Voorschoten '97: “Vrouwenvoetbal zit in de lift”

Voorschoten '97: “Vrouwenvoetbal zit in de lift”

 

Sinds het Europees kampioenschap van de Oranjevrouwen in 2017 heeft meisjesvoetbal in Nederland, en ook bij Voorschoten '97, een enorme groei doorgemaakt. Momenteel telt de club maar liefst 13 meisjesteams en spelen er ook diverse meisjes in gemengde teams. Zes jaar later zien we dat de populariteit van meisjesvoetbal zich ook begint te vertalen naar het vrouwenvoetbal. We hebben inmiddels twee vrouwenteams, die actief zijn in respectievelijk de derde en vierde klasse. En volgend seizoen voegen we daar een MO20-team aan toe. Daarnaast zijn er ook twee 7-tegen-7 vrouwenteams actief.

 

Voorschoten '97 streeft ernaar dat vrouwen, in brede zin, een actieve rol spelen in het voetbal. We zijn heel trots op Liz Rijsbergen, die deze zomer de overstap maakt naar FC Twente na enkele seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gespeeld en ook op Manon Plandsoen, een zeer talentvolle scheidsrechter die regelmatig wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie leidt.

 

Het vrouwenteams van Voorschoten '97 bestaan uit een diverse groep vrouwen, met verschillende leeftijden, achtergronden en vaardigheden. Deze dynamische mix zorgt voor een unieke en verrijkende ervaring voor alle teamleden. Het is een omgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn volledige potentieel te benutten en te groeien, zowel op het veld als daarbuiten.

 

Naast hun sportieve prestaties dienen de spelers van de vrouwenteams van Voorschoten '97 als inspiratiebron voor jonge meisjes in de gemeenschap. Veel meisjesteams worden zelfs getraind door spelers van de vrouwenteams.

 

Voorschoten '97 is vastbesloten om het vrouwenvoetbal verder te laten groeien. We bieden hoogwaardige trainingsfaciliteiten en coaching om onze spelers te ontwikkelen.

 

Richard Li nieuwe hoiofdtrainer

Daarom zijn we verheugd om Richard Li als nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen aan te kondigen. Richard brengt niet alleen zijn TC3-diploma, maar ook jarenlange ervaring in het meisjes- en vrouwenvoetbal met zich mee. Bij Richard staat plezier in voetbal voorop, en hij heeft ervaren dat dit ook leidt tot goede resultaten. Samen met Richard willen we bij Voorschoten '97 graag een volgende stap zetten om het vrouwenvoetbal zowel kwalitatief als kwantitatief naar een hoger niveau te tillen. Daarom blijft Richard mentor voor de trainers van de meisjesteams.

 

We zijn ook nog op zoek naar een enthousiaste trainer(s) die Richard bij deze taak willen helpen, dus als je interesse hebt dan ben je ook van harte welkom op de aanstaande open trainingen een kijkje te komen nemen.

 

Als je interesse hebt om bij onze vrouwen te komen spelen, ben je van harte welkom op onze open trainingen op woensdag 7 juni en maandag 12 juni vanaf 20:15 uur. Laat even weten of je komt bij richardli@kpnmail.nl. We kijken ernaar uit om je daar te ontmoeten.

CV100 Sponsortoernooi
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.