Jeugd Seizoen 2022-2023 O13 pupillen 1

HVV 0-2 Voorschoten '97

Voor de tweede maal dit voetbaljaar mag de 13-1 van Voorschoten '97 op bezoek komen in Den Haag bij HVV op sportpark de Diepput. Op 8 oktober 2022 kende de spannende wedstrijd tussen de twee koplopers geen winnaar. Tot minuut 58 was de stand 2-0 voor HVV, maar door wilskracht werd deze in de slotseconden omgebogen naar een 2-2 gelijkspel. Het beloofde veel voor de wedstrijd van vandaag, want beide teams waren er op gebrand deze wedstrijd te winnen.

Voor de wedstrijd begon was er een mooi erbetoon aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Door beide teams en officials werd er een minuut stilte gehouden.

In het begin van de wedstrijd nam Voorschoten '97 het iniatief. Het goede speL van vorige week moest meegenomen worden naar vandaag om ook hier een resultaat mee te nemen. Het begin was dan ook erg scherp en iedereen zat er vol op. Kansen bleven verder achterwege. De geel-groenen hielden het geduld en lieten de bal rustig gaan van voet naar voet. HVV had in de openingsfase niet veel in te brengen, al waren ze in de omschakeling nog wel eens dreigend. Gelukkig stond de restverdediging goed en kon de dreiging onderschept worden. Ongeveer halverwege de 1e helft komt Voorschoten '97 eindelijk op voorsprong. Een combinatie tussen Kyano en Issa pakt goed uit, Kyano neemt de bal mee naar de achterlijn en spits Jim maakt een goede loopactie naar de 1e paal. Kyano geeft de bal strak voor en Jimi hoeft alleen zijn voet tegen de bal te zetten en scoort daarmee de 0-1. Een fantastische combinatie en een terechte voorsprong voor de Voorschotenaren. Helaas voor ons stond de keeper van de gastheren in het vervolg van de 1e helft goed te keepen. 2 grote kansen werden door hem gepareerd waardoor de ruststand 0-1 was.

De 2e helft verliep rommeliger. HVV moest alles geven en dat deden ze ook. Ze zette de druk er goed op en waren voetballend ook sterker dan wij. De fase vanaf minuut 45 was het gevaarlijkst aaan de kant van de zwart-gelen uit Den Haag. De 13-1 uit Voorschoten kwam niet meer tot zijn spel en HVV had duidelijk de overhand. Gelukkig stond onze rots in de branding Stijn daar om de kansen van de Hagenezen te blokkeren. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven, maar het geluk zat vandaag bij de uit spelende ploeg. In de allerlaatste minuut (alweer ja ;)) komen de Voorschotenaren in de omschakeling. Nassim heeft links op het veld, rond de middenlijn de bal en geeft hem mee aan Delano die buitenom de diepte in gaat. Delano behoudt het overzicht, want daar stond Jimi voor de goal. Jimi neemt de bal aan, paseert zijn directe tegenstander en scoort zijn 2e van de wedstijd in de linker onderhoek. Een goed uitgespeelde counter zet daarmee de eindstand op het bord; 0-2, want nog voor de aftrap fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedsrijd. Opluchting was het gevoel wat overheersde, want wat was het spannend. Eind goed al goed en door deze overwinning hebben de Voorschotenaren 6 punten uit 2 gespeelde wedstrijden wat resulteert in een knappe 3e plaats.

Volgende week gaan de boys op bezoek bij Alexandria'66. De wedstrijd die eigenlijk 2 weken geleden gespeeld zou worden, wordt volgende week inghaald. Er wordt om 10:15 afetrapt op sportpark Oosterflank in Rotterdam. Wij zijn er klaar voor!

SB

Scoreverloop:

14' 0-1 (Jimi)

30' Rust (0-1)

60' 0-2 (Jimi)

60' Einde (0-2)

21-05-2023
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met fantastisch Hemelvaart weekend in Belgie
Naast veel gezelligheid werd het EURO-sportring toernooi ook gewonnen!
16-05-2023
Voorschoten '97 5-1 Wilhelmus
Voorschoten '97 Jo13-1 eindigt seizoen met een voetbalshow op Sportpark Adegeest
18-04-2023
Fotoverslag Voorschoten '97 - SV Hoofddorp (0-2)
Zie hier fotoverslag
15-04-2023
Spartaan´20 0-0 Voorschoten '97
Gelijkwaardige wedstrijd in Rotterdam kent geen winnaar
10-04-2023
Voorschoten '97 behaald 2e plaats op eigen paastoernooi
V'97 mag met trots terug kijken op mooie dag!
01-04-2023
Voorschoten '97 1-0 VV Smitshoek
13-1 beloont zichzelf met een verdiende overwinning na goed voetbal
18-03-2023
Voorschoten '97 0-0 DSO
Voorschoten '97 overleeft strijd tegen de koploper en behaald punt in spannend duel
Alexandria'66 1-2 Voorschoten '97
De groen-gelen blijven ongeslagen in de koningsklasse na spannende wedstrijd in Rotterdam
Voorschoten '97 1-0 Jodan Boys
13-1 herpakt zich na blamage in Katwijk en gaat met een overwinning richting de 1e divisie!
14-01-2023
Drieluik in stadion TOP Oss
Leerzame middag en mooie ervaring in Oss
10-12-2022
Voorschoten '97 1-1 Alphense Boys
Gelijkspel voldoende voor fenomenaal kampioenschap in de 2e divisie!!!
Voorschoten '97 wint 32e editie van het Haring & Wittebroodtoernooi
Goed voetbal, strijdlust en wil om te winnen bezorgt de 13-1 een onvergetelijke middag.