug bij de slaap accomodatie. Veel tijd was er niet, want de zwemspullen mochten gepakt worden. Het was namelijk tijd om naar zwembad 'De Dommelslag' in Pelt te gaan verkassen om eens lekker tot 'rust' te komen. Al snel trok de wildwaterbaan de aandacht van de boys waar de nodige wedstrijdjes werden gespeeld. Ook 2 leuke glijbanen konden onbeperkt gebruikt worden. Terwijl de boys zich druk maakten in de wildwaterbaan kon de staf even lekker tot rust komen in de sauna en het ijsbad. Al was het verblijf daar niet lang, want het was veel te leuk in de waterbaan. Niet iedereen kwam ongeschonden uit het zwembad. De nodige blauwe plekken waren te zien op benen en armen. Ook Marcello werd net even iets te fanatiek toen hij Thijs iet wat hardhandig opzij zette. Gelukkig vroeg Marcello wel meteen; 'gaat het'. Hier hebben we achteraf nog hard om kunnen lachen.

Eenmaal terug op de accomodatie was het toch weer tijd voor een tarwe smoothie met kokosschuim. Een klein chippie werd vooraf het avondmaal genuttigd. Ditmaal stond er pasta bolognese op het menu. Iedereen heeft heerlijk zitten smullen. 's Avonds was er door het restaurant op de camping een dj geregeld waar de boys zich goed konden vermaken. Na wat Nederlandse meezingers kwamen er ook Duitse en Franse knallers voorbij die inmiddels in ieders afspeellijsten staan. Waar de een bezig was met chikkies uit Aalsmeer fixen (kuch Jimi kuch ;) was de ander nog een zogehete 'Griddy' aan het uitvoeren. Mocht je niet weten wat 'de Griddy' is raad ik toch even aan te gaan googelen of aan een persoon onder de 20 het te vragen. Het ziet er nogal suf uit, maar we hebben enorm gelachen. Rond 00:00 was het toch weer tijd om te gaan slapen. Doordat we 1e zijn geworden in de poule konden we wel 45 minuten langer slapen, de grootste winst voor de jongens.

Zaterdag 20 mei:

Het was alweer de slotdag van het EURO-sportring toernooi in Hamont. Om 07:30 stond de wekker om vervolgens lekker te gaan ontbijten. De croissantjes moesten plaats maken voor de hard gekookte eitjes, maar de buikjes konden weer goed gevuld worden. Voor de laatste keer vertrokken de groen-gelen naar KFC Hamont'99. In de kwart-finale namen de Voorschotenaren het op tegen K.achel, nee niet de gesteldheid van de begeleiding, maar voetbalvereniging k.Achel, uit, je raad het al, Achel.

Voorschoten '97 5-0 K.Achel VV

Op de zaterdag was het tijd voor de finale rondes van het EURO-sportring toernooi. Het was lastig iedereen scherp te krijgen. Na een namelijk iets te makkelijke poulefase wisten we niet wat we konden verwachten in de kwartfinale. Ondanks dat was in de wedstrijd wederom gauw te zien dat Voorschoten '97 een of twee maatjes te groot was voor deze tegenstander. In de 4e minuut opent Jaap de score. In de 12e minuut verdubbeld Demy door een afvallende bal met zijn linker hard en laag in de linker onderhoek te schieten de score. Na en toch wel felle toespraak in de korte rust moesten de boys wel wat meer van zichzelf laten zien in de 2e helft. In de 18e minuut legt de arbiter de bal op 11 meter, nadat Jaap onderuit wordt gelopen. Kai gaat zelfverzekerd achter de bal staan en schiet de bal beheerst in de linkerbovenhoek. In de 25e minuut maakte K.Achel kennis met de gigantische snelheid van Jaap. Een lange bal die omhaalbaar lijkt was voor Jaap niet onhaalbaar. Het motortje ging aan en met een gigantsche snelheid rent hij iedereen eruit. Hij gaat 1 op 1 met de keeper en schiet de bal beheerst binnen. 4-0. Jimi scoort uit de rebound van een schot van Derek in de 29e minuut de 5-0.

4' 1-0 (Jaap)

12' 2-0 (Demy)

15' Rust (2-0)

18' 3-0 (Kai)

25' 4-0 (Jaap)

29' 5-0 (Jimi)

30' Einde (5-0)

---

Niet lang hoefden we niet te wachten op het spelen van de halve finale. FC Aalsmeer won van FC Oudewater en nam het op tegen ons. FC Aalsmeer komt uit in de hoofdklasse, maar gaf zich niet zomaar gewonnen.

