Ed Zijl wint Voorschoten Award

thumbnail_IMG_7190

 

Gisteravond werd het Weekend van Voorschoten afgetrapt in Het Kruispunt. Tijdens een spetterende awardshow werden prestigieuze vrijwilligersprijzen uitgereikt. In de categorie ‘sport’ was onze eigen Ed Zijl genomineerd. Uit een groot aantal aanmeldingen was een top drie geselecteerd. Ondanks de loodzware concurrentie, bleek de keuze op Ed te zijn gevallen. En terecht. Ed is al tientallen jaren een steunpilaar voor onze atletiekafdeling. Door weer en wind, dag in dag uit is hij een stimulerende trainer voor honderden atleten in ons dorp. Meerdere keren per week is hij als vrijwilliger in de weer. Zelfs in de Coronaperiode probeerde hij er –binnen de geldende regels- het beste van te maken met zijn groepen.

 

Het juryrapport van de organisatie luidde als volgt:

 

‘Met zijn 77 jaar zet Ed zich al jaren met hart en ziel in voor de Atletiektak van Voorschoten '97. Elke dinsdag, donderdag én in het weekend verzorgt Ed training op de atletiekbaan, in de wijk, in de duinen of op het strand. . Ook organiseert Ed elk jaar het spectaculaire clubcircuit. Zes Hardloopwedstrijden, speciaal voor mensen van de club. Het parcours is elke keer anders: vlak, met heuvels, op het strand… Ed bedenkt elke keer weer iets leuks en is in de weken ervoor al druk bezig met alle voorbereidingen. ‘s Ochtends voor de wedstrijd is hij al vroeg in de weer om het parcours uit te zetten en motiverende kreten in stoepkrijt op te schrijven. Ook zorgt Ed altijd voor de gezelligheid achteraf: appelgebak en koffie. Zonder Ed zou de Atletiekvereniging niet zo bruisend zijn. Al jaren geeft Ed de beste hardlooptraining die er is, met veel humor, betrokkenheid, ervaring en in weer en wind.’

 

Ed, heel erg gefeliciteerd en bedankt namens de hele club. Wij hopen dat je nog vele jaren je goede werk blijft voortzetten.

 

IMG_7180

 

 

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.