Voorschoten wint van Honselersdijk: 3-0.

Voorschoten heeft de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk met 3-0 gewonnen. Na een 2-0 ruststand met goals van Thom Wijnalda en Benjamin Beumer maakte Mo Maatouch na rust de derde goal. Een verdiende zege in de lijn met de seizoensprestaties van geelgroen. Thuis zonder meer meer dan goed. Maar uitwedstrijden werden te vaak niet gewonnen en daarom geen plek in top vijf. 

 

SV Honselersdijk uit het Westland naast de bloemenveiling was vandaag op bezoek. Deze vriendelijke club heeft nog een paar puntjes nodig om echt veilig te zijn, Voorschoten speelde alleen om eigen eer. En deed dat naar behoren met een bijna geheel fitte selectie. Vooral de youngstars op links Miquel Boersma en Derek Reinders maakten er weer een geweldige show van voor de rust. Gevoed door intelligent spel van Ronnie Verplancke en Benjamin Beumer waren er veel kansen te noteren. in het eerste half uur leverde dat nog geen goal op, maar gevaar hing altijd in de lucht en de 435 toeschouwers, waaronder 3 paar Westlandse witte schoenen, zagen een leuke eerst helft. Derek Reinders knalde naast en een voorzet van rechts werd door Thom Wijnalda ternauwernood gemist. Allessandro Kwant pakte een één op één situatie en voorkwam een achterstand. Het leek voor de rust naar 0-0 te lopen totdat de linkerflank toch de opening vond. Miquel Boersma soleerde langs de lijn en vond met een sublieme voorzet Thom Wijnalda die de 1-0 binnen schoot. Een opsteker voor geelgroen in de 43e minuut maar daarmee was het niet gedaan. een poeier net naast volgde van Martijn Hoogenboom en Benjamin Beumer maakte zelfs 2-0 op aangeven van Thom Wijnalda. Wederom na voorwerk van de linkerflank. Een dubbele voorsprong dus een lekker bakkie thee in kleedkamer 14. 

 

Na de rust en het gebruikelijke top broodje kroket (echte aanrader!!) moesten de gasten wel een tandje bijschakelen. Alleen Voorschoten had de macht en ook het geluk aan zijn zijde. De eerste kans van de gasten werd gekeerd door onze keeper Allessandro Kwan ten de eerste kans voor ons ging er meteen in. Mo Maatouch was de einddader na opnieuw een combinatie over links en door het centrum. De 3-0 was ook de definitieve beslissing. In een lekker zomers temperatuurtje kon men genieten terwijl de spanning er al vanaf was. 'Een Feyenoord overwinning' was het oordeel van de kenners en ik denk dat ze dan verdiend en niet spannend bedoelen, lekker ongegeneerd zwaaien met die shawls. Noemenswaardig was een lobje van Benjamin Beumer die net over ging en de actieve invalbeurt van Melle Rekveld. In de slotfase mocht Thom Wijnalda nog een penalty nemen. Maar die werd schitterend gestopt door de Westlandse keepert. Een klein succesje voor de oranjehemden, maar de drie punten bleven naar Voorschoten.

 

De trainers Jonk en Poot zagen dus wederom een mooie thuisoverwinning. En hiermee ook een definitief behoud in de 1e klasse. Komende zaterdag 20 mei speelt Voorschoten weer thuis tegen VELO uit Wateringen. Aanvang op Adegeest is 14.30 uur.

 

Verder is er woensdag 17 mei tussen 19.00 en 21.30 uur het 'Club van 100 sponsortoernooi'. Kom gerust kijken naar mooi voetbal in een gezellige sfeer. Maar dat kan ook al 17 en 31 mei op de woensdagmiddag op de schoolvoetbaltoernooien. 

 

Het tweede elftal verloor van Quick Boys met 1-6 ondanks lange tijd het betere van het spel te hebben.  Gezien het veldspel kunnen we nog veel plezier beleven van deze jonge enthousiaste groep. Volgende week wordt de trainer Marcel de Hoogt na 19 jaar uitgezwaaid en uitgebreid gefêteerd na de thuiswedstrijd van het eerste. 

 

De J-o17-1 verloor van de Koninklijke HFC met 1-3, voor Voorschoten scoorde Ives van der Valk uit een strafschop. De J-o16-1 ligt op titelkoers! Uit bij DSO werd met 1-2 de overwinning gegrepen door Milan en Sylvan. Komende zaterdag volstaat een kleine nederlaag thuis tegen ARC om de schaal omhoog te houden. Maar een overwinning zou toch leuker zijn en daar gaan de mannen van Stephan van der Niet en Marcel de Hooge alles aan doen. 

 

PvP 

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.