Verdiende zege op Forum Sport.

Voorschoten '97 heeft regiogenoot Forum Sport met 3-0 verslagen. Na een 2-0 ruststand door goals van Benjamin Beumer en Mo Maatouch volgde een eentonige 2e helft. Thom Wijnalda maakte vlak voor tijd de 3-0 op vakkundig aangeven van Jim van der Krogt. 

1E8A7702_tn

Een echte derby dus tussen Voorschoten (97) en Voorburg (Forum Sport). Op de stand aan elkaar gewaagd en ook de laatste jaren valt er geen peil op te trekken wat hier een einduitslag wordt. Maar vandaag kunnen we niet zeggen dat de zege onverdiend was. Ok, een beetje vastzittend eerste half uur leverde aan beide zijden geen kansen op. De miezerregen overheerste de teams die best aan elkaar gewaagd waren in dit stadium. In het kwartier voor de rust echter, trok onze geelgroene equipe het spel naar zich toe. Met name Benjamin Beumer was goed op dreef en van zijn voet vertrok de 1-0 met een mooie vrije trap. Dat was in minuut 41 en en minuut 44 was Mo Maaatouch er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken op aangeven van Benjamin Beumer. Een luxe 2-0 voorsprong toen de teams de kleedkamers opzochten voor de rust. 

1E8A7726_tn

Na de rust werd het voor de 422 (421 + 1 Piet W.) toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel als we kijken naar kwaliteit en inzet. Spannend werd het echter niet omdat Voorschoten '97 gewoon niks tot weinig weggaf en Allessandro Kwant had ook niet veel te doen. Geelgroen heerste in balbezit en speelde ook om de tijd uit te spelen. Maar gelukkig zijn er ook spelers die het publiek willen vermaken. Een mooi dieptepass van van kleine Mo op Jim van der Krogt werd vervolgd door een mooie kapbeweging. Een tegenstander in de wind en een vrije Thom Wijnalda die de 3-0 binnen tikte was de slagroom op de taart van vandaag. Een meesterlijke goal, simpel qua vergezicht maar ozo lastig om alle tikjes, passjes en schijnbewegingen op de juiste snelheid uit te voeren. Ook de laatste wedstrijdminuten werden rustig uitgespeeld en zo zagen Jonathan Jonk en zijn staf weer een driepunter bijgeschreven. 

1E8A7753_tn

Een mooie overwinning die een kleine kans op nacompetitie levend houdt. Noodzaak is dan wel dat ook de volgende wedstrijd wordt gewonnen. En daar hopen we dan maar op met zijn allen. Mooi was het wel weer om te zien dat het terras goed vol stond en er een grote gezelligheid was langs de lijn. 

 

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Benjamin Beumer. Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Jens Vermeer uit de JO8-2

VSWH7387

Voor meer foto's van de wedstrijd: https://photos.app.goo.gl/vmaHW41BwWEgpPEh7

Fotografie: L.O.

 

Verder...

1 Boog Voorschoten '97-2 wel voor Forum Sport 2 met 0-2 wat de  kans op handhaving verkleind. 

 

2 Was de Jo-o16-1 op weg naar de zege uit bij HBS totdat een discutabele handsbal roet in het eten gooide: 2-2. Pol (o-15-1) en Boris (o-16-2) vielen meer dan verdienstelijk in. En ook was er de return van 'the man with the Ronald Koeman inspeelpass' Douwe die na lang blessureleed weer een helft meedeed. Joris en Boris maakten de goals in een verder heerlijk scherpe wedstrijd met onderling respect. 

 

3 Was Willem van der Linden tot ieders tevredenheid met partner weer eens aanwezig in de kantine.  

 

4 Won ook zaterdag 3 met 3-0 waar dan ook meteen het antwoord was op de quizvraag: Alleen met hoeveel is de vraag?'

 

 

PvP 

CV100 Sponsortoernooi
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.