Oproep: doneer voetbalkleding voor Nalusanga

thumbnail_b9141a68-5611-4ac0-b121-671e02a4ecca

 

Beste leden, ouders (en bestuur) van V97.
 
Mijn naam is Bram Idenburg. Ik ben jaren lid van SV Voorschoten en Voorschoten '97. 
 
Al vele jaren terug heb ik mijn hart verloren aan zuidelijk Afrika, met in het bijzonder Zambia. Samen met mijn zus, mijn ouders en enkele vrienden zijn wij al jaren in de weer om deze mensen daar te helpen. Wij doen dit voornamelijk met het inzamelen van goede kinderkleding, schoolspullen voor de lokale basisschool en uiteraard financiële bijdrages in kleine projecten. Daarnaast heb ik 1,5 jaar terug besloten om samen met twee locale Zambiaanse gidsen (vrienden) een guesthouse/lodge met bijbehorende safari-auto’s op te starten. Doel van dit bedrijfje is om de lokale bevolking van het dorp Nalusanga te laten mee profiteren van het toerisme in het aangrenzende Kafue National Park. Doordat inmiddels de auto’s zijn aangeschaft en daar afgelopen jaar al veel mee bereikt is, zijn wij vorige maand op het punt gekomen om een stuk grond te kopen en te starten met de bouw van de guesthouse (zie foto’s). Wij hopen dat deze guesthouse over 2 maanden gereed is en dat deze voor de start van het seizoen (juni) te kunnen openen.
 
6628cbf3-9968-4da6-acaf-017d78a29640
Maar naast deze bedrijvigheid, werd mijn Zambiaanse vriend Moses door de chief van Nalusanga gevraagd of wij wellicht ook iets voor de kinderen in het dorp konden betekenen. Aangezien deze kinderen geen speelgoed hebben, zoals onze kinderen, en zij alleen dagelijks met elkaar voetballen en volleyballen, was dit voor mij een abc-tje en bood ik aan om te gaan kijken voor sets teamshirtjes/tenues.
 
Vandaar mijn bericht aan jullie. Mijn vraag aan u is dan ook vrij eenvoudig en simpel: bent u in het bezit van een in goede staat verkerende te klein geworden wedstrijdshirtje, wedstrijdbroekje, wedstrijdrokje, sokken en wellicht nog goede schoenen die u toch niet meer gebruikt en van plan was weg te geven, zou u deze dan aan de kinderen van Nalusanga willen doneren?!
 
Ik weet zeker dat u en wij de kinderen daar een heel groot kinderplezier mee doen…..
 
thumbnail_9c3e606d-f0ef-451d-b0aa-c9dabf34f329
 
Alvast bedankt. 
Mvg. Bram Idenburg
 
 
 

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.