---

Voorschoten '97 4-1 FC Aalsmeer

De halve finale alweer. Een niet al te moeilijk toernooi zit vooralsnog achter de rug, maar elke wedstrijd begint met 0-0 en moet je het beste uit jezelf halen. FC Aalsmeer bleek een stugge tegenstander. Een tegenstander die speelde met lef. Voorschoten '97 had wel de overhand, maar had ook erg veel moeite met het stuiterende veld. In de 6e minuut weet Jaap de score te openen. Een goede overlap resulteerde in de openingstreffer. Niet veel later verdubbelt Issa de score en lijkt de wedstrijd in de tas te zitten. Net voor de rust scoort Marwan uiteraard met het hoofd zijn 1e goal van het toernooi en de 3-0. In de 2e helft verslapten de groen-gelen wel. Aalsmeer werd ietsjes sterker wat zelfs resulteerde in een doelpunt. Irritatie hing een beetje in de lucht, gemakzucht was namelijk toch wel de oorzaak van deze goal. Marwan maakt net voor het einde nog wel de 4-1. Eigenlijk een makkelijke overwinning zorgt ervoor dat Voorschoten '97 zich plaatst voor de finale van het EURO-sportring toernooi!

6' 1-0 (Jaap)

11' 2-0 (Issa)

15' 3-0 (Marwan)

23' 3-1 (FC Aalsmeer)

29' 4-1 (Marwan)

30' Einde (4-1)

---

Een lange wacht voor het spelen van de finale. Pas 2,5 uur na het einde van de halve finale werd er afgetrapt voor de finale. De tegenstander is een bekende; AVV SDZ. In de tussentijd vermaakten we ons door lekker te gaan kijken naar andere teams en teams te gaan supporten die we eigenlijk helemaal niet kennen. Met als hoogtepunt: JSG Niedertiefenbach/Dehrn uit Duitsland tegen SK meldert uit België. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld. Beide teams waren aan elkaar gewaagd wat zorgde voor veel vermaak op de tribune. Het was ongeloofelijk maar JSG Niedertiefenbach/Dehrn kwam op voorsprong. Net voor het einde scoort SK meldert de gelijkmaker. Een groot gejuich kwam ook van onze spelers af, die random ervoor kozen Meldert te supporten. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist op penalty's. De 1e zat stijf in de kruing, maar verder konden we toch alleen maar heel en heel hard lachen. De ene nog ietsjes minder ingeschoten dan de ander. Met als dieptepunt, een speler van Meldert die in de grond trapt en de bal met een snelheid van 6 km/u het goal in rolt. Het was in iedergeval een leuke tijdsbesteding. Nu weer focus op onze eigen finale

---

AVV SDZ 0-1 Voorschoten '97

Na wat komiek was het tijd om ons te concentreren op de finale, een besef puntje was dat dit de laatste echte wedstrijd met elkaar is. Dit willen we en moeten we goed afsluiten! De laatste aandachtspuntjes werden in de kleedkamer besproken en naast veld 1 werd de warming-up afgewerkt. Om stipt 14:15 werd er afgetrapt voor de finale. De 1e wedstrijd won V'97 met overtuiging, maar met name in de tweede helft. Deze wedstrijd hadden de Voorschotenaren beduidend meer moeite met de tegenstander uit Amsterdam. SDZ stond erg compact. Wij hadden misschien meer balbezit, maar geen goals. Ookal waren de kansen groot, zat het ons ook niet echt mee. In de tweede helft was de vermoeidheid goed te zien bij de groen-gelen, die speelden tegen de nogsteeds fanatieke en energieke Amsterdammers. Heel even leek het er op dat de zwart-witten op voorsprong zouden komen. De spits van SDZ gaat 1 op 1 met Stijn, maar hij had niet gerekend op de snelheid van Marwan. Een bijna zekere achterstand werd voorkomen door een fantastische ingreep van Marwan. De tegenstander schreeuwde voor een penalty, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Dit was de enige kans voor SDZ. We kwamen steeds verder in de wedstrijd en het leek erop dat de laatste wedstrijd in deze samenstelling zou eindigen met penalty's, tot....

Met nog 1 minuut op de klok kreeg Voorschoten '97 nog 1 hoekschop. Delano neemt plaats achter de bal, de laatste krachten werden in de voorzet gestop. De bal gaat in de richting van Marwan, die de bal alleen maar kan verlengen. Plots valt de bal voor de voeten van Jaap, hij denkt niet na en schiet de bal hard laag in de goal! Een explosie aan vreugde kwam af van de spelers en staf van Voorschoten '97. Het overwinningsfeestje werd al gevierd. Niet veel later fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd!

