Zware omstandigheden deren lopers niet bij De VoorschotenLoop

De 27ste editie van De VoorschotenLoop was zondag een groot succes. Ongeveer 1100 deelnemers gingen de strijd aan met zichzelf én de elementen. Vooral de GeZZinsloop voor de basisschooljeugd trok beduidend meer lopers dan voorgaande jaren.

De omstandigheden waren niet optimaal voor het jaarlijkse hoogtepunt op de kalender van Voorschoten’97 Atletiek. De regen viel gelukkig vooral tijdens de op- en afbouw, maar de wind speelde de deelnemers wél parten. In het eerste deel moesten zij hier flink tegenin wat kostbare seconden kostte voor de prestatielopers.

Op de terugweg hadden de enthousiaste deelnemers de wind juist in de rug waardoor de eindsprint gemakkelijker ging. Helaas konden zij bij de finish niet onder de fraaie boog van Zorg en Zekerheid door. De organisatie koos er vanwege de veiligheid voor om deze met de harde wind niet neer te zetten. Het onthaal van Blaaskapel Redelijk Onverantwoord maakte dit echter ruimschoots goed.

 

_DSC3498
Een lang lint aan hardlopers op de Van Beethovenlaan. Foto: Marcel Boskamp.

Groepen

Bijzonder was de deelname van negentien Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) vanuit Duinrell. Zij hebben de afgelopen weken speciaal voor De VoorschotenLoop getraind en deden voor het eerst mee aan een wedstrijd over 10 kilometer. Ook de deelnemers aan de starterscursus van Voorschoten’97 haalden de finish (5 kilometer). Beide groepen genoten van de eerste tot de laatste meter!

Voorschoten’97 presteerde bijzonder goed tijdens deze thuiswedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit. Jorn Gerrits won de 5 kilometer in een razendsnelle 15.42 minuten. Op de 10 Engelse Mijl pakte Irene Kuin de zege, gevolgd door Eeke Landman-Sinnema. Dorinda Bolte werd tweede op de 10 kilometer. Deze vier lopers maken deel uit van het nieuwe Running Team. Met onder anderen ook Allard Lambers (10 kilometer) en Dennis Rog (10 Engelse mijl) als kampioen van Voorschoten haalde dit team behoorlijk uit! Martine Hendriksen van Leiden Atletiek (voormalig Voorschoten’97) was met een vierde plaats totaal de snelste Voorschotense op de 5 kilometer.

 

DennisRog-Jan Schouten
Dennis Rog voor Kasteel Duivenvoorde. Foto: Jan Schouten

GeZZinsloop

De GeZZinsloop vormde de traditionele aftrap van het loopfestijn. Maar liefst 240 kinderen uit Voorschoten en de regio deden mee, de jongsten vaak samen met hun pappa en/of mamma. Zij kregen na de finish een dikverdiend portie poffertjes, een kortingsbon voor Zwembad Het Wedde en natuurlijk een prachtige medaille.

Isabelle van Alderwegen (eveneens van Voorschoten’97) was de winnares bij de meisjes van 6 tot en met 9 jaar. Vera Lammers won in de categorie 10 tot en met 12 jaar. Bij de jongens stonden er alleen voornamen op het deelnameformulier. Milan won in de categorie 6 tot en met 9 jaar en Jiri bij de oudste jongens.

 

HJO--2
De start van de GeZZinsloop (6-9 jaar). Foto: Hans Jonker.

Overzicht kampioenen van Voorschoten:

Mannen 5 kilometer: Jorn Gerrits
Vrouwen 5 kilometer: Martine Hendriksen
Mannen 10 kilometer: Allard Lambers
Vrouwen 10 kilometer: Dorinda Bolte
Mannen 10 Engelse mijl: Dennis Rog
Vrouwen 10 Engelse mijl: Irene Kuin

 

Foto's van Marcel Boskamp Hans Jonker Jan Schouten Ger ter Horst.

Ruilen of ophalen kleding
CV100 Sponsortoernooi
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.