Voorschoten Awards

Waarom

Voorschoten is een levendig dorp. Er is een rijk verenigingsleven als we kijken naar sport en cultuur.. Sport en cultuur beoefenen houdt mensen betrokken bij de samenleving, zorgt voor ontmoeting en zingeving. Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de vele maatschappelijke verenigingen die Voorschoten rijk is. Al deze activiteiten bestaan door de inzet en deelname van betrokken Voorschotenaren. Dit vinden wij van waarde en deze waardering willen we uitdragen. Daarom reikt de gemeente Voorschoten dit jaar voor eerste maal de Voorschoten Awards uit, voor bijzondere bijdragen op het gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk.

 

Wie

Voor en door Voorschotenaren. Iedereen die in Voorschoten een waardevolle bijdrage heeft geleverd op het gebied van sport, cultuur of vrijwilligerswerk kan worden voorgedragen. Iedereen die in Voorschoten woont (of actief is) kan iemand aanmelden voor de Awards.

Dit kan zijn vanwege een uitzonderlijke sportieve prestatie, een spectaculaire muzikale uitvoering of iemand die zich als vrijwilliger onderscheidt in het dorp. Een belangrijk kenmerk is dat het van waarde is voor sport, cultuur of vrijwilligerswerk én een positieve bijdrage levert aan het (verenigings)leven van Voorschoten.

 

Wat

Er zijn drie categorieën: sport, cultuur en vrijwilligerswerk. Uit de aanmeldingen wordt door een deskundige jury een selectie gemaakt en per categorie één winnaar gekozen.

Daarnaast worden er nog twee jeugdawards toegekend voor sport en cultuur. In de categorie jeugd kunnen aparte nominaties worden gedaan.

Naast de eeuwige roem krijgen de winnaars een (wissel)trofee en een prijzenpakket vanuit de lokale ondernemers.

 

Aanmeldingen

Mensen kunnen vanaf 15 april via de website van de gemeente hun aanmeldingen insturen.

De criteria die we hanteren voor de aanmeldingen zijn laagdrempelig en eenvoudig: Iedereen die in Voorschoten een waardevolle bijdrage heeft geleverd op het gebied van sport, cultuur of vrijwilligerswerk kan worden voorgedragen.

We vragen het volgende bij een aanmelding

  • Vermeld de naam van degene die wordt voorgedragen (en als mogelijk contactgegevens)
  • Vermeld een (korte) motivatie: waarom zou deze aanmelding de Award moeten krijgen
  • Vermeld in welke categorie u iemand motiveert.
  • Vermeld daarbij de eigen naam en contactgegevens (zodat we bij vragen contact kunnen opnemen met de aanmelder)

De Jury

De jury bestaat uit 5 mensen

  • Hans Douw (sportcolumnist)
  • Femke Hameetman (Directeur museum Dordrecht)
  • Yvonne van Dalen (Directeur Voorschoten Voor Elkaar)
  • Hans van der Elst (Wethouder Cultuur)
  • Wethouder Sport (Voorlopig Paul de Bruin)

Momenteel wordt onderzocht of we ook een aparte jeugdjury op willen richten.

Voor de jury wordt een richtlijn opgesteld, die zijn kunnen gebruiken bij het beoordelen van de aanmeldingen en het selecteren van de genomineerden en de winnaars

 

De uitreiking

De exacte invulling van de uitreiking staat nog open. In elk geval ligt vast dat de Awardsshow plaats vindt op vrijdag 8 september, aan de vooravond van het Weekend van Voorschoten, in de Kruispuntkerk. Het streven is hier een leuke feestelijke gebeurtenis van te maken, waarbij alle genomineerden in het zonnetje worden gezet, waar mooie sportdemonstratie en culturele uitvoeringen te zien zijn en waar de winnaars met een big smile en een mooie Award op het podium komen te staan.

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.