JO19-5 is kampioen 2022-2023!

Zaterdag 20 mei pakte de JO19-5 het kampioenschap met een klinkende 0-7 overwinning op DHL JO19-3.

O19 2

Deze wedstrijd moest gewonnen worden voor het kampioenschap, de nummer 2, Westlandia JO19-1 hijgde in onze nek. De ouders en ondergetekende coach waren van tevoren misschien wel zenuwachtiger dan de spelers zelf.

In praktijk bleek er geen vuiltje aan de lucht, na 2 doelpunten in de eerste 10 minuten was de ergste druk van de ketel. Even leek de spanning bij 0-3 terug in de wedstrijd, bij het toekennen van een penalty voor DHL. Maar onze invallend keeper Luca Vlasblom stopte de penalty, en ook het daaropvolgende tegendoelpunt werd scherp afgevlagd door onze grensrechter. Vlak na rust pikte invaller Rob van den Berg in zijn minimale speeltijd zijn doelpuntje mee, en droeg bij aan de roes van deze kampioenswedstrijd. Hierna was het 'smooth sailing' naar het einde van de wedstrijd. Als laatste maakte Evan Piatek afsluitend een weergaloos doelpunt. Vlak voor tijd gunde Mark van den Berg zijn broer Chris zijn speelminuten als laatste eer in dit elftal omdat Chris na dit seizoen het hogerop gaat zoeken in de zondag-selectie.