VOORSCHOTEN'97 WINT HET EURO-SPORTRING TOERNOOI IN HAMONT!

15' Rust (0-0)

29' 0-1 (Jaap)

30  Einde (0-1)

---

Een super manier om dit seizoen op voetbalgebied af te sluiten. Het was een groot feest en het welbekende liedje 'die gele en die groene...' klonk luid uit de kelen van de Voorschotenaren. Ook de nodige emoties kwamen om de hoek kijken, want het was voor de laatste keer dat bijvoorbeeld Marcello trainer was van Delano, die samen nog eens terugkijken op een fantastische jaar. Ook voor Kai was het nu echt gebeurd in het groen en gele shirt. Al met al was het een mooie middag!

Eenmaal terug bij de barakken werd het feestje nog even doorgezet. De nodige stoelen werden de lucht in geprezen en het was 1 groot feest, maar ook de vermoeidheid was te zien. Na het eten was het nog tijd voor het grote touwtrek toernooi. De groep werd in 3en verdeeld en ook hier hebben we met elkaar kunnen lachen. De laatste avond was verder vrije invulling. De begeleiding genoot nog maar eens van een tarwe smoothie en een gezellig potje kaarten. Iedereen vermaakte zich en rond 01:00 was het toch echt bedtijd voor iedereen.

Zondag 21 mei:

De laatste ochtend van dit fantastische weekend was alweer een feit. Nadat iedereen wakker was gingen we met z'n alle ontbijten. Laat ik er maar geen woorden aan vuil maken, maar al het lekkere was verdwenen. Maar het mocht de pret niet drukken. Na het ontbijt ging iedereen zijn huisje opruimen en de spullen in de auto's leggen. Net voor vertrek werd er nog gezongen voor de jarige Bo, die vandaag 13 is geworden! De vermoeidheid sloeg in op de terugweg. Een tussenstop bij de Mac Donalds was dus weer nodig. Na een gezonde en voedzame lunch kwam iedereen weer veilig thuis op sportpark Adegeest waar we onder luid gejuich van de ouders werden onthaald! Iedereen pakte zijn eigen tas en het is tijd om lekker naar huis te gaan. De laatste echte activiteit zit er op.

Zaterdag staat de officiële afsluiting op het programma, er wordt gebarbequeed en de nodige woorden zullen gesproken worden.

Tot slot wil ik nog even Thijs en Peter ENORM bedanken voor de organisatie. Zonder jullie was het zeker niet zo'n succes geworden en wat hebben we gelachen met elkaar! BEDANKT!

Hiermee is ook het laatste stukje op de website namens mij geplaatst op de website. Het jaar zit er op en ik heb enorm genoten. Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichtjes na het maken van een verslag. Ik genoot er zelf ook van. Volgend jaar gaan we weer zeker verder, maar dan met een andere groep!

21-05-2023
Naast veel gezelligheid werd het EURO-sportring toernooi ook gewonnen!
16-05-2023
Voorschoten '97 5-1 Wilhelmus
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met een voetbalshow op Sportpark Adegeest
18-04-2023
Fotoverslag Voorschoten '97 - SV Hoofddorp (0-2)
Zie hier fotoverslag
15-04-2023
Spartaan´20 0-0 Voorschoten '97
Gelijkwaardige wedstrijd in Rotterdam kent geen winnaar
10-04-2023
Voorschoten '97 behaald 2e plaats op eigen paastoernooi
V'97 mag met trots terug kijken op mooie dag!
01-04-2023
Voorschoten '97 1-0 VV Smitshoek
13-1 beloont zichzelf met een verdiende overwinning na goed voetbal
18-03-2023
Voorschoten '97 0-0 DSO
Voorschoten '97 overleeft strijd tegen de koploper en behaald punt in spannend duel
Alexandria'66 1-2 Voorschoten '97
De groen-gelen blijven ongeslagen in de koningsklasse na spannende wedstrijd in Rotterdam
Voorschoten '97 1-0 Jodan Boys
13-1 herpakt zich na blamage in Katwijk en gaat met een overwinning richting de 1e divisie!
14-01-2023
Drieluik in stadion TOP Oss
Leerzame middag en mooie ervaring in Oss
10-12-2022
Voorschoten '97 1-1 Alphense Boys
Gelijkspel voldoende voor fenomenaal kampioenschap in de 2e divisie!!!
Voorschoten '97 wint 32e editie van het Haring & Wittebroodtoernooi
Goed voetbal, strijdlust en wil om te winnen bezorgt de 13-1 een onvergetelijke middag.