In memoriam

in-memoriam

 

Deze week ontvingen wij het bericht dat Nard Duivenvoorde is overleden. Nard was erelid van SVLV en zette zich decennia in voor de Katholieke vereniging. Ook bij de fusieclub was hij een graag geziene bezoeker, hoewel zijn gezondheid hem de laatste jaren verhinderde naar Sportpark Adegeest te komen. Nard werd 93 jaar oud.

 

Bernardus Petrus Duivenvoorde werd geboren op 8 oktober 1930. In 1958 werd hij lid van SVLV. Hij begon relatief laat met voetballen. Nard was geen natuurtalent, maar in de overige senioren en bij de veteranen beleefde hij veel plezier aan het voetbalspel. Bij de bouw van de nieuwe SVLV kantine in 1973 raakte Nard betrokken als vrijwilliger. Hij zat acht jaar in het bestuur met de portefeuille ‘algemene zaken’ en organiseerde tal van activiteiten om geld in te zamelen voor zijn cluppie. Zo was hij de drijvende kracht achter de Toto, waarvan een deel van de opbrengst voor de penningmeester was. Iedere vrijdag moest de inleg van de Toto in contanten bij de KNVB worden afgeleverd. Zo ging dat toen. Nard vond dat geen probleem en spekte de clubkas daarmee aanzienlijk.

Nard en zijn vrouw Lies leefden sober, maar hielden wel van gezelligheid. Aan het begin van de jaren’80 was hij betrokken bij de oprichting van de stichting ‘Vrienden van SVLV’. De stichting organiseerde tal van nevenactiviteiten. Uit de opbrengsten werden onder andere verbouwingen, een nieuw scorebord en de wereldberoemde roodgroene SVLV bus gefinancierd.

Jarenlang sponsorde Nard SVLV met zijn hoveniersbedrijf. Voor al zijn werk voor de club werd Nard meerdere keren gehuldigd. Hij werd benoemd tot erelid en ontving de zilveren eremedaille, verbonden aan de orde van Oranje-Nassau.

In 1990 was hij een van de drijvende krachten achter de ingebruikname van het oude judogebouwtje naast veld 3. De stichting knapte het vervallen bouwwerk op en organiseerde daar bruiloften, familiebijeenkomsten en andere feesten en partijen.

Na de fusie had Nard heimwee naar zijn oude club, hoewel hij voorstander was van de samensmelting van de drie Voorschotense clubs. Hij bleef actief binnen de businessclub van Voorschoten '97. Hij noemde zichzelf altijd ‘een zondagman in hart en nieren’, maar leefde mee met alle geledingen binnen de club. Nard verhuisde halverwege de jaren’70 al van Voorschoten naar Wassenaar, maar zijn voetbalwortels bleven altijd  in de Voorschotense grond zitten.

 

De afgelopen jaren nam de gezondheid van Nard af. Vorige week maandag, op 16 oktober, is hij overleden. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

(Hans Douw)

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.