26-07-2010
Fotoreportage Voorschoten '97 - Feyenoord
Fotoreportage van Christiaan Westgeest
26-07-2010
Fotoreportage Voorschoten '97 - Feyenoord
Fotoreportage van Manon Vonk
26-07-2010
Fotoreportage Voorschoten '97 - Feyenoord
Fotoreportage van Wim Hogewoning
08-07-2010
Dankwoord aan alle Voorschoten '97-medewerkers rond de wedstrijd tegen Feyenoord
Voorschoten '97-organisator Jelle Raap erg blij met alle ondersteuning bij deze wedstrijd.
08-07-2010
Fotoreportages Voorschoten '97 - Feyenoord dd 6 juli 2010
Aantal fotografen bij Voorschoten '97 - Feyenoord was zeer trefzeker. Zie hier het resultaat.
08-07-2010
Diverse verslagen Voorschoten '97-Feyenoord vanuit de media
Oefenwedstrijd tegen Feyenoord genereert veel publiciteit
08-07-2010
Wedstrijdverslag; Feyenoord kent geen medelijden met Voorschoten '97: 0-11
Doelpuntenregen tijdens mooi voetbalfeest op Adegeest
07-07-2010
Sfeerverslag Voorschoten '97 - Feyenoord
Door razende reporter Christiaan Riemens
06-07-2010
Feyenoord wint met 0-11 bij Voorschoten '97
Dinsdag 6 juli: Zon, prima sfeer, goede organisatie in Voorschoten en een WK-finale voor Oranje.
06-07-2010
Volop kaarten te koop aan kassa Voorschoten '97
Aan kassa kaarten kopen voor Voorschoten '97-Feyenoord
24-06-2010
Interview wedstrijdsponsors Voorschoten '97 - Feyenoord
J.A. van Deursen Loodgieters en Aannemersbedrijf G.J. Kriek wedstrijdsponsors Voorschoten '97 - Feyenoord
10-06-2010
Clubvoorverkoop Voorschoten '97 - Feyenoord zaterdag 12 juni op Adegeest
Tussen 10.00 uur en 11.30 uur leden- en vrijwilligerskorting voor 1 kaart p.p.
10-06-2010
Vandaag, 10 juni, start de voorverkoop Voorschoten '97 - Feyenoord !!
Op dertien voorverkoopadressen zijn de toegangskaarten verkrijgbaar.
02-04-2010
FEYENOORD SPEELT EERSTE OEFENWEDSTRIJD 2010-2011 TEGEN VOORSCHOTEN '97!!
Feyenoord op 6 juli voor de 6e maal te gast op Sportpark Adegeest.
Hoofdmenu

  Feyenoord2010 

Sfeerverslag Voorschoten '97 - Feyenoord

 

 

Voor één keer in het FEYENOORD-ROOD!

Terwijl heel Nederland zich opmaakte voor de halve finale tegen Uruguay speelde Feyenoord zijn tweede oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2010/2011. Dat deed het in en tegen Voorschoten '97. Op sportpark Adegeest was het een uur voor de wedstrijd nog vrij rustig maar uiteindelijk kwam ‘Adegeest’ met zo’n 2000 toeschouwers toch nog gezellig vol.

Nadat de beide selecties van Voorschoten '97 op de foto waren geweest met de spelers van Feyenoord werd er een minuut stilte gehouden voor oud-voorzitter van SVLV Wil van Aken. Het eerbetoon aan hem was indrukwekkend. Een eerbetoon van een andere orde was het opvallend veel aanwezige oranje. Niet alleen de stewards en crewmensen kleurden oranje. In aanloop op de grote match waren vooral kinderen oranje gekleurd. Kinderen deelden programmaboekjes gratis uit, een boekwerk van 48 pagina's met veel add's en info over Voorschoten '97. Charmante dames brachten loten aan de man en vrouw en genoten van alle aandacht van het publiek. Een frisje, een broodje en lekker in het zonnetje staan. Er zijn vervelendere dinge te bedenken.
 
