historie_vs97

VOORSCHOTEN '97


Op 1 juli 1997 werd Voorschoten '97 opgericht. Daarmee was de langverwachte fusie tussen S.V.L.V., Randstad Sport en SV Voorschoten definitief een feit. Een nieuw hoofdstuk in de 72-jarige voetbalhistorie van Voorschoten was aangebroken. Hoewel tussen 1920 en 1925 reeds vriendschappelijke wedstrijden werden gespeeld onder de naam S.L.C., kreeg Voorschoten pas in 1925 haar eerste officiële vereniging. Na het ontstaan van V.V.L. op 15 september 1925, volgde Rouwcoop in 1932. Beide verenigingen overleefden de oorlog en betrokken gezamenlijk één complex: het Burgemeester v.d. Hoeven Sportpark. V.V.L. was inmiddels S.V.L.V. gaan heten, terwijl Rouwcoop (iets later) werd omgedoopt tot Randstad Sport. S.V.L.V. breidde zijn activiteiten uit en begon in 1971 met dames- en met zaalvoetbal. Daarnaast begon deze vereniging met een seniorenafdeling op zaterdag. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want S.V.L.V. was altijd een uitgesproken zondagvereniging geweest. In 1974 verhuisde Randstad Sport naar Sportpark Adegeest. Er werden intensieve fusiebesprekingen gehouden, maar keer op keer liepen die stuk. De gewenste megavereniging bleek een brug te ver, zeker toen de ´zaterdag´ en de ´zondag´ van Randstad Sport in onmin raakten.

 

De ´zaterdag´ splitste zich af en ging in 1982 verder als S.V. Voorschoten. In de vijftien jaar die volgden maakte S.V. Voorschoten een gezonde groei door. Er diende zich steeds meer jeugd aan op de Weddeloop en de vereniging profiteerde in sterke mate van de toenemende populariteit van het zaterdagvoetbal. S.V.L.V. en Randstad Sport zagen hun ledental teruglopen, maar hielden goed stand. Zo promoveerde S.V.L.V. in 1993 voor het eerst in haar bestaan naar de derde klasse van de K.N.V.B. Toch was de tijd rijp om de fusiebesprekingen te hervatten. Gedwongen door de economische noodzaak de krachten te bundelen, maar ook gestimuleerd door de Gemeente Voorschoten kwamen de drie verenigingen uiteindelijk tot overeenstemming.

 

Op 1 juli 1996 gingen Randstad Sport en S.V.L.V. samen. Precies één jaar later, op 1 juli 1997, voegde S.V. Voorschoten zich bij dit tweetal: Voorschoten '97 was geboren!

Inmiddels leven wij aan het begin van de 21e eeuw en bloeit de vereniging als nooit tevoren. Ruim 1.500 leden, waaronder 300 atleten, telt de omvangrijke groen-gele familie. Daarmee is de club één van de grootsten in de regio. Op sportief gebied wordt hard aan de weg getimmerd. Het eerste zaterdagelftal is dit seizoen na één jaar in de Hoofdklasse KNVB te hebben gespeeld helaas gedegradeerd naar de eerste klasse, terwijl het vlaggenschip van de zondag in de derde klasse uitkomt.

 

In de afgelopen jaren kon een groot aantal hoogtepunten in het goed gevulde geschiedenisboek van de club worden bijgeschreven. Zo werden niet alleen diverse kampioenschappen behaald, maar kreeg de club liefst tien keer een team uit het betaalde voetbal op bezoek: FC Utrecht (1997), ADO Den Haag (1998 en 2003), Feyenoord (1998, 2001, 2003, 2005 en 2007), NAC Breda (2002), Excelsior (2002) en Willem II (2003) kwamen allen in actie op Sportpark Adegeest. Daarnaast werd een samenwerkingsverband aangegaan met Feyenoord en werd de interne organisatie verder uitgebouwd. Voorschoten '97 kan trots zijn: het is een kerngezonde vereniging in het centrum van de plaatselijke samenleving.  

 

01

                  Elftalfoto van Voorschoten '97 - Feyenoord gespeeld op dinsdagavond 12 augustus 2003

 

 

                                                                    Shirts historie

 

De historische shirts van Randstad Sport, S.V.L.V. en SV Voorschoten, alsmede het huidige shirt van Voorschoten '97.

Tentenkamp 2022
Tentenkamp 2022

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.