Beter had het niet gevierd kunnen worden.

Geachte club in jubileum,

 

Beter had het niet gevierd kunnen worden.

 

Bij de quiz aarzelde ik om mee te doen. Want ik win niks en ben alleen. Maar niet geschoten is altijd misgeschoten, dus toch maar voor de lol wat op zich al prijs is. Ik zei in een praatje tegen meerdere dat ik ruim drie kwart goed had, o.a. door te smokkelen (net als iedereen wat een publiek geheim is). Maar ik achtte het te weinig voor de prijs, tot ik die kreeg. Eerder had ik het boek bekeken, maar niet gekocht, omdat mijn voetballiefde zonder grenzen in Voorschoten is, met die grotere boeken vol grotere Voorschotense voetbalverhalen. Dat kwam nu goed uit. Zeker omdat dit het hoogtepunt van de avond werd genoemd. Het lied als we gaan dan gaan we met zijn alle. Staat met zelfs drie coupletten op YouTube. Daarom een oranje bloemetje in een oranje verpakking voor Hans en Patricia, en de groeten aan hun zoons en liefjes.

 

Ik had die zaterdag willen schaken, maar ik ben blij dat ik ernaar kon fluiten (bij de jeugd). Bij de wedstrijden tegen S.J.Z. en J.A.C. was ik de vierde man. Maar met dat jubileum was ik de gevierde man.

 

Ik schopte Ronald Rosdorf zodat hij het nog verder schopte (zinvol geweld). Het hielp S.J.Z. inderdaad op voorsprong door Frank Willems. Onze Mike Nikits scoorde l-l en maakte plaats voor Borst (voornaam onbekend). Van ruilen kwam geen huilen. Waarna het spel op en neer golfde. Na de rust werd het 2-1 door Niels ( achternaam onbekend), en 2-2 door Koen van der meer. waarna het spel nog steeds op en neer golfde. Vlak voor tijd werd maakte van den berg (voornaam onbekend) 3-2 voor Vooschoten97.

 

Dan Voorschoten97 zaterdag tegen J.A.G. ( die in 2008 fuseerde met het Wassenaarse S.V.35 tot S.V. 08),wat ook leuk was. Mike Nikits betrad het veld weer met 1-0,waarna Bert van den Berg 1-1 maakte. Toen was er twee keer een elftalwissel bij J.A.C.. Hugo Borsboom liet ons met 2-1 ruste. Net als de zondag 1 verbroederde het duel en over en weer golfde het. Ronald van Delft verdubbelde de voorsprong, die weer werd verkleind door Jan van der Lugt. Ook niet genoemde namen maakte naam door prestaties. Nadat Jansen voor Blankert (voornaam onbekend) in het veld kwam bij Voorschoten97, Maakte Ivo Nolet 4-2 voor de derde helft. Patrick de Jonge keepte trouwens voor S.J.Z.. Wat is dan de overeenkomst tussen de wedstrijd en het bier? Dat smaakt volmaakt. Toen de broeders bier kregen stond daar Heineke op. Terwijl er Broeders bier bestaat.

 

Voor verbroedering. Iemand vraagt aan een keeper; Hoe gaat het? Zegt die keeper; Ik heb een bui om op te schieten. Vraagt die vrager; Waarom? En die keeper; Ik vis zonder vis acte. Net als onze tegenstanders in de beker en competitie, zodat we de dubbel pakken. Zeker omdat de afstand naar de uitwedstrijden te doen is. Ik voorspel weer dat wij mogelijk de enige amateurclub zijn met een zaterdag en zondag selectie over bijvoorbeeld tien jaar.

 

Dat vind ik de beste rede dat denis Luhulima bijtekende. Terwijl er andere redenen werden genoemd. Mike Nikits liet de aanwezige smullen waarvoor hartelijk dank. Op zondag kon ik meespelen met een jong team. Waardoor ik me nog jonger voelde dan daarvoor, zodat van mijn 50 jaar die 0 af kan.

