Nieuwsbrief Materiaalcommissie aug 2022

Beste Trainers / Teamleiders

 

Het seizoen gaat weer beginnen, de eerste teams hebben de training inmiddels weer hervat en spoedig zullen ook de eerste wedstrijden weer worden gespeeld.  De materiaalcommissie is de afgelopen weken weer druk in de weer geweest om al het materiaal gereed te maken voor het nieuwe seizoen.

 

In deze nieuwsbrief alle wijzigingen, aandachtspunten en belangrijke data op een rijtje. Neem ze goed door en mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

 

Nieuw trainingsmateriaal.

Loopladders:

We hebben 8 nieuwe loopladders aangeschaft omdat de oude echt op waren. Deze nieuwe loopladders zitten in een zwarte tas. Bij deze het verzoek om na het gebruik de loopladders in de tas weer terug te leggen in het materiaalhok. Zo houden we het netjes en overzichtelijk.

 

Petjes en Flatmarkers

Bij het inzamelen van het wedstrijdmateriaal bleek dat er uit menig wedstrijdtas een spindel met petjes kwam. Complete spindels die uit het materiaal hok zijn meegenomen. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Ieder team kan bij het uitreiken van de wedstrijdtas petjes krijgen. Blijkt gedurende het seizoen dat je er te weinig hebt meld je dan bij de materiaalcommissie dan gaan we kijken wat we voor je kunnen regelen.

 

 

Dit jaar hebben we meer grote petjes aangeschaf en tevens als test diverse sets flatmarkers. Met de flatmarkers kun je oefeningen uitzetten zonder obstakel maar wel met een duidelijk markeringspunt.

Graag vernemen wij jullie ervaring hiermee.   

Sla-om-stokken en keepersbalverdeler

Op verzoek hebben van een aantal trainers hebben we dit jaar om te testen een set van 10 sla-om stokken aangeschaft. Om ze op het kunstgras te gebruiken moeten ze in een ruber voet geplaats worden. De stokken staan net als al het andere trainingsmateriaal in het

materiaalhok.

 

Sla om

 

Voor de keepers-trainingen hebben we een 3 tal zware rubberen balverdelers aangeschaft. Ballen worden door deze zware rubberen balverdeler random van richting veranderd op de verdere weg naar het doel. Het reactievermogen van de keeper wordt op zeer

natuurlijke manier verder getraind.

 

My project-1 (4)

 

Omkeerbare Hesjes

Afgelopen jaar zijn we gestart met een set trainingshesjes aan ringen voor algemeen gebruik. Per ring hadden we 2 kleuren hesjes. Gedurende het seizoen bleek dat dit een rommel werd en het kostte de materiaalcommissie veel tijd om te wassen en ze weer uit te zoeken. Dit moest dus anders.

 

Vanaf komend seizoen gaan we daarom deels werken met omkeerbare hesjes. Omdat de hesjes omkeerbaar zijn kun je met 1 hesje diverse partijen maken. We gaan werken met 3 maten hesjes.

  • 17++ jaar (omkeerbaar hesje)
  • 13-16 jaar (omkeerbaar hesje)
  • 8-12 jaar (gewoon huidig hesje 2 kleuren aan ring, helaas waren er hier nog geen omkeerbare hesjes voorradig)

Per ring komen 10 of 12 hesjes afhankelijk van de maat.

Omdat de verschillende maten onderling verschillen in kleur kunnen ze niet meer door elkaar raken.

 

Iedere ballenkar zijn eigen Whatsapp groep.

Net als afgelopen jaar heeft iedere ballenkar weer een QR code. Via deze QR code kun je deel nemen aan de whatsapp groep van de desbetreffende ballenkar. Het is de bedoeling dat alleen de gebruikers van de betreffende ballenkar en de materiaalcommissie deelnemen in de  groepsapp om elkaar op de hoogte te houden aangaande:

  • Kwijt geraakte ballen tijdens de training
  • Als je een ballenkar pakt en er ontbreekt een bal
  • Er een lekke bal in de kar zit
  • De kar is beschadigd

Zo zijn direct de andere gebruikers en de materiaalcommissie op de hoogte.  De materiaal commissie zal dan zorgdragen voor het aanvullen of oplossen van de gebreken. Wil je deelnemen aan de groep, scan dan met je whatsapp camera de QR code en accepteer de uitnodiging. Ook is het mogelijk om een algemeen app-gesprek met de materiaalcommissie te starten. Scan hiervoor de QR code op de buitenkant van de deur van het materiaalhok de QR code die hiernaast is afgebeeld.  

 

 QR materiaalcommissie

 

Materiaalhok op slot

Naast de trainingsmaterialen welke zijn opgeslagen in het materiaalhok op de club krijgt ieder team een tas met wedstrijdmateriaal. Deze tas is dus voor de wedstrijddagen. Het materiaal in het materiaalhok is het trainingsmateriaal voor de trainingen. De afgelopen seizoenen zijn we in de weekenden regelmatig materiaal kwijt geraakt door voor ons onbekende oorzaak. Mede hierom gaat het materiaalhok in de weekenden op slot.

  

Ophalen wedstrijdmateriaal

Zaterdag 20 augustus kunnen alle jeugdteams en de 7x7 teams hun wedstrijdmateriaal ophalen. Je krijgt dan direct te horen welke ballenkar je komend seizoen kan gebruiken om te trainen en wat de bijbehorende code is van het cijferslot.

Tijd: vanaf 09:00 uur tot 15:00

Locatie: Commissiekamer boven de kantine. 

Mochten er teams zijn welke eerder een wedstrijd spelen en materiaal willen hebben mail of app ons dan even.

 

De wedstrijdtassen van alle overige seniorenteams liggen klaar in de opbergkasten in het washok van Rinus (de eerste container-unit).

Per app krijgen de aanvoerders te horen in welke nummer opbergkast hun tast ligt en met welke ballenkar ze komend seizoen gaan trainen. Uiteraard krijgen ze ook de cijfercodes van opbergkast en ballenkar. De wedstrijdtassen zijn gevuld met ballen, waterzak met spons en 12 petjes. Mocht je ook nog hesjes nodig hebben laat het ons weten.

 

Coach jassen jeugdtrainers ophalen en terug brengen .

Zaterdag 20 augustus kunnen de nieuwe coaches en trainers hun jas ophalen in de commissiekamer. We rekenen 20 euro borg voor de jas welke contant moet worden afgerekend. Ook kun je je jas terugbrengen als je gestopt bent met coachen/ trainen. Zet dan even op papier je naam, jasnummer en IBAN nummer zodat de penningmeester het geld terug kan storten.

 

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van deze nieuwsbrief mail dan even naar materiaalcommissie@voorschoten97.nl

 

Met sportieve groet,

 

Richard & Marco

Materiaalcommissie Voorschoten '97

 

 

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.