Veilig SportKlimaat

  

Samen naar een veilig sportklimaat

 

Voorschoten '97 wil dat alle leden en bezoekers  genieten van voetbal en atletiek. Daarom werken we aan een sportklimaat waar  ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn. Binnen een vereniging heb je te maken met intimiteit. Bij veel activiteiten is sprake van lichamelijk contact. Niet alleen tijdens het voetbal of de atletiek zelf, maar denk ook omkleden en douchen in de kleedkamers. Om risico’s op ongewenst gedrag te voorkomen, installeerde de ALV in mei 2019 de Commissie Veilig Sportklimaat en twee vertrouwenscontactpersonen.

 

Heb je zelf te maken met ongewenst gedrag zoals pesten of ongewenst (lichamelijk) gedrag of heb je dit gezien? Neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersonen binnen de club. Zij gaan met je in gesprek.

 

Meldingsformulier Incidenten Voorschoten '97 (digitaal te downloaden)

 

In dit filmpje vind je meer uitleg over onveilige situaties.

 

(https://youtu.be/bT9FQi9TAwE)

 

Binnen Voorschoten '97 stelt de commissie Veilig Sportklimaat samen met de vertrouwenscontactpersonen een statuut en het beleidsplan op. Zodra het nieuwe bestuur is aangesteld, kan de ALV in het voorjaar van 2020 de stukken bespreken en goedkeuren. Heb je vragen hierover, mail naar vsk@voorschoten97.nl

 

Met sportieve groet mede namens de vertrouwenscontactpersonen,

 

Geert Kaldenhoven

 

Bijlagen:

- Statuut: Statuut_VSK_december_2019.pdf

- Beleidsplan: Beleid_CVSK_december_2019.pdf 

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.