Ruud Nolet gaat de frietspaan neerleggen…

 

Kantinebeheerder Ruud heeft het bestuur laten weten dat hij op 1 juli 2024 afscheid wil nemen als kantinebeheerder. Dat lijkt nog ver weg maar zo’n datum komt sneller dichterbij als je denkt is mijn ervaring. De kantinebeheerder is voor een club als de onze de belangrijkste niet-voetbal cq niet-atletiekfunctie. De beheerder zorgt dat de kantine open is op gezette tijden, dat je er je natje en droogje kunt krijgen, maar ook dat het er veilig, gezond en gezellig toeven is. Ruud heeft dat daar x jaar zijn best voor gedaan, kan terugkijken op een periode van bloei en groei van de club met dito omzetcijfers. Wij gunnen hem van harte een mooi afscheid.

 

Maar….Hoe vind je een nieuwe Ruud? Dat zal geen eenvoudige opgave worden. We zoeken een schaap met vijf poten plus nog eentje. We leggen de vraag wie de nieuwe Ruud moet worden dan ook uitdrukkelijk neer bij alle leden.

 

Bij zo’n vraag hoort een functieprofiel: wat wordt er verwacht van de nieuwe beheerder?

  • Hij/zij moet het kantinebedrijf leiden, is verantwoordelijk voor het gehele personele en materiële bedrijf (inkoop, verkoop, financiën)
  • Hij/zij is de spin in het web als het gaat om alle niet-voetbal, niet-atletiek activiteiten op de club, regelt met de commissies (wedstrijdsecretariaat, jeugd, senioren, atletiek etc. etc.) wat nodig is om de kantine te kunnen gebruiken als ontmoetingsplaats voor de leden van de club;
  • Hij/zij adviseert het bestuur over verhuur van onze faciliteiten en beheert de relaties met onze vaste huurders (BSO e.a.)
  • Hij/zij beschikt over de noodzakelijke kennis en kunde (bijv. horeca diploma’s) om de kantine te overeenkomstig de geldende wetgeving te laten draaien.
  • Hij/zij draagt zorg voor goede werkrelaties met alle belanghebbenden in de club, signaleert aan het bestuur eventuele knelpunten en draagt oplossingen aan. Hij/zij voert het door de club vastgestelde beleid rond inzet vrijwilligers uit.

Als bestuur doen wij het volgende verzoek aan alle leden. Ga na in uw kring van vrienden, bekenden en familie of u mensen kent die mogelijk interesse hebben in de functie zoals ik die hierboven heb beschreven. Als u iemand weet geef diens naam door aan mij of ieder ander bestuurslid. Doe dat zo snel mogelijk.

 

Namens het bestuur,

Pieter van Dijken, voorzitter

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.