Hans Douw koninklijk onderscheiden

1E8A6667

 

Vrijdagavond heeft Hans Douw (57) uit handen van Burgemeester Nadine Stemerdink een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde voorafgaande aan de jaarlijkse voetbalquiz. Een bomvolle kantine zag dat Hans volledig werd verrast en zelfs hij bleek even sprakeloos. 

 

Net op het moment dat Hans dacht aan de quiz te kunnen beginnen, stapte de Burgemeester de kantine binnen. Ze nam de microfoon over en sprak lovende woorden tot de verbouwereerde Hans.  Ze omschreef hem als een verbinder, iemand met veel liefde en passie voor zowel de club als het dorp. Je kon van Hans zijn gezicht zien dat hij dit echt niet verwachtte, zelfs niet toen de Burgemeester het lintje opspeldde. “Al decennialang zet jij je belangeloos in voor de club en het dorp waar je van houdt”, zei Stemerdink. Niet voor niets vormde de voetbalquiz een perfecte aanleiding voor deze ceremonie. Het traditionele begin van het nieuwe jaar vond voor de veertiende keer plaats. 

 

WhatsApp Image 2023-01-07 at 13.24.54

 

1E8A6681

 

Voorzitter Pieter van Dijken gaf aan dat Voorschoten '97 enorm trots is op haar vrijwilligers en dat Hans een van de (volgens sommigen DE) verbindende factoren is in onze club. “Al vele jaren weet hij alle bloedgroepen van de club te binden. Met de door hem georganiseerde evenementen, maar ook door te relativeren als de spanning oploopt.”

Hans is supporter van de zaterdag én de zondag Hij is een clubarchivaris/clubhistoricus, die niet alleen archiveert, maar juist ook de geschiedenis over de club en haar rechtsvoorgangers levend weet te houden door het uitbrengen van boeken, terugblikken en in-memoriams. Zo bewaakt hij het culturele erfgoed  van Voorschoten '97.

Dankzij Hans weten de volgende generaties alles over de historie van het Voorschotense voetbal. Dat dit ook waardevol is voor het dorp, zoals de Burgemeester aanstipte, bleek ook uit de ondersteuning van de aanvraag. Naast onze club, de KNVB en de Voorschotense Krant, zei Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten: “Wij zijn een vereniging met als doelstelling het behouden van de historische culturele waarden van Voorschoten. Wij spreken onze  buitengewone waardering van de bijdrage van Hans Douw aan ons dorp uit.”

Het bestuur besloot deze geweldig leuke ceremonie met een gratis drankje voor de hele zaal. Een gebaar dat door de aanwezigen zeer gewaardeerd werd. En het gaf Hans even wat tijd om weer bij zinnen te komen. Ruim een half uurtje later dan gepland kon de voetbalquiz alsnog beginnen! Aan elkaar gepraat door de quizmaster die zojuist was onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau.

 

1E8A6674

 

1E8A6692

 

WhatsApp Image 2023-01-07 at 13.23.01

 

WhatsApp Image 2023-01-07 at 13.26.21

 

1E8A6688

 

(Arnout Verzijl)

Foto's: Jan Schouten en Luuk Oerlemans

CV100 Sponsortoernooi
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.