vertrouwenscontactpersonen

 

Vertrouwenscontactpersonen bij Voorschoten '97

 

Wat is en doet een vertrouwenscontactpersoon? 
Als je een vraag of melding hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon (VCP). Dit kan gaan over een medesporter, een trainer, een leider, een bestuurslid, een vrijwilliger of een ouder. Dus over iedereen die zich binnen de vereniging begeeft. Je vraag of melding kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag of agressie. Eigenlijk over al het gedrag waardoor jij je niet prettig en veilig voelt bij het sporten.
Je kunt met een van ons contact opnemen en je vraag bespreken. Een VCP luistert naar jouw verhaal en samen bekijken we hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. Kan je het zelf oplossen of heb je er hulp bij nodig? We bekijken samen welke stappen je kunt nemen of denken mee wie jou zou kunnen helpen. De rol is een luisterend oor voor jou en een wegwijzer; welke weg zou het beste zijn om in te slaan. Bijvoorbeeld een gesprek aan gaan met de betreffende persoon, je trainer of het bestuur. Heel soms zal een klacht zo ernstig zijn dat je beter naar een ander persoon/hulpverlener kunt gaan zoals bijvoorbeeld de vertrouwenspersonen bij het NOC*NSF. Of dat je, in extreme situaties, zelfs naar de politie zou moeten gaan.

Vertrouwelijk 
De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. En wij zijn daarbij contactpersoon. Maar jij beslist wat er met jouw verhaal gebeurt. Wel maken we altijd een schriftelijk, anoniem, rapport voor het bestuur. Een VCP is namelijk geen bestuurslid. Maar als het verhaal heel ernstig is, als er sprake is van een misdrijf, of wanneer er gevaar voor jou of anderen ontstaat, moet soms de vertrouwelijkheid worden doorbroken. Dan overleggen we natuurlijk heel goed met jou hoe dat op een veilige manier kan gebeuren.

Bereikbaarheid 
Ingrid is te bereiken via email Ingrid@ingridgeerts.nl of telefonisch op 06 – 21812904. Mariëtte is te bereiken via email mariette@vanwijlen.nl of telefonisch op 06 5336 7232. Voor het geval de telefoon niet gelijk wordt beantwoord, kun je altijd een bericht achterlaten en komen we binnen maximaal 72 uur met een reactie.

 

 

Mijn naam is Mariëtte van den Berg-van Wijlen

Mariëtte van den Berg-van WijlenIk ben geboren en getogen in Voorschoten en met twee voetballende broers met de vereniging groot geworden. Ik kom sinds een aantal jaren zelf ook bij de club over de vloer omdat ik op zaterdagochtend met een groep vanuit de atletiekafdeling ga hardlopen. Daarnaast voetbalt een van onze dochters met veel plezier in een meidenelftal. Ik ben jurist en heb eveneens de cursus vertrouwenscontactpersoon gevolgd bij het NOC*NSF.

 

Mijn naam is Ingrid Geerts

Ingrid Geerts

In het dagelijks leven ben ik organisatieadviseur en voer ik gesprekken met mensen over levensvragen die hen bezighouden. Mijn twee zonen voetballen al vele jaren met plezier in de jeugd bij Voorschoten '97.
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt binnen de vereniging en met plezier kan voetballen. En ik hoop als vertrouwens-contactpersoon hier mijn deel aan bij te dragen. Ik heb hiervoor een cursus gevolgd bij het NOC*NSF.

  

 

 

 

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.