JO9-3 wint 1e editie Bloemerd Cup

Toernooi RCL

 

Nu de competitie is afgelopen, staat er nog een serie toernooien te wachten voor de mannen van JO9-3, voordat dat het seizoen echt ten einde is. De eerste van de reeks werd vandaag (1 juni) gespeeld: de Bloemerd Cup bij RCL.

 

 

Veel van de spelers leken tijdens de eerste wedstrijd tegen VV Zwaluwen nog wat last van vermoeidheid in de benen te hebben door de avondvierdaagse. Ondanks een duidelijk veldoverwicht, lukte het de mannen niet om de kansen te verzilveren, mede dankzij de goede keeper van de tegenstander. Het ene schot van Zwaluwen op doel, ging er helaas wel in, zodat de Bloemerd Cup met een 0-1 nederlaag werd afgetrapt.

 

 

Doordat Laakkwartier niet kwam opdagen, moesten de mannen direct weer aan de bak tegen angstgegner UVS, waar tijdens de competitie nog met 8-3 van werd verloren. Voorschonten ‘97 kwam nog brutaal op voorsprong, dankzij een doelpunt van Jimmy, maar ondanks goed keeperswerk van Sverre, goede verdedigende acties van Joep, Jonathan & Mike en hard werken op het middenveld en in de aanval van Mustafa, Joshua, & Tim, ging ook deze wedstrijd met 4-1 verloren. Niet een heel lekker begin van het toernooi. De organisatie kwam na deze wedstrijd nog wel melden dat, omdat Laakkwartier niet was komen opdagen, er een wedstrijd aan het schema zou worden toegevoegd om plek 3/4 en een finale voor de eerste plek. Een route naar de cup die het team met beiden handen aangreep.

 

 

Doordat UVS alle wedstrijden had gewonnen, was een overwinning voor JO9-3 tegen RCL genoeg om alsnog naar de finale te gaan. Het werd een spannende wedstrijd waarin iedereen in het team knokte voor elke bal. Ondanks dat kwam RCL op een 1-0 voorsprong, waardoor de finale uit het zicht verdween. Echter bleef er gevochten worden en door doelpunten van Mustafa & Joep werd het alsnog 2-1. Bijna kwam RCL nog terug tot 2-2 door een keiharde bal op de lat, maar het team hield stand en door de overwinning werd de finale alsnog bereikt.

 

Toernooi RCL teamfoto

 

In de finale was UVS wederom de tegenstander. Na de toss verloren te hebben begonnen de mannen aan de finale. De trainers hadden de spelers met maar 1 opdracht het veld ingestuurd: vechten voor elke bal en elke cm gras. En dat deden ze! Ondanks de luide aanmoedigingen van JO9-4, had UVS in het begin het betere van het spel en kregen zij enkele goede kansen, echter stond het vizier dit keer minder goed afgesteld bij UVS. Dit terwijl JO9-3 klinisch was in het afmaken van de spaarzame kansen die ze kregen. Mustafa creëerde ruimte voor zichzelf en haalde verwoestend uit: 1-0. Kort daarna werd de bal goed veroverd op het middenveld en kon Joep de 2-0 binnen schieten. Wat restte waren 5 zenuwslopende minuten, maar door het goede keeperswerk van Jimmy en geholpen door het goede verdedigende werk van Jonathan en Joep werd er dapper stand gehouden. Ook de middenvelders Sverre & Tim en de eenzame spits Joshua bleven sleuren en hard lopen op elke bal, waardoor de 2-0 stand over de eindstreep werd getrokken.

 

 

Hierdoor werden de mannen van JO9-3 winnaar van de 1e editie van de Bloemerd Cup en werd de enorm grote beker meegenomen naar Voorschoten! De komende weken hopen de jongens nog meer zilverwerk te gaan verzamelen tijdens de toernooien van Vredenburch en Meerburg.

 

 

03-06-2024
Voorschoten'97 JO12-1 doneert 225 euro voor KIKA bij Alliance'22 jeugdtoernooi
[lees meer]
02-06-2024
JO9-3 wint 1e editie Bloemerd Cup
Mooie prestatie!
29-05-2024
Dax van der Veer (JO11-1) naar ADO Den Haag
[lees meer]

Laatste nieuws uit de teams

15-06-2024
Voorschoten'97 0-4 SC Feyenoord
Nieuwe 13-1 laat verbetering zien, ondanks nederlaag
08-06-2024
Voorschoten'97 1-5 FC VVC
Fotoverslag van de eerste oefenwedstrijd!
23-05-2024
Fotoverslag Jo13-1 spelers - Jo13-1 ouders (4-6)
Veel kijk plezier!

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.