 

Waar mijn deelnamen aan de quiz een hoogtepunt werd genoemd. Zou ik dat vooral het overschot van de scheidsrechters willen noemen. Zeker omdat ze top floten. Dan is het een raad om het herverdelen over de zaterdag met wat weinig. En dan noemen ze fluiten en keepen een ondankbare taak. Hier blijkt het een dankbare taak te zijn. En ik doe het beide. Dus ik kan het weten. Helemaal omdat er ook een vrouw naar kon fluiten (vrouwen aan de top).

 

Zondag 1 was mijn fan (de omgekeerde wereld). Wat het meespelen nog leuker maakte. Net als dat de keepers uitblonken in reddingen en blunders (ze hielde blijkbaar van afwisseling net als de uitslagen. We begonnen tegen een goeie waar mogelijkheden tegen waren. Door een blunder van de keeper stonden we achter. Al kon het nog steeds door o.m. een terechte pingel die door een blunder gemist werd. Terecht verlies door onszelf wat slechter is dan door de tegenstander.

 

In de tweede wedstrijd lukte het beter. En leidde ik tegenspelers af, zodat een teamgenoot kon doorlopen en scoren. Na een tijd hadden we de pech dat een bal van richting veranderde (1-1) en het steeds moeilijker werd. Vlak voor tijd kregen we loon naar werken door de winnende TOP! De derde tegenstander was in alles beter en de terechte 2-0 winnaar. wat beter is dan verlies door jezelf.

Tegen de vierde tegenstander startte we moeilijk, maar toch met een voorsprong en uiteindelijk 4-0 winst. Dit lukte o.a. door weer tegenspelers af te leidde, en te koppen wat een zwak punt is van mij. En dat gebeurde zelfs tegen de kampioen TOP! Hier de uitslagen en ranglijst. Waarbij de eerste van zaterdag, en de vijfde mijn team als derde is.

Hierin scoorde de eerste twee keer meer dan de tweede. De ranglijst zijn de twee punten waarvan de laatste het doelsalto. Plus zijn de meerdere goals, min de mindere en niks hetzelfde. In de zondagse poules staat achter de uitslagen een komma uitroepteken of niks bij teams die tegen elkaar speelde.

Van de zevende en achtste poule op zaterdag zijn geen uitslagen bekend.

 

Standen-Barend

 

Ruud Nolet en zijn barleuke mensen worden bedankt voor het uitstel. Dus vrijwillig is niet vrijblijvend.

 

Op een eerder minitoernooi waren de volgende clubs en spelers:

Randstad Sport-s.v.Voorschoten S.V.L.V.-Randstad Sport s.v.Voorschoten-S.V.L.V. Jos Loose Dave van Tol Andre Bol Jan de Graaff Paul van Paassen Perry Snel Arshan Bahimehr Arwin Visser Coen Dekker Cees Hulsbos Tjeerd Verweij Peter de Laat Marcel van Tol Frank de Zwart Robbie Wijngaarde Maarten Hillenaar Willem Oranje Eelke van Dijken Marcel Delmeer Bob van Aken Hogewoning (voornaam onbekend) Ron van Klaveren Ronald Hendrikse Piet Sloos Maurice Fransen Wilco Penseel Nico van As Jan van der Reyden Fred Oudshoorn Sidney van der Pluijm Peter Hoogeboom Rob Hannaart Daniël Green Gerald en Robin Kraan Berry van der Berg Jelle Raap Sjaak van der Werf Corne Klaassen Peter van Veen Dick van der Walle Eric Koek Ivo en Niels Karremans Bas Hakker Mare Hoogvliet Björn Kanter Visser Gijs Diemel Remy Engelhard Verzorgers: Theo Kaffa en Rob Laman.

 

De uitslagen zijn onbekend.

 

Wat is de overeenkomst tussen de verliezer en scheidsrechter? Ze kunnen ernaar fluiten. Dat blijkt voor Ron Helder.

 

De groeten van Barend Lavrijsen,

En tot volgend seizoen

OVAK
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.