Voorschoten '97 wint van Wippolder.

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Wippolder met 2-0 gewonnen. Na een 0-0 ruststand waren Thom Wijnalda en Nick Guijt voor Voorschoten doeltreffend. Door deze zege handhaaft Voorschoten zich in het linkerrijtje van de ranglijst.  

1E8A6057_tn

Wippolder thuis, dat was tot een aantal jaar geleden voorbestemd voor onze Zondag 1. Maar vandaag was het de Zaterdag 1 die thuisspeelde tegen onze gasten uit Delft. En van de overstappers uit de zondagklasse is Wippolder toch wel de grootste verrassing. Waar Den Hoorn zoals verwacht sterk presteert en VUC en DHC onderaan de ranglijst bungelen staat Wippolder, getraind door oud-TONEGIDO-icoon Marc Moen, knap tweede. Voorschoten wist dus dat er een harde noot te kraken was. Voeg daarbij een middenmoot-positie van goengeel. Een winst- of verliespartij vandaag was van groot belang voor de rest van het seizoen. Het verschil tussen 'omhoog en omlaag kijken' volgens de kenners. En Voorschoten moest het ook nog eens doen zonder aanvoerder Ronnie Verplancke. Hierdoor Guy Smith centraal achterin en op het plein een plekje voor zowel Nesim als Kausi. 

1E8A6087_tn

De eerste helft was spannend en van hoog niveau. Het eerste kwartier was voor onze gasten, maar de tijdspanne erna was Voorschoten net iets beter. Wippolder bleek een technisch scherp team te hebben maar onze defensie stond goed georganiseerd. Thom Wijnalda, Mo Maatouch en met name Jim van der Krogt kregen kansen maar tot een goal kwam het niet. Een bal werd nog van de doellijn geslagen maar de verder uitstekend leidende scheidsrechter vergoeilijkte deze situatie. Wippolder liet best leuke dingen zien, bleek zeker een aanwinst voor de zaterdag eerste klasse, maar onze keeper Allessandro Kwant werd toch niet echt op de proef gesteld. 

1E8A6091_tn

Na de rust wederom een goed georganiseerd Voorschoten dat het geluk afdwong voor een goed resultaat. Ongeluk daarbij was het uitvallen van Miguel Boersma. Na een ongelukkige valpartij moest hij per brancard het veld worden afgevoerd met een schouderblessure. Zuur, maar Voorschoten zat niet bij de pakken neer. Over rechts maakte Mo Matouch zichzelf vrije en hij gaf zo goed voor dat het voor Thom Wijnalda een abc-tje was om de 1-0 om binnen te tikken. Hierna ontspon zich een duel waarin Wippolder op zoek ging naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Voorschoten achteraf gezien redelijk eenvoudig overeind bleef. Vlak voor tijd kon invaller Nickie Guijt nog zelfs de 2-0 binnen schieten achter de sterke keeper van Wippolder. Daarmee deed Voorschoten goede zaken op de ranglijst en dat deed trainer jonathan Jonk weer goed. 

 

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Guy Smith.
Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Dylan Schaafstra uit de JO10-5

051122ovdw-motm

Voor foto's van deze wedstrijd; https://photos.app.goo.gl/QqFHycxVJYTGsjvC9  fotografie: L.O.

 

Het tweede verloor thuis van De Jodan Boys met 1-2 waar er meer inzat voor onze helden.

 

De Jo-o17-1 won in een zwaarbevochte strijd van SEV uit Leidschendam met 2-1. De trainerstrojka Ger-Stan-Matthew hadden de spelers een spirit ingefluisterd die een 0-1 ruststand teniet deden gaan. Met een 'meer-dan-Feyenoord-mentaliteit' werd het sterkere SEV toch op een nederlaag getrakteerd. En ook nog eens terecht ook, goals van Ives en Vincent (heeerlijke assist Dominique), door een team die boven zichzelf uitsteeg. Keeper Hidde redde vroegtijdig de meubelen, verdedigend waren Cas en Marijn top en Tommie F speelde weergaloos, zeker zonder balbezit en juist dat is het grote winstpunt van vanmiddag.  

 

De Jo-o16-1 won na de zeperd in Noordwijk-Binnen nu wel van Oegstgeest. 2-7 was de uitslag met Sylvan Jessin 4x, Robin en Nahome waren succesvol. Een degelijke driepunter voor de mannen van  trainers Stephan en Marcel. 

 

En verder......

 

Was de 7x7 35+ heren thuistoernooiavond op vrijdag een gezellige boel.

Is Rinus zenuwachtig voor de EUFA-loting a.s maandag. 

Zijn we (als het meezit) over 43 dagen Wereldkampioen.......

 

PvP

 

 

Ruilen of ophalen kleding
Ruilen of ophalen kleding
De Voorschotenloop
Ruilen of ophalen kleding
Internationaal - O12 -toernooi

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.