Op de strak geschoren grasmat had Feyenoord in de eerste helft enige moeite met de zaterdagafdeling van Voorschoten '97. De Voorschotenaren van de zaterdagafdeling konden in de eerste helft goed mee voetballen met de profs van Feyenoord. Bij 0-0 verscheen de behendige Remco Dubbeling vrij voor Erwin Mulder, maar schoot tegen de doelman van Feyenoord aan, tot teleurstelling van het publiek. Kort daarna, na een kwartier, kon de aanhang van Feyenoord voor het eerst juichen na een mooie volley van ‘Gini’ Wijnaldum. Feyenoord had in Russisch jeugdinternational Smarov een speler op proef, en hij wist indruk te maken met twee goede doelpunten in de eerste helft. Vlak voor rust veerde het Voorschotense publiek op en schreeuwde om een strafschop na een vermeende overtreding van Kevin Hofland op Jan-Henk Willemse. Scheidsrechter Makkelie zag er niets in en waardoor er werd gerust met een 0-3 stand. Opvallend detail was het invallen van A-junior (!) Kasper Michel. De spelers van Voorschoten gingen rusten onder luid applaus. Het publiek uit de wijde omgeving had niet alleen van Feyenoord maar zeker ook van onze geelgroenen genoten.

Rust: Hamburgertenten werden opgezocht, de kantine werd bestormd en Feyenoord shirts gingen over de toonbank bij de verkoopwinkel. Ook op het mannentoilet was het een komen en gaan en stonden Feyenoord en Voorschoten supporters gebroederlijk naast elkaar op het toilet stonden. Éen van de Feyenoordfans was blijkbaar onder de indruk van de ruime mogelijkheden om zijn blaas te legen en verzuchtte: ‘Sjosjo, dit is nog eens een pisbak!’. De volgende kwam met de opvallende mededeling: 'Jullie hebben echt een topspeaker, dat is weer eens wat anders dan dat gehakkel van Van der Gijp, van Gelder of Smeets. En dan die namen, Kestenjos, Mookotjoo, Auassar, daar breek je je tong nog een keer van.'
 
Na de pauze mocht de zondagtak het proberen tegen de grootmacht uit Rotterdam. Ze deden het wat minder dan de zaterdagafdeling wat uiteindelijk de score van 0-11 opleverde. Topscorer van Feyenoord was Luigi Bruins een dubbele hattrick in de 2e helft. Tegen het einde van de wedstrijd liet de aanhang van Feyenoord zich horen en zo schalde het ‘hand in hand kameraden’ over sportpark Adegeest. Na het eindsignaal stormden de kinderen naar hun helden om handtekeningen te verzamelen. De locale politie aanschouwde ontspannen het tafereel en wisten dat zij deze avond hun pepperspray op zak konden houden. Voor de zesde keer in successie geen onvertogen woord, een feest voor iedereen. Verkeersregelaars hadden de intocht van de Feyenoordsupporters al gladjes laten verlopen. Vele vrijwilligers bij de toegangspoorten, kaartverkoop en maakte het voor alle bezoekers makkelijk om het complex te bemannen. Een lekker zonnetje, een drankje, lekker keuvelen over voetbal en 11 goals. Een topmiddag, aldus een trotse vader met een zoon in dat mooie roodwitte shirt. Het sportpark stroomde vlot leeg na afloop om op tijd te zijn voor de halve finale van Oranje. De superloterij, een ingelijst en gesigneerd shirt van Ron Vlaar werd gewonnen door de heer De Groot van het bekende taxibedrijf. Een kleine groep die-hards keek nog in de kantine naar de clash tegen Uruguay.
 
Knap van de werkgroep 'Voorschoten '97 - Feyenoord' om de topclub uit Rotterdam wederom te verleiden voor een oefenwedstrijd. Hopelijk lukt het hen volgend jaar opnieuw! Het was in ieder geval een briljant feest om mee te maken.
 
CR / PvP

 

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.